Επιθυμίες με την Άντα Αντρέου

Γράφτηκε από την

anta antreou2

Αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμε  την Άντα Αντρέου από την πανέμορφη Κύπρο και το 3ο βιβλίο της σειράς DESIRES , "Ο Έρωτας μετά τις Επιθυμίες, από τις εκδοσεις iWrite.  Eλάτε να ταξιδέψουμε μέσα από το τελευταίο έργο της και να συνομιλήσουμε για εναν έρωτα αληθινό, με καθημερινούς πρωταγωνιστές οι οποίοι περπατούν ανάμεσα μας, δαμάζουν τα πάθη τους, διεκδικούν τα "θέλω" τους και αδράττουν την ζωή τους!

 Β.Μ: Κυρία Αντρέου σας καλωσορίζουμε στο Aisthisis.gr

Ξεκινώντας θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε πώς αποφασίσατε να εντρυφήσετε στον κόσμο της λογοτεχνίας;

 

Α.Α: Γραφώ από τα δεκαπέντε μου, ήταν ένας τρόπος για να εξωτερικεύω τις σκέψεις μου αλλά ποτέ δεν είχα σαν αυτοσκοπό να γίνω συγγραφέας. Μετά από τις σπουδές μου στην Μόδα πέρασα μια δύσκολη περίοδο, έτσι η συγγραφή επέστρεψε στην ζωή μου. Ήταν το μέσο για να εκφράσω όσα ήθελα να πω. Δεν το είχα θέσει ποτέ σαν στόχο. Έγινε απλά και απρόσμενα. Θυμάμαι να βρίσκομαι μέσα στα βιβλία από πολύ νεαρή ηλικία αλλά δεν φαντάστηκα ποτέ να βρίσκομαι στην θέση που είμαι τώρα. Δεν συνειδητοποίησα τι συνέβαινε και τι ήμουν μέχρι την στιγμή που στάθηκα μπροστά στους αναγνώστες μου στην πρώτη μου βιβλιοπαρουσίαση.

Β.Μ: Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που οδηγούν το αναγνωστικό κοινό στην επιλογή ενός αισθηματικού βιβλίου;

Α.Α: Πιστεύω πως τους καθοδήγει η ανάγκη να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να ζήσουν παραμυθένιους έρωτες. Αυτή την ανάγκη των αναγνωστών την συνάντησα αρκετά στο δρόμο μου αφότου κυκλοφόρησαν οι Σκοτεινές Επιθυμίες. Δεν την ενστερνίζομαι. Στα βιβλία πρέπει να υπάρχει ρεαλισμός, δεν υπάρχουν ευτυχισμένα τέλη και πρέπει να το αντιληφθούν. Διότι διαβάζοντας για ανύπαρκτους και ανέφικτους έρωτες και μετά επιστρέφεις στην ρουτίνα πληγώνει αυτό. Πονάει τον αναγνώστη. Γράφουμε για να τους δώσουμε ελπίδα, χαρά, απόλαυση, όχι να τους πληγώνουμε και να θλίβονται για κάτι που δεν μπορούν να βρουν στην ζωή τους.

Β.Μ: Πως νιώσατε μόλις ολοκληρώσατε την ιστορία της Άντας Αλιβιζάτου και του Δημήτρη Ελευθεριάδη;

Α.Α: Περηφάνια, ευτυχία και αγωνία ταυτόχρονα. Είμαι αρκετά δεμένη με την σειρά Desires αλλά και με την ιστορία του Δημήτρη και της Άντας. Ήταν μια ιστορία που έπρεπε να ειπωθεί. Είναι ένας έρωτας χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς όρια, χωρίς στερεότυπα και ταμπού. Ένας αληθινός έρωτας που μπορείς να ζήσεις αν βγεις έξω με φίλους ή γνωρίσεις κάποιο στην σχόλη σου. Ταυτόχρονα νιώθω αγωνία. Ανυπομονώ να φανερώσω στους αναγνώστες μου τις επόμενες ιστορίες των ηρώων.

 

Β.Μ: Αν θα χαρακτηρίζατε  κάθε βιβλίο με μια "λέξη, πρόταση ή συναισθηματική κατάσταση" ποια θα ήταν αυτή;

Επιθυμίες : Το παθός δεν μπορεί να ελεγχτεί από τα πρέπει.

Η Αγάπη πριν τις Επιθυμίες:  Ο πόνος είναι κομμάτι της ζωής μας.

Ο Έρωτας μετά τις επιθυμίες: Ο έρωτας έχει σώμα και ψυχή και γίνεται οντότητα με την ωρίμανση.

 

Β.Μ: Ο Έρωτας μετά τις Επιθυμίες", πρόκειται για ένα «erotica book», κι παρότι το σεξ αποτελεί  σημείο κλειδί στην σχέση του ζευγαριού, οι αναγνώστες θα ανακαλύψουν βαθύτερα μηνύματα. Μπορείτε να μας ανακαλύψετε κάποια;

Α.Α: Στα βιβλία μου πάντα υπάρχουν μηνύματα. Δεν γραφώ ποτέ χωρίς σκοπό. Γραφώ για να δείξω στους αναγνώστες μου πως η ζωή είναι όμορφη. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, στον «Έρωτα Μετά τις Επιθυμίες», υπάρχει η αποδοχή του παρελθόντος, η ωρίμανση των ανθρωπίνων σχέσεων και πως επηρεάζουν αυτές την πορεία μιας σχέσης. Επιπρόσθετα θίγεται το θέμα του πόσο έτοιμοι είμαστε για να μπούμε σε μια σχέση. Η Άντα και Δημήτρης ξεκίνησαν αυτή την διαδρομή με ένα βαρύ παρελθόν στις πλάτες τους. Όμως διότι αποδέχτηκαν ο ένας τον άλλον όπως είναι η σχέση τους κτίστηκε σε δυνατά θεμέλια. Δεν εγκατέλειψαν στα δύσκολα και μέσα από αυτή την σχέση μεγάλωσαν κι ωριμάσαν οι δυο τους. Αυτό οι ψυχολόγοι το αποκαλούν «υγιής σχέση». Αυτό ήθελα να μεταφέρω προς τα έξω. Θέλω οι αναγνώστες μου να ξέρουν τι θα πει υγιής σχέση και τι τοξική. Να γίνουν δυναμικές προσωπικότητες και να διεκδικούν μόνο αυτό που τους αξίζει. Εκεί έξω, έχουμε μάθει να επικεντρωνόμαστε στο να ασκούμε κριτική γιατί κάνουν τόσο σεξ οι γυναίκες ή γιατί οι άντρες δεν έχουν ευαισθησίες ενώ πρέπει να κοιτάμε τι ουσιαστικό κέρδος θα φέρει στην καρδιά μας μια σχέση με ένα άνθρωπο. Εκεί είναι το νόημα μιας σχέσης.

Β.Μ: Διακρίνεται μια ποικιλομορφία ερωτικών σκηνών και αυτή αποτελεί αξιόλογο γεγονός για το συγκεκριμένο είδος. Υπήρξε κάτι που σας δυσκόλεψε κατά την συγγραφή του έργου;

Α.Α: Δεν με δυσκόλεψε καθόλου. Είμαι ένας άνθρωπος που όταν κάνω κάτι θέλω πάντα να φέρνω κάτι πρωτότυπο. Βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια. Ακόμη και στην καθημερινότητα μου δεν θέλω να κάνω τα ίδια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό το μεταφέρω στα βιβλία μου. Όμως στην ιστορία της Άντας και του Δημήτρη η ποικιλομορφία ήταν μέρος της ιστορίας τους. Είναι δυο χαρακτήρες που εμφανέστατα δεν είναι της «ρουτίνας». Είναι ασυμβίβαστοι με ότι επιβάλει η κοινωνία και τα πρέπει της. Οπότε οι ερωτικές τους σκηνές έπρεπε να βγάζουν στοιχεία από τους δύο. Δεν μπορείς να βάλεις ένα ζευγάρι αδάμαστο να είναι συνέχεια σε ένα κρεβάτι. Θα ασφυκτιούσαν.

Β.Μ: Το βιβλίο είναι γεμάτο ακόρεστες αισθησιακές αφηγήσεις. Πως πιστεύετε ότι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις δρουν ευεργετικά στην ζωή ενός ζευγαριού;

Α.Α: Είναι η ανανέωση και ο τρόπος να κρατήσεις το πάθος ζωντανό. Αν δεν νιώθεις άνετα με το σύντροφο σου, να είστε ειλικρινείς τι θέλετε τότε είσαι με λάθος άτομο. Το ερωτικό πείραγμα και το φλερτ κρατά ένα ζευγάρι ζωντανό. Δίνεις νόημα στον λόγο που επέλεξες τον συγκεκριμένο σύντροφο.

Β.Μ: Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης είναι παρορμητικός, θυελλώδης, αντισυμβατικός κι όμως κρύβει ευαισθησίες Ο τρόπος που εκφράζεται είναι «ωμός» ίσως κι άκομψος κάποιες φορές, αλλά αληθινός. Τι θέλατε να επιδιώξετε με την σκιαγράφηση του χαρακτήρα του και ποιος είναι ο ενδόμυχος συνδετικός κρίκος με την αγαπημένη του Άντα πέρα από το παθιασμένο σεξ;

Α.Α: Ήθελα να φτιάξω ένα άντρα «πραγματικό». Που να τον διαβάζεις και να λες «ένα τέτοιον πέτυχα στο λεωφορείο χθες. Έχω ελπίδες να βρω αυτό που θέλω». Έχω διαβάσει αρκετή ερωτική λογοτεχνία, κι αν με ενοχλούσε πάντα κάτι ήταν αυτό. Διάβαζα για άντρες που δεν υπάρχουν, δεν θα τους εντόπιζα στον δρόμο. Ο Δημήτρης είναι η εξαίρεση του κανόνα. Είναι αληθινός γιατί υπάρχει. Τώρα περί Άντας, ο συνδετικός τους κρίκος είναι ότι τον αποδέχτηκε γι’ αυτό που ήταν. Όπως αυτός, αυτήν. Κανένας από τους δυο δεν προσπάθησε να αλλάξει τον άλλον. Τον Δημήτρη όλες τον έβριζαν ενώ η Άντα το γούσταρε αυτό που ήταν. Ήταν ξεκάθαρος από την αρχή απέναντι της και η σχέση τους γι’ αυτό κράτησε. Τους ένωνε η δύναμη της αποδοχής. «Σε δέχομαι όπως είσαι» κι ας έλεγε όλος ο κόσμος πως αυτός ήταν «μαλάκας» και αυτή «σκύλα». Αυτοί ήξεραν πως ο κόσμος τους ήταν θωρακισμένος από την αποδοχή και την εμπιστοσύνη που είχαν μεταξύ τους.

o erotas meta tis epithimies anta antreou

Β.Μ:Ο Δημήτρης λατρεύει την μουσική του, όμως βλέπουμε ότι διαφοροποιείται από τους μοντέρνους καλλιτέχνες της γενιάς του. Κατά πόσο εύκολο είναι να αναγνωριστεί το ταλέντο κάποιου στην εποχή της πληροφορίας και της χειραγώγησης των βιομηχανιών κέρδους;

Α.Α: Δεν θα έλεγα πως είναι εύκολο αλλά αρκετά δύσκολο. Σε μια κοινωνία που το ταλέντο είναι ελάχιστο, μιλώντας πάντα σε ποιότητα, και η εξουσία είναι μεγάλη πρέπει να παλέψεις σκληρά. Πρέπει να έχεις κότσια και να μην τα παράτας ποτέ. Αυτοί που νικούν, όσες φουρτούνες και αν τους βάλουν στο δρόμο τους, είναι αυτοί που αντέχουν, που το θέλω τους είναι πιο δυνατό από τα εμπόδια. Εμένα το μότο μου είναι: τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Το πιστεύω πολύ. Κάποτε άνθρωποι μου έλεγαν να προσγειωθώ. Σιγά μην καταφέρω να κάνω αυτό και εκείνο, όμως κοιτώ το τώρα και χαμογελάω. Αν δεν δούλευα σκληρότερα σε κάθε όχι δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ.

Β.Μ: Όλοι οι χαρακτήρες είναι επιτυχημένοι, όμως καλούνται  να αντιμετωπίζουν απροσδόκητες καταστάσεις. Πόσο εύκολο είναι να ακολουθήσουμε τα όνειρα μας και να διατηρήσουμε τόσο το επιχειρηματικό μας προφίλ, μια ισχυροποιημένη οικογενειακή αλλά και συζυγική γαλήνη;

 Α.Α: Πάνω από όλα παίζει καθοριστικό ρόλο το πόσο ισορροπημένος είσαι ψυχικά. Αν δεν τα πας καλά με τον εαυτό σου τότε μην περιμένεις να επιτυχείς. Θα γκρεμίζεσαι σε κάθε εμπόδιο λόγω της ψυχικής σου ανισορροπίας. Ζούμε σε μια εποχή που η καριέρα ασκεί τεράστια πίεση στον άνθρωπο. Αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς δεν θα αντέξεις. Θα οδηγηθείς σε καταστροφικές αποφάσεις όπως παράδειγμα ένα διαζύγιο ή μια παραίτηση που θα την μετανιώνεις μετά. Όταν είσαι καλά με σένα, τότε στην ζωή σου θα έχεις την σωστή σχέση και μια καριέρα που δεν θα γκρεμίζει τις ψυχικές αντοχές σου. Ένας ισορροπημένος άνθρωπος επιλέγει το όνειρο του και μετά ανεβαίνει σκαλί – σκαλί μέχρι να φτάσει στον τερματισμό. Κι αυτό γίνεται χωρίς να το αντιληφθεί, επειδή όσα εμπόδια έρχονται τα διαχειρίζεται σωστά και δεν επιτρέπει στον εαυτό του να χαθεί.

Β.Μ:To τέλος είναι έτσι όπως το είχατε σκεφτεί εξαρχής ή χρειάστηκε να αλλάξετε κάτι;

Α.Α: Είναι αυτό που ήθελα. Ήθελα να υπάρχει δικαίωση σε όλα τα επίπεδα, και στους  πρωταγωνιστές, και στο παρελθόν τους και στους υπόλοιπους ήρωες της σειράς Desires. Δεν θα άλλαζα τίποτα.

Διαβάστε την αποψή μας για το βιβλίο.

Β.Μ: Ετοιμάζετε κάτι νέο στα σκαριά;

Α.Α: Ναι. Βρίσκομαι σε ένα στάδιο της ζωής μου που αποφάσισα να κάνω στροφή στην αστυνομική λογοτεχνία. Ήδη το πρώτο μου αστυνομικό μυθιστόρημα είναι έτοιμο και θα έχει πρωταγωνιστή τον Στράτο Αμανατίδη. Και κάπου εδώ θα τονίσω πως η ερωτική σειρά μυστήριου Desires δεν θα σταματήσει, θα πάρει όμως νέες διαστάσεις που θα τις μάθετε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Β.Μ: Κλείνοντας, τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες;

Α.Α: Να είναι αληθινοί πάντα. Να μην συμβιβάζονται ποτέ με κάτι λιγότερο από αυτό που αξίζουν. Να αγαπάνε και να ζουν την στιγμή λες και είναι η τελευταία τους. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε ώστε να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη. Καλοτάξιδο και πάντα επιτυχίες!

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα