K giorgos bilikasΑγαπημένοι βιβλιόφιλοι σήμερα θα κάνουμε ένα φανταστικό ταξίδι συντροφιά με το συγγραφικό έργο «Κ.» του Γιώργου Μπιλικά από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Θα το αποκαλούσα περιπέτεια φαντασίας, αλλά και μέσο αυτοβελτίωσης. Κι αυτό, διότι καθώς εξελίσσεται η ροή της ιστορίας, μέσω των εμπειριών αλλά και των σκέψεων των χαρακτήρων σκοπό έχει να ψυχαγωγήσει τον αναγνώστη, όμως και με έξυπνο τρόπο να τον προβληματίσει για τις αρετές και τα πάθη αυτού του κόσμου.

Πρωταγωνιστής του βιβλίου ο Ορφέας. Ένας τραγουδοποιός με πνευματικές αναζητήσεις και υπερφυσικές ανησυχίες. Γρίφος η ταυτότητα της ύπαρξης του φύλακα αγγέλου του, ενώ οι απορίες ή οι επευφημίες της συνείδησης αντηχούν στο νου του ως ηχώ εκφράζοντας τα ερωτήματα του βαθύτερου εαυτού του. Οι αναγνώστες έρχονται αντιμέτωποι με ένα χείμαρρο συναισθημάτων σαν η αγάπη χτυπά την πόρτα αλλά η και η οδύνη κι ο πόνος της απώλειας τους στοιχειώνει. Η ύπαρξη της μνήμης ενός αγαπημένου προσώπου και η "συγκίνηση" των διδαγμάτων της ζωής. Ένα μαγικό ταξίδι τον μεταφέρει στην υπέροχη Όαση και μαζί με τον πιστό φίλο Μπροντ ξεκινούν για την Βαλένθια με σκοπό την ανασύνταξη του στρατόυ του Βασιλιά Φανγκ ώστε να πολεμήσει στην μυθική Λάσα εναντίον του σφετεριστή του Θρόνου, Σάλβα κι τον στρατηγό Τίσσα. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Ανατροπές ταράζουν την ισορροπία παγιωμένων καταστάσεων. Μέσω παιχνιδιών της μοίρας, ο χαρακτήρας της "Κ." αποκαλύπτεται. Σκευωρίες γκρεμίζονται και οι ήρωες οδεύουν προς την ανάδειξη της αλήθειας. Το ταξίδι σφυρηλάτησης της προσωπικότητας ξεκινά και συμβάλει με τον τρόπο του στην ανατροπή του "ψεύτικου" Κυρίαρχου.

Το εξώφυλλο αυστηρό και αινιγματικό εξώφυλλο σαν τις όψεις ενός νομίσματος. Τι είναι αυτό το «Κ.»; Αν κι ο κος Μπιλικάς μας έχει συνηθίσει σε ιδιαίτερους τίτλους όπως «Προφήτες με τα λυπημένα Μάτια»,«Al-Andalus», «Νο.9», «Heaven Adventures».Είναι μια ιστορία με κινηματογραφική ροή που θα σας συναρπάσει , σίγουρα θα εμπλακείτε στα δίχτυα της ιστορίας. Αδημονώντας να ανατρέξετε στα επόμενα κεφάλαια. Οι βαρύγδουπες λέξεις αποφεύγονται. Έξυπνο χιούμορ κι καυστικές καθημερινές ατάκες χωρίς κουραστικές μα αξιόλογες λογοτεχνικές περιγραφές.

Χείλη επτασφράγιστα κρύβουν μυστικά, ενώ η καρδιά ψιθυρίζει ανείπωτες επιθυμίες πέρα από τα δεσμά της καθημερινότητας. Η αστροφεγγιά καθρεφτίζεται τα νερά της κρυστάλλινης λίμνης. Υπόγειες σπηλιές, παραμυθένιες πόλεις αλλά κι από τα βάθη μιας σκοτεινής έρημου αναδύονται οι χειρότεροι φόβοι του νου . Συγκρούσεις βασιλείων και σφετεριστές του Θρόνου. Ο έρωτας εύθραυστος με την αγάπη ν'ανθίζει προσεχτικά κατά την διάρκεια του χρόνου και να φλογίζεται υπό το λαμπερό φως των αστεριών. Κόκκινο το χρώμα του πάθους κι "γρίφος" του πρωταγωνιστή.
.
Εξυμνεί την ζωοφιλία και τον αξιοσέβαστο δεσμό ανθρώπου και "κτήνους". Μια επιλογή που ίσως και να προκαλούσε φόβο λόγω των άγριων ενστίκτων του ζώου ή της όψης του. Με σεβασμό, αγάπη και καθοδήγηση μετατρέπεται έναν πιστό σύμμαχο στην ζωή άλλα και στις ατέρμονες μάχες.

Ελάτε να ψηλαφίσουμε ψήγματα μαγείας νιώθοντας την ενέργεια του χώρου αλλά και να βιώσουμε μικρά θαύματα ανάμεσα μας. Να μάθουμε για τις πτυχές της μαγείας ως κινητήρια δύναμη, η οποία καθρεφτίζεται το είδος των δραστηριοτήτων μας. Λαμπερή σαν τον Ήλιο ή ζοφερή σαν την Σελήνη. Για τους κύκλους ακμής και παρακμής μέσα από λαϊκές δοξασίες! Να εντοπίσουμε τους παραλληλισμούς της θρησκείας μας στο σύμπαν που έχει δημιουργήσει με τόση αγάπη και σεβασμό ο συγγραφέας.

Σημειώνεται η αίσθηση του χρόνου που παρασέρνει τους ανθρώπους. Πως το "πάντα" κι το "ποτέ" δεν συμβιβάζονται στην ροή του. Για τις στιγμές χαράς κι αγαλλίασης που σημαδεύουν την αιωνιότητα σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση. Πως η ρευστότητα της ζωής αλλοιώνει τα όνειρα της ύπαρξης.

Για τις διαφορές μεταξύ μοναξιάς και μοναχικότητας ως επιλογή. Αλήθεια εσείς, έχετε συναντήσει την αδερφή ψυχή σας; Μέσα στο Κ. θα ανακαλύψετε από την ωραιότερη έκφραση θαυμασμού για εκείνο τον θεόσταλτο άνθρωπο που ολοκληρώνει την ύπαρξη μας, γεφυρώνει τα χάσματα λόγω της ψυχικής επικοινωνίας, στέκεται βράχος στις δυσκολίες της ζωής σας.

Το βιβλίο αποτελείται από ευδιάκριτα και ευανάγνωστα κεφάλαια με αρίθμηση και τιτλοφόρηση. Στο μυθιστόρημα περιέχονται στίχοι τραγουδιών του συγγραφέα δίνοντας μια μελωδική τονικότητα. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες που θέλουν να ταξιδέψουν σε μια επική περιπέτεια φαντασίας και να απολαύσουν μηχανορραφίες, επικές μάχες, σαγηνευτικές σκηνές αλλά και φυσικά να ταξιδέψουν μέσα από τις λέξεις σε φιλοσοφημένα ερωτήματα της ζωής.

Κλείνοντας αυτή την παρουσίαση, βιβλιοφιλαράκια θα ήθελα να σας αποχαιρετήσω με μια έκφραση που χαρακτηρίζει το βιβλίο:
"Αγάπη και Φως".

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα