Έχω σκεφτεί πολλές φορές πιο θα ήταν το φάρμακο για όλες τις αρρώστιες στον πλανήτη. Πάλι όμως οι σκέψεις μου συγκρούονται με τα γεωπολιτικά στερεότυπα και τα οικονομικά οφέλη των χωρών.

Γιατί απλά ο κόσμος να μην μπορεί να χαρίζει απλόχερα χαμόγελα και να μεταδίδει θετική αύρα στους γύρω του. Μια πολύ απλή λύση, ουτοπία για τους περισσότερους είναι η αγάπη.

Είναι θεραπευτική κι η αύρα της μπορεί να αγκαλιάσει όλο τον πλανήτη, να τον ποτίσει με ευλογία και να καθαγιάσει τις ψυχές. Τα νοητά ακροδάχτυλα  της να αγγίξουν τον χτύπο κάθε καρδιάς κι να μεταφέρουν την σπίθα της σαν λάμψη στα μάτια όλων.

Η αγάπη δεν κατηγορεί, δεν κρίνει, ούτε υποδείκνυει. Δεν μισεί, διπλασιάζεται κι πατάει το τέρας της μοναξιάς και της κατάθλιψης.

Η απάντηση σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι η αγάπη. Η αθεράπευτη, η άδολη, εκείνη η παιδική... Που σφιχταγκάλιαζες τον φύλλο σου ύστερα από ένα παιχνίδι στην αλάνα.

Προκαλεί συγκίνηση και φτερουγίζει  τα σπλάχνα. Ακούς το καρδιοχτύπι... Αυτό.. Χαμογελάς..

Ό, τι σημαίνει για εσένα. Ό, τι σε εμπνέει...

Δυστυχώς μοιάζει ακατόρθωτο να αλλάξεις τον κόσμο  μόνο με την Αγάπη.. Μα η αρχή είναι αρκετή να μεταδοθεί.

Θα μου πεις πιο οικονομικό σχέδιο θα έδινε μια σαφή επιχειρηματική πρόταση, μα η αγάπη, η αλληλεγγύη, η προσφορά  είναι έννοιες που κρατούν στις επάλξεις τον παλμό επιβίωσης του πλανήτη.

Ίσως είναι κι αυτό που επιβιώνει .... Κοίτα πως αλλάζουν οι άνθρωποι με την πανδημία,  πως η απομόνωση επηρέασε την ψυχική τους υγεία, και ύστερα οι διαμαρτυρίες, ενωμένοι σαν γροθιά ...

Φυσική, ψυχική, πνευματική, συναισθηματική, κοινωνική, επιχειρηματική, όλοι αυτοί οι πυλώνες κλονίζονται από κύματα αβεβαιότητας στον σύγχρονο κόσμο των απαιτήσεων και των προσδοκιών επι του βωμού του κέρδους. Η μεγαλύτερη υπερδύναμη στον κόσμο φωλιάζει  στις πτυχές της καρδιά μας.

Δεν είμαστε τίποτα χωρίς αγάπη και πίστη.

Η αγάπη ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η αγάπη θεραπεύει τον πόνο που προέρχεται από το μίσος. Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζουμε.... ....

Ανεξάρτητα από το τι κάνουμε, για το τι αντιπροσωπεύουμε. Επαναβαθμολογούμε τον τρόπο της ζωής πριν καταστρέψουμε την ανθρωπότητα μας καθώς χρειαζόμαστε δράση, πινελιές αγαθότητας και καλοσύνης.

Ανοίξτε την καρδιά σας, μάθετε από τους εχθρούς σας και διορθώστε τις αδυναμίες σας.

Δημιουργήστε έργα, γράψτε ποιήματα, συνθέστε μουσική,τραγουδήστε με αγάπη. .

Ξεφορτωθείτε κάθε μικροψυχία ή πονηριά που προσπαθεί να σας ξεγελάσει με την μοχθηρία της.

Κάνετε πράξεις καλοσύνης. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ποιους αγαπάτε, τι αγαπάτε, απόλυτες στιγμές ευτυχίας. Έτσι εξελίσσεστε την διαδίδετε και ακτινοβολείτε χαρά.

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα