Διανοητικά Ισχυροί sasint
«Δεν υπάρχει ούτε ευτυχία ούτε δυστυχία στον κόσμο. υπάρχει μόνο η σύγκριση της μιας κατάστασης με την άλλη, τίποτα περισσότερο. Εκείνος που έχει νιώσει τη βαθύτερη θλίψη μπορεί να βιώσει την υπέρτατη ευτυχία. Πρέπει να νιώσαμε τι είναι να πεθάνουμε, Μόρρελ, για να εκτιμήσουμε τις απολαύσεις της ζωής. «Ζήστε λοιπόν και χαίρεστε, αγαπημένα παιδιά της καρδιάς μου, και μην ξεχνάτε ποτέ, ότι μέχρι την ημέρα που ο Θεός θα υπονοήσει να αποκαλύψει το μέλλον στον άνθρωπο, όλη η ανθρώπινη σοφία περιέχεται σε αυτές τις δύο λέξεις,« Περιμένετε και Ελπίδα ». - Αλεξάντρ Ντούμας

Πώς να είστε διανοητικά ισχυροί. 

1. Μην φοβάστε μόνοι σας χρόνο.
2. Μην παραμένεις στο παρελθόν. 
3. Μην αισθάνεστε ότι ο κόσμος σας οφείλει. 
4. Μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα. 
5. Μην ανησυχείτε για την ευχαρίστηση όλων. 
6. Μην χάνετε χρόνο να λυπηθείτε για τον εαυτό σας. 
7. Μην σπαταλάτε ενέργεια σε πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε. 
8. Μην αφήνετε τους άλλους να επηρεάσουν τα συναισθήματά σας. 
9. Μην ανησυχείτε για την επιτυχία άλλων ανθρώπων. 
10. Μην αποφεύγετε τις ευθύνες. 
ΙΙ. Μην παραιτηθείτε μετά την πρώτη αποτυχία. 
12. Μην φοβάστε να αναλάβετε υπολογισμένους κινδύνους.
“Η αληθινή σοφία έρχεται στον καθένα μας όταν συνειδητοποιήσουμε πόσο λίγα γνωρίζουμε για τη ζωή, τους εαυτούς μας και τον κόσμο γύρω μας”
Σωκράτης
Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα