Διαλογισμός για αρχάριους Magic Bowls @magicbowls

Μέσα στον απαιτητικό και ταχύτατο τρόπο ζωής της καθημερινότητας, ωφέλιμο είναι να αφιερώνουμε 30 λεπτά την ημέρα ώστε να και να αδειάζουμε το νου μας από τις αρνητικές σκέψεις. Έτσι ο εγκέφαλός μας μπορεί  να ανασάνει από τις σκοτούρες και να κατακερματιστεί τις αγχώδεις πληροφορίες δίνοντας δημιουργικά περιθώρια, τόσο για νέες δημιουργικές ιδέες, όσο για επιλύσεις θεμάτων που απασχολούν το "εγώ" μας.

Ο διαλογισμός είναι άρτιος για τη συναισθηματική και ψυχική υγεία μας.  Επίσης καλύπτοντας τις εσωτερικές μας ανάγκες, μπορεί να μας τροφοδοτήσει με ακόρεστη ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.


Πνευματικός Διαλογισμός

Όλοι πιστεύουν σε κάτι ανεξαρτήτως των θρησκευτικών δογμάτων. Όταν κάνετε πνευματικό διαλογισμό προσεύχεστε με ευλάβεια και κατάνυξη σε αυτήν την ανώτερη δύναμη καθώς με όλη σας την καρδιά επικοινωνείτε μαζί της. Η προσευχή μπορεί να είναι για οτιδήποτε επιθυμείτε ή αντιθέτως οτιδήποτε χάνετε στη ζωή σας. Η δύναμη της Πίστης στα "Θεία" ξελαφρώνει την ψυχή σας και σας απαλλάσσει από την αθυμία, την μελαγχολία, τους προβληματισμούς μιας και με παρηγορητικό θα ενστερνιστούν πλήρως την συναισθηματική κατάσταση σας και "το θέλημα" της θεϊκής δύναμης θα αναδείξει φωτεινά μονοπάτια να πορευθείτε προς τους συμπαντικούς δρόμους του μέλλοντος με σύνεση.


Εστιασμένος Διαλογισμός

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τύπος διαλογισμού για όσους τους αρέσει να διαλογίζονται την φύση ή σε εξωτερικούς χώρους με τρεχούμενο νερό. Εστιάσετε σε κάτι που σας αρέσει. Μπορεί να είναι ήχοι της φύσης, μαγευτική θέα, ζεστό, απαλό αεράκι οτιδήποτε σας δίνει μια ευχάριστη αίσθηση. Οραματιστείτε κάθε αίσθηση στο έπακρο να ταλαντεύεται. Νιώστε την θέρμη του καλοκαιριού, ή την δροσιά του δειλινού. Την πρωινή πάχνη, το θρόισμα των φύλλων, τα ξύλα που θρυμματίζονται στο αναμμένο τζάκι ένα χειμωνιάτικο απόγευμα. Καθίστε αναπαυτικά ή ξαπλώστε σε μια άνετη θέση και επικεντρωθείτε στο περιβάλλον σας για 15 έως 30 λεπτά. Θα ηρεμήσει το μυαλό σας και θα οξύνει τις σκέψεις σας. Ταυτόχρονα μπορείτε να είστε πιο ευτυχισμένοι. 

 

Κινητικός Διαλογισμός 

Εάν δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον για εσάς έξω, ή απλά δεν μπορείτε να διαλογιστείτε έξω, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτόν τον διαλογισμό και να εστιάσετε στην κίνηση του σώματός σας. Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας ή στον καρδιακό σας ρυθμό, μπορείτε ακόμη και να αρχίσετε να μετακινείτε το κεφάλι σας από δεξιά προς τα αριστερά και πάλι από αριστερά προς τα δεξιά. Μετακινήστε το κεφάλι ή τα χέρια σας ή οτιδήποτε σας κάνει να απολαύσετε την αίσθηση της κίνησής σας. Με αυτόν τον τρόπο μετακινείτε τις σκέψεις σας από το «εργοστάσιο ανησυχιών». Δίνετε στον εγκέφαλό σας γρήγορες διακοπές και σύντομα θα ανταμειφτείτε με βελτιωμένες και φρέσκες λύσεις και ιδέες. Θα λύσετε περισσότερα προβλήματα κάνοντας αυτόν τον τύπο διαλογισμού για 10 λεπτά την ημέρα, παρά να ανησυχείτε 10 ώρες κάθε μέρα.


Καθοδηγούμενος Διαλογισμός

Γίνε ο ήρωας στην δική σου ταινία. Ακολουθήστε την φωνή, ελέγξτε τις αναπνοές σας, δημιουργείστε ένα  φανταστικό περιβάλλον γύρω σας και μόλις χαλαρώσετε θα εισέλθετε σε μια  νοητική κατάσταση όπου το υποσυνείδητό σας δίνει τις απαντήσεις που δεν γνωρίζετε καν ότι αναζητάτε. Στο ίντερνετ υπάρχουν μερικοί διασκεδαστικοί οδηγοί. Όχι μόνο θα σας boostarei θετικά αλλά κάνοντας αυτόν τον τύπο διαλογισμού θα ευφρανθεί η καρδιά σας από ευτυχία και ξεκούραση. Αυτά τα  μικρά πανέξυπνα τελετουργικά τρικ σας φέρνουν σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό σας!

 

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα