Ο άγνωστος που παντρεύτηκα - Δήμητρα Μανθεάκη

Γράφτηκε από την

0 agnostos pou pantreytika dimitra mantheakiΠόσο καλά γνωρίζουμε τον άνθρωπο με τον οποίο ζούμε μαζί; Πόσες φορές δεν ακούσαμε στις ειδήσεις «Ήταν ένας εξαίρετος σύζυγος, δεν ξέρω πώς έκανε αυτό το έγκλημα;». Αυτά τα ερωτήματα και την προσπάθεια της Δανάης να σταθεί όρθια απέναντι σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον άντρα που παντρεύτηκε θα ζήσουμε μέσα από το βιβλίο της κυρίας Μανθεάκη «Ο άγνωστος που παντρέυτηκα».

Η Δανάη ζει μαζί με τον πλούσιο σύζυγό της Ντάγκλας Μακάλλεν σε ένα παλάτι κάπου στην Αγγλία που πολλές θα ζήλευαν. Ωστόσο, η ίδια είναι κλειδωμένη σε ένα χρυσό κλουβί, που αν παρατηρήσεις προσεκτικά είναι άθλιο και βασανιστικό. Απομονωμένη από τα παιδιά της, απαξιωτικά παραμελημένη από τον άντρα της, η Δανάη – έχοντας το δικό της κρυφό μυστικό, το δικό της σκοτεινό παρελθόν – θα γνωρίσει τον διάσημο συγγραφέα Τόμας Πάπας (ελληνικής καταγωγής) και θα στραφεί σε αυτόν προκειμένου να νοιώσει την αγάπη που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Όμως, τίποτα δεν μένει κρυφό και ο πανίσχυρος Ντάγκλας θα καταστρέψει αυτή την σχέση. Και φτάνει η ώρα που η Δανάη θα επαναστατήσει και θα διεκδικήσει ό,τι της ανήκει, κυρίως συναισθηματικά. Και το σκοτεινό παρελθόν όλων έρχεται στο φως και η έκρηξη θα είναι καταστροφική.

Ανατρεπτικό, συγκλονιστικό, καταιγιστικό, η κυρία Μανθεάκη προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό ένα αστυνομικό θρίλερ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ξένους συγγραφείς της αστυνομικής λογοτεχνίας. Με τα γεγονότα να διαδέχονται το ένα το άλλο, με τις εξελίξεις να σε «βολιδοσκοπούν» από παντού, η ζωή της Δανάης και του Ντάγκλας σε κρατάει σε εγρήγορση. Χαρακτήρες με εσωτερικά προβλήματα, εσωτερικές αδυναμίες και ένα σκοτεινό παρελθόν, αλλά και χαρακτήρες που μέσα από την καταστροφή θα σταθούν και θα αντιμετωπίσουν τους προσωπικούς τους δαίμονες, θα σας κρατήσουν παρέα και θα σας κάνουν να σκεφτείτε και να αναρωτηθείτε «Τελικά, πόσο καλά γνωρίζω τον σύντροφό μου;».

Η Δανάη γνώρισε από πολύ μικρή την δυστυχία. Ένα τραγικό γεγονός άλλαξε ριζικά τη ζωή της και την μετέτρεψε σε ένα αδύναμο, άβουλο πλάσμα, το οποίο στα χέρια του σκληρού Ντάγκλας μετατράπηκε σε ένα έπαθλο, σε ένα τρόπαιο που ήθελε ο ίδιος να επιδεικνύει. Θα μπορέσει η Δανάη να αποτινάξει τον ζυγό αυτόν; Ο έρωτάς της για τον Τόμας θα είναι αρκετά δυνατός ώστε να εγκαταλείψει ακόμα και τα παιδιά της; Θα καταφέρει να τα διεκδικήσει και να αποκτήσει και πάλι στην καρδιά των παιδιών της την θέση που της αξίζει;

Το παρελθόν, επίσης, ήταν αυτό που μετέτρεψε τον Ντάγκλας σε σκληρό, κυνικό, εκμεταλλευτή και κυνηγό του χρήματος, της δόξας, της εξουσίας. Η αλαζονεία του, η υπεροψία του θα φέρουν τη Δανάη αντιμέτωπη με τα πιο σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού του και θα την οδηγήσουν λίγο πριν την τρέλα. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αλαζονεία του Ντάγκλας, η σκληρότητά του, προκειμένου να κρατήσει κοντά του τη Δανάη; Μέχρι ποιο σημείο μπορεί να εκμεταλλευτεί την αγάπη της για τα παιδιά της και να την βασανίζει συναισθηματικά; Η αυτοκρατορία που έχει φτιάξει θα κρατηθεί όρθια ή θα καταρρεύσει παρασύροντάς τον στην άβυσσο;

Και εκεί που όλα φαίνονται να καταρρέουν για τη Δανάη, κάνει την εμφάνισή του ο Τόμας Πάπας. Διάσημος συγγραφέας που θα ερωτευθεί τη Δανάη και θα φτάσει στην καταστροφή εξαιτίας της. Ο εξευτελισμός, η απαξίωση, η κατακραυγή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τα συναισθήματα του. Θα αποδειχθεί δυνατός αρκετά, ώστε να παραμείνει δίπλα στη Δανάη; Θα σταθεί αντάξιος των περιστάσεων ή με τον καταιγισμό των αποκαλύψεων θα κοιτάξει το προσωπικό του καλό και θα εξαφανισθεί;

Και γύρω από τους τρεις πρωταγωνιστές, βρίσκονται οι «υπηρέτες», οι φίλοι, οι δευτεραγωνιστές των ζωών τους, που ωστόσο συνέβαλαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο στην διαμόρφωση των χαρακτήρων τους. Και μέσα από τις ενέργειες των δευτεραγωνιστών έρχεται και κουμπώνει το πάζλ των χαρακτήρων, τόσο της Δανάης όσο και του Ντάγκλας. Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι ο χαρακτήρας μας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του DNA, άλλα και του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώσαμε.

«Ο άγνωστος που παντρεύτηκα», εκτός από ένα καταιγιστικό, αστυνομικό, βιβλίο είναι και ένα κοινωνικό και ψυχολογικό βιβλίο, το οποίο μαζί με την ένταση της αδρεναλίνης θα μας προσφέρει σημαντικές εσωτερικές αναζητήσεις για το πόσο καλά γνωρίζουμε τον σύντροφό μας, πόσο θέλουμε ουσιαστικά να τον γνωρίσουμε, ή προτιμούμε να εθελοτυφλούμε. Η κυρία Ξανθάκη μέσα από την απλή, καθημερινή, προσιτή γραφή της, χωρίς περιττές περιγραφές, προσφέρει ένα μία ιστορία με πλοκή, μυστήριο, αγωνία, ανατροπές και έντονα συναισθήματα, αγάπης, έρωτα, μίσους, κακίας, εκδίκησης, αναζητώντας να φτάσεις στο τέλος και να νοιώσεις την κάθαρση.

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα