Ανοιξιάτικα αρώματα και φαγητά ...

eikona 1   ryzi arakas

 Μερίδες 
 Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά 
 Χρόνος Μαγειρέματος 8 - 10 λεπτά  

Υλικά

- 1 φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι

- 2 κουταλιές βούτυρο

- 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 5 σπαράγκια μικρά ψιλοκομμένα

- 1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο

- 1 φλυτζάνι ντομάτα στο μπλέντερ

- 1 φλυντζάνι ζεστό νερό

 - 1 κύβο ζωμό κότας

Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι πολύ καλά με ζεστό νερό. Βάζουμε στη χύτρα το βούτυρο και μόλις λιώσει σωτάρουμε το ζαμπόν, μετά το κρεμμύδι, το ρύζι, τα σπαράγγια, το καρότο (περίπου 5 λεπτά όλα μαζί).

Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο και κλείνουμε τη χύτρα και το αφήνουμε να βράσει για 8 με 10 λεπτά (ο χρόνος μαγειρέματος ξεκινά μόλις σηκωθεί η βαλβίδα)

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα