Ένα φαγητό ... τέλεια παρέα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα ... Ένα φαγητό για να μας ζεστάνει ...                             

                                                                                                                                                                                                            eikona 1  kremidosoupa

 Μερίδες   6 
 Χρόνος προετοιμασίας  10 λεπτά 
Χρόνος μαγειρέματος  3 λεπτά

 

Υλικά

- 300 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά δαχτυλίδια

- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

- 6 - 8 φλυτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό κρέατος

- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

-1/2 φύλλο δάφνης

- 1 κλωναράκι μαϊντανό

- Λίγο θυμάρι

- 5 με 6 φέτες ψωμί του τοστ

- 150 γρ, γραβιέρα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο στη χύτρα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθήνουν. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι (ενώ παράλληλα ανακατεύουμε), μετά τον ζωμό κρέατος, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το φύλλο δάφνης, τον μαϊντανό και το θυμάρι. 

Μόλις έχουν πάρει μία βράση, κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά (ο χρόνος μαγειρέματος με τη χύτρα ξεκινά μόλις σηκωθεί η βαλβίδα).

Μέχρι να γίνει η κρεμμυδόσουπα (αυτά τα 3 λεπτά) ψήνουμε στην τοστιέρα τις φέτες ψωμί, ελαφριά, απλά να γίνουν τραγανές.

Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα σε πήλινα γαστράκια (αυτά που βάζουμε το ατομικό γιουβετσάκι. Αν δε έχουμε σε ένα βαθύ πιάτο), βάζουμε την φέτα το τοστ πάνω στην κρεμμυδόσουπα, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα βάζουμε στον φούρνο (στο γκριλ) μέχρι να λιώσει το τυρί (αν βάλουμε την κρεμμυδόσουπα σε ένα απλό βαθύ πιάτο, τότε απλά πασπασλίζουμε με τυρί και δεν τα βάζουμε στον φούρνο).

Η κρεμμυδόσουπά μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε ...

Καλή σας όρεξη!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα