Αθηναϊκό Μπλουζ - Πολυχρόνης Κουτσάκης

Γράφτηκε από την

Athinaiko Bluez pol koutsakis«Αθηναϊκό Μπλουζ» και μέσα από την ιστορία του Πολυχρόνη Κουτσάκη ξεπηδά η σύγχρονη Αθήνα. Η Αθήνα της κρίσης – οικονομικής και ηθικής, η Αθήνα της διαφθοράς, η Αθήνα του υποκόσμου, η Αθήνα των αστέγων.

 

    Το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς του Στράτου Γαζή. Τόσο γλυκιά, τόσο οικεία, ψύχραιμη... Κόντευα να ξεχάσω ότι με είχε καλέσει εκεί για να συζητήσουμε πώς θα σκοτώσω τον άντρα της. Ο Στράτος Γαζής δεν θέλει να τον αποκαλούν επαγγελματία δολοφόνο. Είναι φροντιστής. Φροντίζει για πράγματα που λέγονται ψιθυριστά. Που όσοι τα ξεστομίζουν, ως εντολές, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακριβά γι’ αυτά και δεν θέλουν έπειτα να ξέρουν τι συνέβη και πώς. Θέλουν μόνο να μάθουν ότι η δουλειά ολοκληρώθηκε. Ο Στράτος είναι ο άνθρωπός τους, αλλά με μία προϋπόθεση: πρέπει η έρευνά του να έχει αποδείξει ότι ο στόχος του αξίζει να πεθάνει. Καθώς γύρω του η κρίση αλλάζει τα πάντα στη χώρα, ο Στράτος βρίσκεται μπλεγμένος ανάμεσα στον πιο αγαπητό δικηγόρο της Ελλάδας και στην πανέμορφη γυναίκα του, ηθοποιό και μοντέλο. Και οι δύο θέλουν να τον προσλάβουν, αλλά ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια; Με τη βοήθεια των τριών αγαπημένων παιδικών του φίλων, του Ντραγκ, αστυνομικού του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Μαρίας, που είναι ο μεγάλος έρωτας και των δυο τους, και της Τέρι, μιας τρανσέξουαλ πόρνης πολυτελείας, ο Στράτος θα ανακαλύψει πως η αλήθεια, σε διαλυμένους έρωτες και οικογένειες με πολλά μυστικά, είναι μια πολύ σχετική υπόθεση... (οπισθόφυλλο)

  Και η περιπέτεια ξεκινά … Η αναζήτηση της αλήθειας, η παραπλάνηση της ομορφιάς, η δύναμη του χρήματος … Ένα θρίλερ που γεμίζει τον Στράτο Γαζή και τον αναγνώστη χιλιάδες ερωτήματα, απορίες και αγωνία για το τι θα γίνει στο τέλος. Πόση δύναμη έχει το χρήμα; Πόση δύναμη έχει η ομορφιά; Πόση δύναμη έχει στην ψυχή μας και στον χαρακτήρα μας το οικογενειακό περιβάλλον; Όλα αυτά παρουσιάζονται στο «Αθηναϊκό Μπλουζ» και στην ιστορία του διάσημου και αγαπητού στον κόσμο δικηγόρου, Βασίλη Σταθόπουλο, και της πανέμορφης (μοντέλο – ηθοποιός) γυναίκας του Αλίκης Στυλιανού. Ζωντανές εικόνες, αισθήματα που κατακλύζουν την ψυχή, γρήγορη πλοκή, ολοκληρωμένες και ισορροπημένες προσωπικότητες (είτε λογικές, είτε παράλογες), χαρακτηρίζουν την ιστορία. Μία ιστορία που μπερδεύει, παραπλανεί, συγκλονίζει.

    Αν πραγματικά θέλετε να απολαύσετε ένα αστυνομικό βιβλίο με ανατροπές,

    συγκλονιστικές αποκαλύψεις και τέλεια ψυχογραφήματα …

    Τότε δεν έχετε παρά να χαθείτε στους ρυθμούς του «Αθηναϊκού Μπλουζ».    

                                                                                                                                            

                                                                                  

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα