glukia katastrofi 1Η Άμπι είναι το πρότυπο του καλού κοριτσιού. Δεν πίνει, δεν βρίζει, είναι σεμνότυφη και αφιερωμένη στις σπουδές της. Προσπαθεί να μην προκαλεί με την εμφάνιση και την συμπεριφορά της και αποφεύγει τα λάθος άτομα. Έτσι κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή της ως φοιτήτρια και αφήνει πίσω ένα προβληματικό παρελθόν και έναν ακόμα πιο προβληματικό πατέρα. Μέχρι που συναντάει τον Τράβις Μάντοξ σε έναν παράνομο αγώνα.

Ο Τράβις από την άλλη μεριά είναι ένα οξύθυμο θερμόαιμο αγόρι. Όμορφος και σκληρός, έχει την φήμη του καρδιοκατακτητή και ποτέ μα ποτέ δεν κοιμάται με το ίδιο κορίτσι δεύτερη φορά. Συμμετέχει σε παράνομους αγώνες βγάζοντας έτσι αρκετά χρήματα για να μπορεί να συντηρεί τον εαυτό του. Και τότε η Άμπι μπαίνει στην ζωή του και συνειδητοποιεί ότι δεν μοιάζει με καμία άλλη κοπέλα. Είναι ήσυχη, συνεσταλμένη και προφανώς δεν είναι ο τύπος του. Όμως κάτι πάνω της δεν τον αφήνει να μείνει μακριά της και ειδικά όταν εκείνη δεν ενδίδει στην γοητεία του. Και τότε του έρχεται η ιδέα!

Την αλλοπρόσαλλη σχέση τους επηρεάζει ένα στοίχημα που προτείνει ο Τράβις. Αν νικήσει εκείνος θα πρέπει η Άμπι να μείνει στο σπίτι του για έναν μήνα ενώ αν χάσει θα απέχει από το σεξ για επίσης ένα μήνα. Και κερδίζει. Η Άμπι μετακομίζει στο σπίτι του, κοιμάται μαζί του στο κρεβάτι, μόνο κοιμάται. Γνωρίζει καλύτερα αυτόν τον παράξενο μονίμως θυμωμένο τύπο που αρχίζει σιγά σιγά να της κλέβει την καρδιά. Έρχονται πιο κοντά και οι ζωές στους περιπλέκονται σε ένα γλυκό, καταστροφικό και μερικές φορές σκοτεινό έρωτα.

glukia katastrofi 3

Λάτρεψα το βιβλίο από την πρώτη στιγμή όσο και τα δύο επόμενα. Μίσησα και αγάπησα τον Τράβις το ίδιο δυνατά. Θύμωσα με τα λάθη και τις ανοησίες του και ναι θα το ομολογήσω έκλαψα πολλές φορές καθώς διάβαζα τα γεγονότα που διαδραματίζονταν στις ζωές τους. Πολλές φορές ταυτίστηκα με τους ήρωες και ευχήθηκα να ήμουν μέρος και εγώ της ιστορίας τους. Μου άρεσε η αρχή της σχέσης τους, αν μπορεί κανείς να το αποκαλέσει σχέση όλο αυτό το περίπλοκο κουβάρι, η Άμπι να τον διώχνει και εκείνος να επιμένει ότι θέλουν να μείνουν φίλοι, ώσπου αρχίζουν πραγματικά να δένονται. Λίγο ο δύσκολος χαρακτήρας του και οι προσπάθειες που κάνει για να την κερδίσει, λίγο το σκοτεινό της παρελθόν που προσπαθεί να κρύψει επιμελώς και τα αισθήματα που έχει για κάποιον τον οποίον δεν καταλαβαίνει αλλά και τα αρνητικά σχόλια που δέχονται για την ‘’σχέση’’ τους, συντελούν  στο να έρθουν πιο κοντά ο ένας στην καρδιά του άλλου αλλά και στις δικές μας. Γιατί το Γλυκιά Καταστροφή είναι ένα βιβλίο που σίγουρα αξίζει να διαβάσετε!

Και για όλους εσάς που θέλετε και άλλον Τράβις Μάντοξ η Warner Bros αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου οπότε αναμένεται αγωνιωδώς για την ταινία.

Χριστίνα Μιχελάκη

Ονομάζομαι Χριστίνα, όπως πολύ καλά βλέπετε και ζω στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι σύζυγος και χαζομαμά. Αγαπάω πολύ την λογοτεχνία για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ, είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι πολλοί! Ως αθεράπευτη ονειροπόλα, πολλές φορές οι ιστορίες που παλεύουν μέσα στο κεφάλι μου με συνεπαίρνουν. Γι΄ αυτό και γω της γράφω δίνοντας τους πλήρη ελευθερία. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο Τα Αστέρια Του Πεπρωμένου, ενώ άλλες συμμετοχές μου μπορείτε να βρείτε στις ανθολογίες, Το ξύπνημα, Σκοτάδι, Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές, αλλά και στο site thebluez.gr.

Διαβάστε περισσότερα