Μια μελωδία για την Εύα - Βίκυ Στουφή

Γράφτηκε από την

mia melodia gia tin eua viki stoufiΗ Εύα, μία παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια της όπερας, έρχεται αντιμέτωπη με μία προδοσία. Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το γεγονός αυτό φεύγει κρυφά στο Τρούρο της Κορνουάλλης. Όμως, οι δικοί της θα την ανακαλύψουν και ένας φόνος θα αποτελέσει αφορμή για να έρθουν στο φως κρυμμένα μυστικά. Ο Έλληνας επιθεωρητής, Θάνος Καρνέζης, θα αναλάβει την έρευνα και θα αποκαλύψει τον πραγματικό χαρακτήρα όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Κανένας και τίποτα δεν είναι αυτό που δείχνουν προς τα έξω. Η Εύα θα έρθει αντιμέτωπη με γεγονότα και καταστάσεις που την πληγώνουν. Θα καταφέρει να αποτινάξει το παρελθόν και να προχωρήσει; Θα καταφέρει να συγχωρήσει όλους όσους την πλήγωσαν;  Ποιος διέπραξε το έγκλημα στο αρχοντικό του Τρούρο;

Καταιγιστικό στις εξελίξεις, αγωνιώδες από την πρώτη του σελίδα, το βιβλίο «Μια μελωδία για την Εύα», αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι αν ο συγγραφέας κατέχει τη μαγεία της πένας μπορεί να συνδυάσει το αισθηματικό με το αστυνομικό. Ίντριγκες, δολοπλοκίες, μυστικά, μυστήριο, φόνος, αγάπη, μπλέκονται «αρμονικά» και συνθέτουν ένα έξοχο σκηνικό αγωνίας και δράσης. Μία ιστορία γεμάτη ένταση και πλοκή, με καταιγιστικές εξελίξεις και ανατροπές, χωρίς περιττές λεπτομέρειες (κάτι το οποίο μπορεί να φανταστεί κάποιος βλέποντας τον όγκο του βιβλίου), κάθε τι που αναφέρεται έχει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο και τη δική του σημασία, εικόνες που σε μεταφέρουν σε μέρη και τόπους τόσο έντονα, που πιστεύεις ότι έχεις βρεθεί εκεί, συνθέτουν έναν όμορφο καμβά, μέσα στα «χρώματα» του οποίου ταξιδεύεις.

Η Εύα, ένα πληγωμένο πλάσμα που μέσα από τις στάχτες της θα προσπαθήσει να ξαναγεννηθεί. Η αδερφή της, που ζει στη σκιά της διάσημης αδερφής της. Ο αρραβωνιαστικός της που έχει μοναδικό σκοπό το χρήμα. Η μητέρα της, που τη βλέπει ως πηγή πλούτου με μανδύα την αγάπη για την κόρη της (όλα γίνονται για τη δική της επιτυχία και ευτυχία). Ο Θάνος, που θα την ερωτευθεί και θα συγκρουστεί με τον ίδιο του τον εαυτό. Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες, ενδεικτικοί της κοινωνίας που ζούμε, σε φέρνουν αντιμέτωπο με σημαντικά ερωτήματα. Πόσο εύκολο είναι να αντέξεις την προδοσία; Πόσες φορές εσύ ο ίδιος δεν πρόδωσες κάποιον; Πόσο εύκολο είναι να συγχωρέσεις ή να ζητήσεις συγχώρεση; Πόσο εύκολο είναι να αφήσεις πίσω το παρελθόν και να προχωρήσεις μπροστά; Μία αγάπη που γεννιέται υπό την πίεση δύσκολων καταστάσεων μπορεί να κρατήσει; Τελικά, γνωρίζουμε τόσο καλά όσο πιστεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους;

Όλα αυτά τα ερωτήματα και τα συναισθήματα ξυπνούν στον αναγνώστη διαβάζοντας το βιβλίο «Μια μελωδία για την Εύα». Και τον βάζει να κάνει μία εσωτερική αναζήτηση. Να μπει στη θέση των πρωταγωνιστών και να αναλογιστεί πώς θα αντιδρούσε ο ίδιος. Ένα βιβλίο που μιλάει για την προδοσία, την αγάπη, την μετάνοια, την συγχώρεση και σε οδηγεί σε μονοπάτια μοναδικά! Απολαύστε το.

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα