Νυχτερινό Σχολείο: Κληρονομία - C. J. Daugherty

Γράφτηκε από την

nuxterino sxoleio 2 klironomiaΟι περιπέτειες της Άλι Σέρινταν, στην Κιμμέρια Ακαδημία συνεχίζονται, στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, με τον τίτλο Κληρονομιά. Και όπως και το πρώτο μέρος, έτσι και το δεύτερο είναι εξίσου δυναμικό.

Η ιστορία, αυτή την φορά ξεκινάει με την Άλι, να τρέχει κυνηγημένη στους δρόμους του Λονδίνου, από τους άντρες του Ναθάνιελ, του πιο μισητού εχθρού της. Οι οικογενειακές διακοπές, μα και το σύντομο διάλειμμα της από την Ακαδημία, δεν ήταν τελικά αυτό που περίμενε ότι θα είχε. Κινδυνεύοντας διαρκώς να γίνει άλλο ένα θύμα του Ναθάνιελ, η Άλι πρέπει να επιστρέψει πίσω στην Κιμμέρια Ακαδημία και στα μυστικά που αφορούν τόσο το σχολείο, όσο και την ίδια.

Κάτι όμως έχει αλλάξει πια. Η Άλι, δεν είναι πλέον το δυναμικό κορίτσι, που μπήκε στην Ακαδημία μερικούς μήνες πριν. Πλέον έχει αλλάξει, έχει νιώσει τον φόβο και τον κίνδυνο στο πετσί της και έχει καταλάβει πως τώρα πια, έχει γίνει μέλος, ενός επικίνδυνου παιχνιδιού εξουσίας, που στόχος της, είναι η ίδια. Γίνεται μέλος του Νυχτερινού Σχολείου, και εκπαιδεύεται ώστε να μπορεί να προστατέψει τον εαυτό της και όχι μόνο.

Παλιοί φίλοι, αλλά και νέοι, είναι εκεί για να την συντροφεύσουν σε κάθε της βήμα, για να την προστατέψουν, αλλά και να την συμβουλέψουν όποτε εκείνη νιώθει, πως ο κόσμος γύρω της καταρρέει. Μαζί, μαθαίνουν για τα σκοτεινά σχέδια του Ναθάνιελ, αλλά και τι σχέση έχει η Άλι με όλα αυτά, καθώς και την ιστορία της οικογενείας της. Γιατί στην Κιμμέρια Ακαδημία τίποτα και κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Όσο αγάπησα το πρώτο βιβλίο, άλλο τόσο αγάπησα και το δεύτερο. Η C.J. Daugherty μας δίνει άλλο ένα αριστουργηματικό βιβλίο, που μας κρατάει σε αμείωτη αγωνία μέχρι και την τελευταία του σελίδα. Με απίστευτους δυνατούς χαρακτήρες, αλλά και έναν σούπερ, μυστηριώδη και μισητό κακό, ανοίγει για άλλη μια φορά της πύλες της Κιμμέριας Ακαδημίας και μας προσκαλεί να περάσουμε.

Άψογες, κινηματογραφικές θα έλεγα περιγραφές, ατελείωτες σκηνές δράσης, ενδιαφέρουσα πλοκή, μυστήρια και περιπετειώδη γεγονότα, μα και το πάθος της ηρωΐδας να ανακαλύψει τα μυστικά και τα ψέματα που της κρύβουν, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που θα σας κάνουν να κολλήσετε, όχι μόνο με το βιβλίο, αλλά και με ολόκληρη την σειρά.

Λάτρεψα τους καινούργιους χαρακτήρες, όπως είναι αυτός της Ρέιτσελ και της Ζόι. Η Ρέιτσελ, είναι ένα εκπληκτικό κορίτσι, έξυπνη και πολύ μελετηρή που σκοπεύει να σπουδάσει ιατρική, όσο και αν ο πατέρας της, διαφωνεί με αυτό. Γίνεται η κολλητή της Άλι, η αδερφή που ποτέ δεν είχε, το δεκανίκι της σε δύσκολες καταστάσεις. Η Ρέιτσελ είναι εκείνη που την βοηθά να ξεμπλέξει, από τα ερωτικά της μπερδέματα, αλλά και από το κουβάρι των ψεμάτων και των μυστικών, που αφορούν την οικογένεια της. Η Ρέιτσελ είναι εκείνη, που στέκεται δίπλα της σας βράχος, όταν η Άλι περνάει δύσκολες και μοναχικές ώρες. Και μετά, έχουμε και την μικρούλα Ζόι, ένα δεκατριάχρονο, μικρόσωμο κορίτσι, που κυριολεκτικά βάζει κάτω την Άλι και της δείχνει, πως μπορεί να είναι μικροκαμωμένη, μα δεν είναι και τόσο ανίσχυρη. Θα γίνουν συνεργάτες στο Νυχτερινό Σχολείο, αλλά και πολύ καλές φίλες.

Από την ιστορία μας φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ακαταμάχητα αγόρια. Κάρτερ και Σιλβέν. Σιλβέν και Κάρτερ. Όλοι θυμόμαστε πως είχε ξεκινήσει η ερωτική ιστορία του Σιλβέν και της Άλι στο πρώτο βιβλίο αλλά και το πως είχε τελειώσει. Η Άλι, δεν έχει ξεχάσει τίποτα από τα δύο. Νιώθει βαθιά υποχρεωμένη απέναντι του που της έσωσε την ζωή. Νιώθει μια απερίγραπτη έλξη για εκείνον, αλλά φοβάται να τον εμπιστευτεί, φοβάται πως θα την πληγώσει ξανά και πως και εκείνη με την σειρά της, θα πληγώσει τον Κάρτερ. Ο Κάρτερ από την άλλη, είναι το αγόρι της, εκείνος που πάντα προσπαθεί να την προστατέψει και να την αποτρέψει από τις επικίνδυνες αποφάσεις που παίρνει, εκείνος που την αγαπάει άνευ όρων και που θα έδινε και την ζωή του για εκείνην. Η Άλι όμως, δεν νιώθει έτσι για εκείνον. Τα αισθήματα της για τον Κάρτερ είναι πολύ δυνατά, την ξαφνιάζουν κάθε μέρα και περισσότερο με την σφοδρότητα τους ωστόσο με την καταπιεστική πολλές φορές συμπεριφορά του, ο Κάρτερ της δείχνει πως δεν την εμπιστεύεται να πάρει αποφάσεις που αφορούν την ίδια της την ζωή, πως δεν είναι ικανή να προστατέψει τους ανθρώπους που αγαπάει αλλά και τον εαυτό της. Κι αυτό, είναι κάτι που την πληγώνει αφάνταστα και την κάνει να μην τον εμπιστεύεται. Το πια θα είναι η εξέλιξη ανάμεσα σε αυτό το μπερδεμένο ερωτικό τρίγωνο, θα το μάθετε, όταν διαβάσετε το βιβλίο. Εγώ πάντως στεναχωρήθηκα και εκνευρίστηκα όσο δεν πάει με την κατάσταση που επικρατούσε τόσο μεταξύ τους, όσο και στο μυαλό της Άλι. Νομίζω πως καλό θα ήταν κορίτσι μου να κατασταλάξεις κάπου μπας και ηρεμήσει η καρδούλα μας.

Τώρα για το τέλος, αυτό που με άφησε πραγματικά πολύ ικανοποιημένη, είναι η αλλαγή της Άλι σε αυτό το βιβλίο. Είναι σαν να έχει βάλει ένα μεγάλο Χ, στο κορίτσι που ήταν πριν την Κιμμέρια Ακαδημία. Από μια άμυαλη έφηβη, μεταμορφώνεται σε μια ώριμη, ενήλικη κοπέλα, που αναλαμβάνει τον έλεγχο της ζωής της και των πράξεων της. Την βλέπουμε να μάχεται και να απαιτεί την αλήθεια. Την ακολουθούμε στις δύσκολες και απαιτητικές προπονήσεις του Νυχτερινού σχολείου. Αποφασίζει πως δεν θέλει πια να είναι ένας απλώς θεατής των όσων γίνονται. Η Άλι πλέον, είναι μια αρκετά υπολογίσιμη εχθρός για τον Ναθάνιελ. Αναλαμβάνει δράση, κατευθύνει καταστάσεις και γεγονότα, αποκαλύπτει πρόσωπα και αλήθειες. Αλήθειες που είναι περισσότερο σκοτεινές και περίπλοκες. Καθώς ξετυλίγει το νήμα της ζωής της και της ίδιας της, της ύπαρξης, θα βρεθεί πολύ κοντά στο θάνατο. Πιο πολύ από όσο είχε ποτέ της φανταστεί.

Χριστίνα Μιχελάκη

Ονομάζομαι Χριστίνα, όπως πολύ καλά βλέπετε και ζω στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι σύζυγος και χαζομαμά. Αγαπάω πολύ την λογοτεχνία για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ, είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι πολλοί! Ως αθεράπευτη ονειροπόλα, πολλές φορές οι ιστορίες που παλεύουν μέσα στο κεφάλι μου με συνεπαίρνουν. Γι΄ αυτό και γω της γράφω δίνοντας τους πλήρη ελευθερία. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο Τα Αστέρια Του Πεπρωμένου, ενώ άλλες συμμετοχές μου μπορείτε να βρείτε στις ανθολογίες, Το ξύπνημα, Σκοτάδι, Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές, αλλά και στο site thebluez.gr.

Διαβάστε περισσότερα