Ο χορός των νεκρών - Βαγγέλης Γιαννίσης

Γράφτηκε από την

o xoros ton nekron vagelis giannisisΝαι, το ομολογώ, είμαι μία Αντερςmaniac … Περιμένω πώς και πώς τις νέες περιτέτειες του Άντερς … Και έρχεται «Ο χορός των νεκρών» να με κάνει να αγαπήσω ακόμα πρισσότερο τον Άντερς … αλλά αυτό που με συγκλόνησε πιο πολύ; Για πρώτη φορά αγάπησα έναν δολοφόνο … Πάμε να δούμε την ιστορία εν συντομία …

 «Ένας άντρας επιστρέφει στο Έρεμπρο, σχεδόν τριάντα χρόνια αφότου έφυγε από τη γενέτειρά του,     αποφασισμένος να φέρει εις πέρας μια τελευταία αποστολή. Μερικές ώρες αργότερα το κατακρεουργημένο σώμα    ενός άλλου άντρα βρίσκεται στα παγωμένα νερά του ποταμού Σβαρτόν. Σύντομα η αστυνομία ανακαλύπτει όχι μόνο την ταυτότητα του θύματος, αλλά και το φρικιαστικό μυστικό που έκρυβε στο υπόγειο του σπιτιού του: ο συγκεκριμένος άντρας εμπλεκόταν σε ένα κύκλωμα παιδεραστών, ενώ το υπόγειό του είχε μετατραπεί στο κελί ενός αγοριού. Ενός αγοριού που έχει εξαφανιστεί.

Σχεδόν μισό χρόνο μετά τα γεγονότα που παραλίγο να του κοστίσουν τη ζωή, ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης  παλεύει να αποκαταστήσει τις ισορροπίες στην επαγγελματική και την προσωπική του ζωή. Η αποκάλυψη μιας  σπείρας παιδεραστών και ενός δολοφόνου αποφασισμένου να σκοτώσει τα μέλη της ήταν το τελευταίο πράγμα που    θα ήθελε να βρει μπροστά του. 

 Όταν θα έρθει αντιμέτωπος με τον μυστηριώδη άντρα με την κωδική ονομασία «Σαμαήλ», θα βρει απέναντί του έναν   τρομακτικό εχθρό. Και θα ανακαλύψει μυστικά σχετικά με το παρελθόν της οικογένειάς του. Μυστικά τα οποία θα   ευχόταν να είχαν μείνει φυλακισμένα κάτω από τον πάγο της λήθης». (οπισθόφυλλο)

 Ο Βαγγέλης Γιαννίσης για άλλη μία φορά με εξέπληξε, μου κέντρισε το ενδιαφέρον και με έκανε να απορήσω με τον ίδιο μου τον εαυτό. Και αυτό γιατί πρώτη φορά δικαιολόγησα τον δολοφόνο και υποστήριζα τις πράξεις του. Η παιδεραστία, ένα θέμα καυτό, παρουσιάζεται έτσι ώστε να μην προκαλεί με σκληρές περιγραφές και ωμές, αλλά με τρόπο που σε βάζει να σκεφτείς τι μαρτύριο περνάνε τα παιδιά αυτά … Και είναι αυτή η περιγραφή η οποία με έκανε   να «συμπαθήσω» τον δολοφόνο και να εύχομαι να μην πιαστεί ποτέ.

 Παράλληλα, βέβαια, κάνουν για άλλη μία φορά την εμφάνισή τους οι ίντριγκες, τα υπόγεια παιχνίδια της εξουσίας και η διαφθορά σε πολιτικό και εργασιακό επίπεδο. Σε όλα αυτά έρχεται αντιμέτωπος ο Άντρες και θαύμασα την δύναμη της ψυχής του. Δεν ήταν λίγες φορές που σκέφθηκα ότι τώρα θα καταρρεύσει. Τώρα θα πει δεν πάει άλλο. Ειδικά μέσα από τις αποκαλύψεις την εποχή της εφηβείας του. Κι όμως … η αγάπη για την γυναίκα του και το παιδί του τον κράτησαν όρθιο.

Συμπόνεσα και με τη γυναίκα του … τις ανησυχίες της … τις φοβίες της … Αν και είπα ότι ήξερε ότι είναι αστυνομικός όταν τον παντρεύτηκε … Όμως, όταν οι χειρότεροι φόβοι της επαληθεύονται, τότε συνειδητοποίησα ότι στα λόγια όλα είναι εύκολα …Δυστυχώς, το θύμα σε όλη αυτή την ιστορία ο μικρός Γιάννης … ο γιος του Άντρες … Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι οι πράξεις μας έχουν αντίκτυπο στα παιδιά μας … και πόσο αυτές στιγματίζουν και διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους …

«Ο χορός των νεκρών» είναι ένα βιβλίο που θα σε κρατήσει από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Ένα βιβλίο που σε βάζει σε σκέψεις … Με εμβολές από ιστορίες του παρελθόντος ο Βαγγέλης Γιαννίσης προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα των πρωταγωνιστών και απαντάει σε όλα τα ερωτήματα, τα οποία μπορούν να προκύψουν… «Ο χορός των νεκρών» είναι ένα βιβλίο το οποίο για όσους αγαπούν την αστυνομική λογοτεχνία σε συνδυασμό με την ψυχολογία δεν πρέπει να παραλείψουν να διαβάσουν …

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα