Στεφάνι για Εννιά Μούσες - Αγγελική Κακανιάρη

Γράφτηκε από την

Stefani gia ennia moyses aggeliki kakaniari

«Θάλεια, Ουρανία, Ερατώ... Η Θάλεια θα χαθεί στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, μ’ ένα φουστάνι στο χρώμα τ’ ουρανού κι ένα στεφάνι με ολόλευκα κοχύλια.

Εννέα μούσες, εννέα αέρινες υπάρξεις, στη φημισμένη σχολή χορού Ήριννα Μάγιερς, στα περίχωρα του Λονδίνου, μετατρέπονται σε καλλιτεχνικά αριστουργήματα μιας άλλης εποχής. Ο νεαρός εγκληματολόγος Μάριος Δαλμάς, έχοντας στο πλευρό του την εκρηκτική Ήριννα, θα μπλεχτεί στα δίχτυα ενός συγκλονιστικού μυστηρίου από τα βάθη του χρόνου, όπου η ομορφιά και η 

τέχνη αναμετρώνται σε κάθε βήμα, με τη ζωή και το μοιραίο...
Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο το χορό, το μαγικό κόσμο
της φωτογραφίας, το πάθος για εκδίκηση κι έναν ανατρεπτικό έρωτα που κόβει την ανάσα».
(οπισθόφυλλο)

Διαβάζω το οπισθόφυλλο και σκέφτομαι «Άλλη μία αισθηματική ιστορία με επικάλυψη αστυνομικού μυστηρίου». Και ικανοποιήθηκα πάρα πολύ όταν διαπίστωσα ότι έκανα λάθος. Η κυρία Κακανιάρη με τις Εννέα Μούσες της μας προσφέρει μία βόλτα που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα, περνάει στην Αγγλία των αρχών του 20ου αιώνα και καταλήγει στην Αθήνα και το Λονδίνο του σήμερα. Μία βόλτα παρέα με τις Εννέα Μούσες, έναν παράφορο έρωτα του χθες και έναν δολοφόνο του σήμερα. 

«Το στεφάνι για Εννέα Μούσες» είναι ακριβώς αυτό που λέει στο τέλος … ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα … Από την πρώτη σελίδα του μπαίνεις στη διαδικασία να συνδέσεις τους φόνους, να βρεις ποιος είναι ο δολοφόνος, τη σχέση του με την σχολή χορού και πώς θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία. Σασπένς, αγωνία, πόνος, ανατροπές συνοδεύουν αυτή την όμορφη ιστορία και την όμορφη και ακούραστη γραφή της κυρίας Κακανιάρη. Με λόγο που σε καθηλώνει. Γραφή απλή και συγχρόνως γοητευτική η συγγραφέας μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών, τις αγωνίες τους, τους φόβους και τις σκέψεις τους.

Αν θέλετε να ταξιδέψετε στην ιστορία, τον μύθο, το μυστήριο και τον έρωτα, τότε δεν έχετε από το να βυθιστείτε στις σελίδες του βιβλίου και να γίνετε φίλες με την Ηρίνα και να βοηθήσετε τον Μάριο να λύσει το έγκλημα!

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα