parsons timoros       Λονδίνο ... Παραμονή Πρωτοχρονιάς... Και ενώ όλοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον καινούργιο χρόνο, την ώρα που τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον λονδρέζικο ουρανό, σε ένα πλούσιο προάστιο της πόλης μία οικογένεια κατακρεουργείται ... Οι γονείς και τα δύο ενήλικα παιδιά στην κυριολεξία σφαγιάζονται, ενώ το μικρό μέλος της οικογένειας - ένα αγοράκι 4 χρονών - αγνοείται ... Και μία νέα, σκληρή και σκοτεινή υπόθεση για τον επιθεωρητή Μαξ Γουλφ ζητά την επίλυσή της ... Το όπλο του φόνου? Το όπλο ενός δολοφόνου πριν 30 χρόνια, γνωστού ως Χασάπης ... 

      Μία συγκλονιστική αστυνομική περιπέτεια ξεκινά ... Η ανάσα κόβεται σε κάθε ανακάλυψη του επιθεωρητή και η αγωνία κρατάει μέχρι τέλους ... Ο Τόνυ Πάρσονς, με ώριμη γραφή, γρήγορες εξελίξεις, συγκλονιστικές περιγραφές - σε σημείο να ανατριχιάζεις - των εγκληματικών σκηνών και όχι μόνο, έντονη δράση και καλά κρυμμένα μυστικά, μας δείχνει ότι τελικά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. 

      Ο επιθεωρητής Μαξ Γουλφ δεν διαφέρει από έναν άνθρωπο της καθημερινότητας, από έναν απλό επαγγελματία επιθεωρητή, ο οποίος είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του αλλά και στην κόρη του. Οι συγγενείς της οικογένειας που σφαγιάστηκε, καθώς και οι ίδιοι οι δολοφονημένοι, όπως παρουσιάζονται μέσα από τις περιγραφές συγγενών και φίλων, είναι άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν το life-style των οικονομικά ευκατάστατων οικογενειών, οικογενειών που έχουν κάνει κολοσσούς επιχειρήσεων και στο καλά κλεισμένο καβούκι τους βρίσκονται ψυχοσυνθέσεις σκληρές, ψυχρές, αλλά και ευαίσθητες. Το ίδιο ολοκληρωμένη είναι και η προσωπικότητα των δολοφόνων. Με παρουσίαση των γεγονότων και των καταστάσεων που τους οδήγησαν στο έγκλημα, που τους οδήγησαν να ξεπεράσουν τη λεπτή γραμμή λογικής - παράνοιας. 

      Όμως, η ανατροπή, πέρα από το έγκλημα αυτό καθ' αυτό, έρχεται με ένα θέμα το οποίο προκαλεί φρίκη. Ο Parsons δεν διστάζει να θίξει την παιδεραστία και το εμπόριο παιδικής σάρκας ... Χωρίς να προκαλεί, με περιγραφές τόσο σκληρές όσο χρειάζεται για να ξυπνήσει συνειδήσεις, ο Parsons παρουσιάζει την ανώμαλη πλευρά των αρρωστημένων αυτών ανθρώπων και την τραγωδία την οποία περνάνε τα παιδιά στα χέρια τους. 

      "Ο Τιμωρός" είναι ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές, σκληρή πραγματικότητα, διαστροφή, ευαισθησία ... Φόνοι, παιδεραστία, ευθανασία, οικογενειακά μυστικά, γκλάμουρ και λάμψη υψηλής κοινωνίας, κυκλώματα δολοφόνων, παιδική αθωότητα και άλλα πολλά είναι μερικά από τα θέματα τα οποία θίγει ο Parsons και δίνει ένα συγκλονιστικό αστυνομικό βιβλίο, το οποίο σκέφτεσαι ότι με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου ... Αφού πρώτα καταφέρεις να συνέλθεις από το σοκ των ανατροπών και των αποκαλύψεων ... 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα