Το παράπονό μου μια κραυγή - Άννα Γαλανού

Γράφτηκε από την

To parapono moy mia kraygi anna galanouΠόσος πόνος μπορεί να χωρέσει σε ένα βιβλίο; Πόσος πόνος μπορεί να αποτυπωθεί μέσα από τις λέξεις;
Η κυρία Γαλανού με την απίστευτη πένα της πραγματικά κατάφερε όλον αυτόν τον πόνο να τον μεταφέρει σε κάθε κομμάτι της ψυχής μου. Το παράπονο που έγινε κραυγή και με συνεπήρε μέχρι τέλους. 


Είναι από τις ελάχιστες φορές που ένας έρωτας ανάμεσα σε έναν Έλληνα και μία Τουρκάλα με κάνει να νοιώσω τόσο πόνο, αγάπη, κατανόηση, θυμό, οργή. Συνήθως, διαβάζοντας τέτοιες ιστορίες είμαι της άποψης "ε ναι δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Δύσκολο ένας έρωτας ανάμεσα σε έναν Έλληνα και μία Τουρκάλα να σταθεί", και άλλες τέτοιες σκέψεις.

Εδώ, όμως, ο έρωτας της Γκιούλ και του Δημήτρη απλά χτυπά κόκκινο. Η Γκιούλ πλούσια Τουρκάλα, ο Δημήτρης φτωχός πιανίστας. Αναλαμβάνει να κάνει μαθήματα στη Γκιούλ και ο έρωτας των δύο νέων ξεκινά. Συμπαραστάτης τους η θεία Σεϊνέπ... Αντίπαλοί τους όλοι οι υπόλοιποι. Ο πατέρας της Γκιούλ, οι γονείς του Δημήτρη, η Αγγελική η πρώην αγαπημένη του Δημήτρη... Και ένας αδυσώπητος πόλεμος ξεκινά...Η κατάληξη του; ...Μοιραία ... Μόνο αυτό θα πω ... τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Το παράπονό μου μια κραυγή είναι ένα βιβλίο το οποίο δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη σας. Ξεκινώντας από το σήμερα, περνώντας από το παρελθόν και καταλήγοντας σε τραγικές αποκαλύψεις του σήμερα πάλι, η κυρία Γαλανού προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη του χτες και του σήμερα. Περιγραφές τόσο ζωντανές, τόσο περιεκτικές, που νομίζεις ότι περπατάς και εσύ μαζί με τον Δημήτρη και τη Γκιουλ δίπλα στον Βόσπορο, ότι παρακολουθείς την Αγγελική στα σκοτεινά σοκάκια της Πόλης και προσπαθείς να ματαιώσεις τα σκοτεινά της σχέδια. Αλλά και στην Κωνσταντινούπολη του σήμερα και βλέπεις πόσο έχει αλλάξει η ζωή και η ίδια η Πόλη. 

Και μέσα από όλα αυτά, μέσα από τον καταιγισμό των εξελίξεων, μέσα από την συγκλονιστική αποκάλυψη καλά κρυμμένων μυστικών ... έρχεται η κάθαρση. Γιατί η ζωή μπορεί να είναι μία τραγωδία, αλλά πάντα έρχεται η κάθαρση.


Αν πραγματικά θέλετε να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία συναισθημάτων ... τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε το βιβλίο!!

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα