yposxesi aimatos 2

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο για τους ήρωες μας. Και ειδικά για την Ρόουζ. Προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από την μάχη της με τα Στριγκόι και τον χαμό του αγαπημένου της Ντιμίτρι. Δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι νεκρός ή ένας από αυτούς(;). Στο πλευρό της η μητέρα αλλά και οι φίλοι της που της συμπαραστέκονται στις δύσκολες ώρες που περνάει. Όμως η Ρόουζ θα πάρει μια απόφαση που ίσως αλλάξει ολοκληρωτικά την ζωή της.

Αποφασίζει να ακολουθήσει την καρδιά της και να βρει τον Ντιμίτρι με κάθε κόστος. Η υπόσχεση που του είχε δώσει την βασανίζει και ο έρωτας που νιώθει για αυτόν την έχει κυριεύσει. Έτσι αφήνει την Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ και ταξιδεύει στην παγωμένη Ρωσία. Εκεί θα γνωρίσει την οικογένεια του Ντιμίτρι και τον εναλλακτικό τρόπο ζωής τους, γεμάτος γαλήνη και ανθρωπιά που θα την δελεάσει να τον ακολουθήσει, αφήνοντας μακριά το καθήκον της ως φύλακας, τα Στριγκόι, αλλά και μια ζωή που ποτέ δεν επέλεξε, μέσα στο φόβο, τις τύψεις και την αγωνία του πολέμου. Όμως πόσο αληθινή και εύκολη μπορεί να είναι μια τέτοια επιλογή, μακριά από την ζωή που ήδη γνωρίζεις;

Το ταξίδι της στην Ρωσία αλλά και οι γνωριμίες που θα κάνει θα την οδηγήσουν στο τέλος της αναζήτησης της και στην αρχή ενός νέου διλήμματος. Από την μία, αν αποφασίσει να κόψει το νήμα της ζωής του μεγάλου της έρωτα, θα τον χάσει, από την άλλη αν αφεθεί στα συναισθήματα της και στον σκοτεινό κόσμο στον οποίο προσπαθεί να την παρασύρει θα χάσει τον ίδιο της τον εαυτό. Τι θα επιλέξει λοιπόν, έναν κόσμο χωρίς τον Ντιμίτρι, βασανισμένη από τη μνήμη του ή μια νεκροζώντανη αιωνιότητα στο πλευρό του; Θα κάνει την σωστή επιλογή;

Στο τέταρτο βιβλίο της σειράς η Richelle Mead συνεχίζει την πλοκή της ιστορίας με την ίδια ακριβώς ένταση, πάθος και αγωνία που επικρατούσε και στα προηγούμενα βιβλία της σειράς. Εστιάζει περισσότερο στην ιστορία της Ρόουζ και του Ντιμίτρι, ρίχνοντας περισσότερο βάρος στο συναίσθημα και στην αγάπη. Στο βιβλίο αυτό θα κληθούν να πάρουν οριστικές αποφάσεις, που θα αφήσουν τα σημάδια τους στις ζωές τους και στα αισθήματα τους. Θα αφεθούν ή θα παλέψουν; Από την πλοκή του βιβλίου δεν λείπουν οι ψυχολογικές και οι συναισθηματικές διακυμάνσεις που οδηγούν τον αναγνώστη σε μια συνεχή αυξανόμενη ένταση. Οι απότομες αλλαγές στην εξέλιξη της ιστορίας ξαφνιάζουν και αποκαλύπτουν νέα στοιχεία και αποκαλύψεις στον θεατή. Ακόμα και στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την συνέχεια και την κατάληξη του βιβλίου, γιατί την απάντηση την έχει αποκλειστικά και μόνο η ηρωίδα του, η Ρόουζ. Εκείνη και μόνο εκείνη θα καθορίσει το φινάλε.

Παρόλο που το βιβλίο επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ιστορία των δύο ερωτευμένων η Mead δεν ξεχνάει και τους υπόλοιπους χαρακτήρες της σειράς, που μπορεί να μην είναι σε πρώτο πλάνο, μαθαίνουμε όμως τις εξελίξεις στις ζωές τους. Έτσι η συγγραφέας διατηρεί την ισορροπία ανάμεσα στο ταξίδι της Ρόουζ και στη ζωή που άφησε πίσω της, θυμίζοντας μας ότι η ζωή συνεχίζεται ακόμα και αν κάποιοι δεν είναι παρόν. Οι ήρωες που αφήνει πίσω η πρωταγωνίστρια μας μαθαίνουν να ζουν με την απουσία της. Αντιμετωπίζουν τις αλλαγές και τις νέες συνθήκες που έρχονται στην ζωή τους με το ίδιο σθένος όπως και πρώτα. Οι χαρακτήρες εξελίσσονται, μερικοί αλλάζουν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο ενώ καινούργιοι έρχονται στο προσκήνιο. 

Αν αγαπήσατε τα τρία πρώτα βιβλία σίγουρα θα λατρέψετε και την συνέχεια της σειράς. Τα συναισθήματα που θα σας αφήσει αυτό το ταξίδι στο τέταρτο βιβλίο της Mead θα χαραχτούν στις καρδιές σας. Με εμένα έγινε σίγουρα. Ανυπομονώ για το πέμπτο βιβλίο και την πολύ-αναμενόμενη συνέχεια. Richelle Mead είσαι η καλύτερη!

Χριστίνα Μιχελάκη

Ονομάζομαι Χριστίνα, όπως πολύ καλά βλέπετε και ζω στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι σύζυγος και χαζομαμά. Αγαπάω πολύ την λογοτεχνία για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ, είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι πολλοί! Ως αθεράπευτη ονειροπόλα, πολλές φορές οι ιστορίες που παλεύουν μέσα στο κεφάλι μου με συνεπαίρνουν. Γι΄ αυτό και γω της γράφω δίνοντας τους πλήρη ελευθερία. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο Τα Αστέρια Του Πεπρωμένου, ενώ άλλες συμμετοχές μου μπορείτε να βρείτε στις ανθολογίες, Το ξύπνημα, Σκοτάδι, Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές, αλλά και στο site thebluez.gr.

Διαβάστε περισσότερα