Λαχταριστά, απολύτo συνοδευτικό με το τσάι ή το αγαπημένο ρόφημα μας. Ταξίδι στις αναμνήσεις. Μυρωδιές από την κουζίνα της γιαγιάς και γεύση άλλης εποχής. Μπισκότα λεβάντας γεμιστά με μαρμελάδα.Ένας θεσπέσιος πειρασμός για να καταπλήξετε σε αγαπημένους σας και να διασκεδάσετε δημιουργώντας τα. Σπιτικά με πολύ αγάπη, συνοδευτικό σε ενα brunch.
| Υλικά | Τι επιπλέον θα χρειαστείτε; |
| 150 γρ. βούτυρο 1 κρόκος αυγού 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. ζάχαρη 2 κουταλιές μέλι 2 κουταλιές αποξηραμένη λεβάντα Μαρμελάδα για το γέμισμα (κατ' επιλογή) Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα |
Μπολ, Μίξερ, Πλάστη, Κουπ πατ Ποσότητα: 30 μπισκότα Ψήσιμο:10'-15' Βαθμοί:180c |
Εκτέλεση
- Ρίξτε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο σε κυβάκια σε ένα βαθύ μπολ.
- Ανακατέψτε τα υλικά με το μίξερ μέχρι να μοιάζει με τριφτή ζύμη.
- Δουλέψτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να μαλακώσει.
- Ανοίγεται φύλο πάχους 5 χιλιοστά κι με ένα κουπ πατ κόβετε τη ζύμη στο επιθυμιτό σχήμα. Όσον αφορά τα καπάκια των γεμιστών μπισκότων,μπορείτε να κάνετε κι μια μικρή εντυπωσιακή εγκωπή (στρογγυλή, καρδιά) ώστε να φαίνεται η ζωηρή απόχρωση της μαρμελάδας.
- Τα απλώνετε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Πλάθετε ξανά τα περισσεύματα, ανοίγετε φύλλο κι επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Να θυμάστε ότι ποσότητα φτιάξετε δια δύο, ώστε να βγει ο τελικός συνολικός αριθμός μπισκότων.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν τα βγάλετε από το φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν και ύστερα κι τα μεταφέρετε σε άλλο σκεύος.
- Όταν κρυώσουν κι είναι έτοιμα προς κατανάλωση μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή να τα γεμίσετε με λίγη μαρμελάδα ενώνοντας τα δύο μπισκότα και πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.
- Καλή απόλαυση.