Ντοματοκεφτέδες Βασιλική Μπούζα

Ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Αρωματισμένο με τη θαλασσινή αύρα κι την σπιρτάδα του Μεσογιακού ταπεραμέντου. Κάτι ελαφρύ μα κι νοστιμότατο τις αποχρώσεις του δειλινού κι τα αιθέρια αρώματα της πατρίδας μας. Τι καλύτερο από ντοματοκεφτέδες; Ναι, καλά ακούσατε και πιστέψτε με τους λάτρεψα περισσότερο από τα κλασικά κεφτεδάκια της γιαγιάς. Δοκιμάστε κι θα με θυμηθείτε!

Υλικά

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 180 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 10 φύλλα δυόσμο
  • 6-7 φύλλα βασιλικό
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ntomatokeftedes2
Ντομαδοκεφτέδες ή κεφτεδάκια;
ntomatokeftedes5
Μείγμα υλικών.
ntomatokeftedes4
Τηγάνισμα.
ntomantokeftedes3
Αποροφητικό χαρτί.
ntomatokeftedes1
Καλή όρεξη!
Previous Next Play Pause

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ.
  • Αφού ανακατέψουμε καλά, ωφέλιμο είναι να σχηματίσουμε μία τρυπούλα στη μέση και να προσθέσουμε την τριμμένη/ψιλοκομμένη ντομάτα, το τριμμένο κολοκύθι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Με ένα πιρούνι κομματιάζουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στο μείγμα μας
  • Για μυρωδιά κι ένταση χοντροκόβουμε δυόσμο, βασιλικό, μαϊντανό. Τα προσθέτουμε στο σκεύος μας μαζί με τη  ρίγανη, το πιπέρι κι το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας κι είμαστε έτοιμοι για τηγάνισμα.
  • Σε καυτό λάδι ρίξτε μια μικρή ποσότητα μείγματος. Για οβάλ σχήμα χρησιμοποιείστε δυο κουτάλια δίνοντας την επιθυμητή μορφή.
  • Τηγανίζουμε  τους ντοματοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά (3-5) λεπτά ώστε να ροδοκοκινήσουν. Μολις πάρουν χρώμα, τους αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ψησίματος μέχρι τέλους της υπολειπόμενης  ποσότητας.
  • Στην συνέχεια σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες σε μια πιατέλα. Στο κέντρο τους τοποθετούμε ένα μπλάκι με  στραγγιστό γιαούρτι, πάπρικα και δυόσμο ή βασιλικό. 

 

ΥΓ:Έψαξα σε διάφορα βιβλία συνταγών κι δοκίμασα διάφορες εκτελέσεις νομίζω όμως πως η εκτέλεση του Chef Άκη Πετρετζίκη είναι η καλύτερη, σαν να γεύεσαι την Ελλάδα στο πιάτο.

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα