Ινδιάνικη σοφία @frankie_k

Σηκωθείτε με τον ήλιο για να προσευχηθείτε. Διαλογιστείτε μόνοι και συχνά. Το Μεγάλο Πνεύμα θα ακούσει μόνο αν μιλάτε μέσα από την καρδιά σας.

 

Να είστε ανεκτικοί με τους ανθρώπους που έχουν χάσει το δρόμο τους. Η άγνοια, η ζήλια, ο θυμός και η απληστία προέρχονται από μια χαμένη ψυχή. Προσευχηθείτε να βρουν καθοδήγηση.

 

Μην επιτρέψετε σε άλλους να δημιουργήσουν το  μονοπάτι της ζωής σας αντί για εσάς. Είναι ο δρόμος σας και παρότι μοναχικός τον μοιράζεστε με τα άτομα που αγαπάτε. Παρότι θα βαδίσουν μαζί σας, κανείς δεν μπορεί να περπατήσει στα παπούτσια σας.

 

Φροντίστε τους καλεσμένους σας στο σπίτι σας με προσοχή. Σερβίρετε τους το καλύτερο φαγητό, το καλύτερο κρεβάτι σας και αντιμετωπίστε τους τους με σεβασμό και τιμή.

 

Μην πάρετε ό, τι δεν σας ανήκει, είτε από άτομο, κοινότητα ή κουλτούρα. Το οποίο δεν κερδίστηκε ή δεν  δόθηκε.

 

Σεβαστείτε  ακόμη και το μικρότερο ένβιο πλάσμα που βρίσκεται  στη γη.

 

Τιμήστε τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τα λόγια άλλων ανθρώπων. Αφήστε κάθε άτομο να εκφραστεί.

 

Ποτέ μην μιλάτε για άλλους κακότροπα. Η αρνητική ενέργεια που εκβάλετε στο σύμπαν θα πολλαπλασιαστεί όταν επιστρέψει σε σας.

 

Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Και όλα τα λάθη μπορούν να συγχωρεθούν.

 

Οι αρνητικές σκέψεις προκαλούν ασθένεια του νου, του σώματος και της ψυχής.

 

Η φύση δεν είναι για εμάς, αλλά ένα μέρος από εμάς. Τα ζώα, τα φυτά και κάθε  ζωντανό πλάσμα είναι όλα μέλη της κοσμικής μας οικογένειας.

 

Τα παιδιά είναι οι σπόροι του μέλλοντός μας. Πρέπει να φυτέψετε την αγάπη στις καρδιές τους και να τα ποτίσετε με σοφία και πολύτιμα μαθήματα ζωής. Όταν μεγαλώσουν, δώστε τους χώρο για να ωριμάσουν.

 

Αποφύγετε να βλάψετε την καρδιά των άλλων. Το δηλητήριο του πόνου που προκαλείτε θα επιστρέψει σε εσάς.

 

Να είστε ειλικρινής ανά πάσα στιγμή. Η ειλικρίνεια και η αλήθεια είναι τεστ της ελεύθερης βούλησης.

 

Κρατήστε τον εαυτό σας ισορροπημένο. Γυμνάστε το σώμα για να ενδυναμώσετε το μυαλό. Με το πλούσιο  πνεύμα θα είστε σε θέση να θεραπεύσετε κάθε συναισθηματικό πόνο.

 

Λάβετε συνειδητές αποφάσεις σχετικά με το ποιος θα είστε και πώς θα αντιδράσετε. Να είστε υπεύθυνοι για τις ενέργειές σας.

 

Σεβαστείτε το απόρρητο και τον προσωπικό χώρο των γύρω σας. Μην αγγίζετε την προσωπική ιδιοκτησία των άλλων - ειδικά ιερά και θρησκευτικά αντικείμενα. 

 

Να είστε αληθινοί στον εαυτό σας πρώτα. Δεν μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους, εκτός εάν μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας πρώτα.

 

Σεβαστείτε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων. Μην προσπαθήσετε να μεταλαμπαδεύσετε τις πεποιθήσεις στους  άλλους.

 

Μοιραστείτε την τύχη σας με άλλους. Επίσης, συμμετέχετε σε  φιλανθρωπίες.

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα