Επίσκεψη στο CRETAquarium VickyGB

Το CRETAquarium βρίσκεται στην τοποθεσία της πρώην Αμερικανικής Βάσης στις Γούρνες, 14 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης». Συνδέεται μέσω εθνικής οδού με τους σημαντικότερους προορισμούς της περιοχής.

Θαλάσσια έρευνα, εξοπλισμός δεξαμενές:

Το Ενυδρείο Κρήτης, ως μέρος του πάρκου "ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΣΜΟΣ" (εγκαταστάσεις του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), όχι μόνο προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα και εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας καθώς επιμορφώνει, αλλά και ενημερώνει σχετικά µε τη ποικιλότητα των μεσογειακών ειδών, των οικοσυστημάτων  καθώς και προβληματίζει τους επισκέπτες για εξωγενείς κινδύνους που εμφανίζονται σχετικά τη θαλάσσια προστασία. Η πειραματική επιστημονική έρευνα αποτελεί σημαντικό κομμάτι των λειτουργιών του Ενυδρείου Κρήτης. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις (60 ενυδρεία διαφόρων μεγεθών, με συνολικό όγκο 1.700.000 λίτρων θαλασσινού νερού) και το εξειδικευμένο προσωπικό του, παρέχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον κύκλο ζωής και την συμπεριφορά των ειδών που φιλοξενεί. Επίσης Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και περιβαλλοντικές οργανώσεις αναλαμβάνουν την περίθαλψη τραυματισμένων ή άρρωστων ζώων τα οποία, μετά την θεραπεία τους, απελευθερώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Πραγματοποιούνται:

Συνέδρια, εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές και επιστημονικές εκθέσεις, παιδικά πάρτι και  επαγγελματικά δείπνα.

Must:

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το café - restaurant “Thalassea” με θέα το πέλαγος. Ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τον καφέ σας και να γευτείτε σπεσιαλιτέ της Μεσογειακής κουζίνας.

Ώρες λειτουργίας:

Το CRETAquarium προσφέρει τις υπηρεσίες στο κοινό όλον τον χρόνο, 7 ημέρες την εβδομάδα και σύμφωνα με το καταστατικό του  ακόμα και τις ημέρες εορτών ή αργιών. Μπορείτε να τηλεφωνήσετε πριν την άφιξη σαν μην τυχόν κάνα απρόοπτο.

Φίλοι πρέπει να γνωρίζετε πως το  Χειμερινό ωράριο επισκέψεων εκτείνεται από την 1η Οκτωβρίου  έως την 30η Απρίλη, καθημερινά, 9.30 το πρωί έως 17.00 το απόγευμα

Και το Θερινό ωράριο  από την 1η Μαΐου έως την 30η Σεπτεμβρίου καθημερινά, 9.30 το πρωί έως 21.00 το βράδυ

Παρακαλούμε δείτε εδώ τις τιμές

Keep on mind:

 • Επίσης για τους λάτρεις του Θαλασσόκοσμου υπάρχει η κάρτα  μέλους KartAquarium που παρέχει ειδικά προνόμια, ενημερώσεις και εκπτώσεις.
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές  και καλοκαιρινές δραστηριότητες απασχόλησης στο ενυδρείο

 

Περιπλανηθείτε μέσα από το βίντεο ρεπορτάζ μου στη περιήγηση μας στον Θαλασσόκοσμο. Περάσαμε πολύ όμορφα και θα το ξανα επισκεφτούμε! Η εμπειρία μοναδική!

Kάποια από τα είδη που φιλοξενεί ο Θαλασσόκοσμος

 • ·        Η Βατοτρυγόνα (Dasyatis Pastinaca)
 • ·         Ο Ροφός (Epinephelus Marginatus)
 • ·         Η Σκορπίνα (Scorpaena Scrofa)
 • ·         Καρέττα Καρέττα (Caretta Caretta)
 • ·         Ο Ταυροκαρχαρίας (Eugomphodus Taurus)
 • ·         Το Χταπόδι (Octopus Vulgaris)
 • ·         Ο Καρακούκος (Scyllarides Latus)
 • ·         Η θαλάσσια Ανεμώνη (Anemonia Viridis)
 • ·         Η Μέδουσα (Aurelia Aurita)
 • ·         Ο Γύλος (Coris Julis)
 • ·         Τα Κόμπια (Rachycentrodon Canadum)
 • ·         Ο Γερμανός (Siganus Sp.)

Και φυσικά για τους λάτρεις της τεχνολογίας μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την εφαρμογή “Psaroneis Mobile”.

 

 

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα