Κολλάς με χέρια και με πόδια μπροστά από την οθόνη! Δεν καταλαβαίνεις πότε πέρασε η ώρα! Σε συναρπάζει χάρη στο εκπληκτικό σενάριο, το φοβερό μοντάζ και το εξαιρετικό καστ ηθοποιών. Τρελάθηκα με τα πλάνα της σειράς (αναπτυσσόμενης πόλης με τα πάθη της  και τα ήθη κι τις φιλοσοφίες της Αμερικανικής υπαίθρου)  τα οποία θα εισάγουν απευθείας στο κλίμα εκείνης της εποχής, πόσο μάλλον για τα την ένδυση και τα εντυπωσιακά κοστούμια των χαρακτήρων, τα οποία με ωθούν στην σκέψη ότι 19ο αιώνα ήμασταν πιο  καλοντυμένοι από ότι σήμερα.

1896, στη πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο δυναμικός εικονογράφος John Moore (Luke Evans) συναντά τον ψυχολόγο - εγκληματολόγο Δρ. Laszlo Kreizler (Daniel Brühl,) ώστε να διερευνήσουν την υπόθεση ανεύρεσης ενός κατά συρροή δολοφόνου νεαρών αστέγων αγοριών μπλεγμένων στα άδυτα της πορνείας.

Ο ψυχολόγος  ειδικεύεται στα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών κι εφήβων ενώ συμμετέχει ενεργά στην διαπαιδαγώγησης τους παρέχοντας τις ιατρικές επιδεξιότητες και τμήμα εγκαταστάσεων της περιουσίας του. Η περιέργεια και ο δαμασμός των αμφίβολων σκέψεων  του, χαρακτηριστικό γνώρισμά του.

Η εκρηκτική Sara Howard(Dakota Fanning), βοηθός  του αστυνομικού διευθυντή Theodore Roosevelt μας ξεναγεί στις διεφθαρμένες σχέσεις μεταξύ αριστοκρατικής “μαφίας” και αστυνομίας ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντα και το ήθος της εποχής.

Οι δίδυμοι Εβραίοι επιθεωρητές Marcus και Lucius Isaacson ξεχωρίζουν για το ήθος, την αναλυτική περιγραφή των γεγονότων και φυσικά το αστυνομικό δαιμόνιο.

Αναζητούμε την ταυτότητα του δολοφόνου. Σκιαγραφούμε το χαρακτήρα μέσα από τα ίχνη του και εντοπίζουμε τα κίνητρα του ως άριστοι ντετέκτιβ. Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντα, κι όμως είμαστε μακριά εως την πηγή. Καλο-δομημένο υπόβαθρο και επιχειρηματολογική ανάπτυξη όλων των ηρώων, και κυρίως  της δολοφονικής φιγούρας.Το θύμα από τον θύτη διακρίνεται με ένα νοητό νήμα. Η αφοσίωση, έρωτας η περηφάνια, οι συγκρούσεις, η αυτοθυσία και τέλος η επιβολή της δικαιοσύνης. Χαρακτήρες αληθινοί με ελαττώματα, παρορμητικότητα και πάθη.

Δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Αξιόλογο  αστυνομικό θρίλερ εποχής.

Πρωταγωνιστούν : Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, Douglas Smith, Matthew Shear

Genres: Crime TV  Thriller Shows

Director: Jakob Verbruggen

Πλατφόρμα : Netflix

Επεισοδια:10

 

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα