Είναι μια αμφιλεγόμενη βρετανική σειρά, ειδική για όποιον λατρεύει το μαύρο χιούμορ. Κι αυτό  διότι προβάλλεται την συμπλεγματική σχέση ανάμεσα σε δυο «προβληματικούς» εφήβους που προσπαθούν να βρουν διέξοδο από τις εριστικές καταστάσεις της αποπληκτικής  καθημερινότητας

Η σειρά ακολουθεί τα βήματα του 17χρονου έφηβου James (Alex Lawther), ο οποίος έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ψυχοπαθής καθώς στο νεαρό παρελθόν του έχει υποδείξει παρανοϊκά δείγματα συμπεριφοράς με αιματηρά αποτελέσματα Σιωπηλός, ανέκφραστος, φαινομενικά ο άβουλος μαθητής  δέχεται να συμμετέχει στην υπομονετική δοκιμή των ορίων του με σκοπό την επίτευξη της δολοφονίας της νεαρής επαναστάτριας και συμμαθήτριας του, Αlysa (Jessica Barden). Οξύθυμη, αθυρόστομη, ασεβής και προκλητική. Του προτείνει να συνάψει δεσμό μαζί της προσπαθώντας να να διαφύγει από τις εντάσεις της οικογενειακής στέγης της. Άθελά της συμμετέχει στο κοινωνικό πείραμα του James, ενώ τον παροτρύνει να ακολουθήσει την  παρορμητική πρόκληση της ώστε να αποδράσουν από την ρουτίνα των ζωών τους.

Κάπως έτσι ξεκινά  το ταξίδι της ελευθερίας, roadtrip  με αναπάντεχες εξελίξεις και κωμικοτραγικές καταστάσεις(κλοπές/πταίσματα/κι πλημμελήματα), καθώς το πείσμα τους και η λανθασμένη κριτική ικανότητα τους οδηγεί όχι μόνο στον προορισμό της αυτεπίγνωσις αλλά και σε σκοτεινά μονοπάτια συμπληρώνοντας τα χαμένα κομμάτια του παζλ της ταυτότητας. Οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται καθώς ανθίζουν. Η εμπιστοσύνη κλονίζεται όταν αποκαλύπτεται μέρος της ταυτότητας  της ύπαρξης; Η σιωπή είναι θορυβώδης, εκκωφαντική και οι σκέψεις αδυσώπητες σφαίρες. Τι είναι αυτό που τροφοδοτεί το δεσμό μεταξύ υποψήφιου θύματος και θύτη. Η ευκαιρία να αποδράσεις ή μήπως να χειραγωγηθείς; Η ελεύθερη επιλογή να επιστρέψεις πίσω στο κουβάρι του λαβυρίνθου! Μυστικά και γεγονότα αποκαλύπτονται, αιτίες που σφυρηλατούν λανθάνοντα τον νου και την δίψα για ικανοποίηση των παρορμήσεων. Τι είναι αυτό που στιγματίζει κι καθορίζει τις πράξεις σου; Κι αν δεν είχες ποτέ έναν καθοδηγητή;

Η  σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία  έκανε την πρώτη εμφάνιση της στο κανάλι 4 του Ηνωμένου Βασιλείου στις 24 Οκτωβρίου 2017, τα οκτώ επεισόδια κυκλοφόρησαν στο All 4. Το τέλος του F *** ing World διανεμήθηκε αποκλειστικά από τη Netflix διεθνώς στις 5 Ιανουαρίου 2018.  Στο Metacritic, έχει βαθμολογία 82 / 100, με βάση 10 επικριτές. Σε συνέντευξη με τον δημιουργό του προγράμματος Jonathan Entwistle, συζητήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης των επεισοδίων και  δημιουργίας δεύτερης σεζόν αναδημιουργώντας την πλοκή μιας και το “The end of f** world” έχει μορφή τηλεταινίας.

the end of fuckingworld1

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα