Η σειρά "Τhe Rain" πρόκειται για ένα εκπληκτικό ψυχολογικό sci-fi θρίλερ. Κόλλησα κι όλας από το πρώτο επεισόδιο. To σενάριο κι η οπτική γωνία της σκηνοθεσίας είναι τόσο δυνατά που σαγηνεύουν τους τηλεθεατές κι τους καλούν  να εισχωρήσουν στη metapocalyptic μυθοπλασία του νιώθοντας την ασφυξία στο αίμα τους. Την πίεση, τα ερείσματα, τον εγκλωβισμό, τις θυσίες που πρέπει να επιτευχθούν για την εξασφάλιση της επίζησης, τις αποφάσεις στα κρίσιμα διλήμματα τα οποία επιφέρουν τρομακτικές επιπτώσεις.

Κύριο μέλημα των πρωταγωνιστών είναι η επιβίωση ύστερα από μία τρομακτική καταιγίδα. Όλοι πεθαίνουν σαν τους αγγίξουν οι πρώτες ψιχάλες της βροχής. Ένας τρομακτικός μολυσματικός ιός εξαπλώνεται με το νερό κι κανείς δεν πρέπει να το ακουμπήσει πάση θυσία. Η Σιμόν(Alba August) κι ο Ράσμους(Lucas Lynggaard), δυο αδέλφια από την Δανία για να προστατευτούν εγκλωβίζονται σε ένα καταφύγιο και παίρνουν τουλάχιστον πέντε χρόνια εκεί μέσα. Τι και πως δεν θα σας πω κάνω σπόιλ ώστε να νιώσετε την ασφυκτική πλημμύρα συναισθημάτων που πρόκειται να σας κατακλείσει σαν σωστοί τηλεθεατές.

Σε μία δυστοπική κοινωνία, ανακαλύπτουμε υπό βάθρο, των ηρώων καθώς εξελίσσεται η ροή της πλοκής. Χαρακτήρες  ανθρώπινοι,με πάθη και μυστικά προσμένουν την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο. Στα αποκαΐδια των κατεστραμμένων πόλεων αναζωπυρώνονται τα όνειρα. Ελάχιστοι οι επιζήσαντες αλληλοσκοτώνονται για ένα κομμάτι ψωμί, πόσιμο νερό κι ελάχιστα φάρμακα.. Επιζητούν δια της βίας  λίγο φαγητό πριν αφήσουν την υστάτη ανάσα. Αναζητούν αντίδοτο όταν κάθε σανίδα σωτηρίας έχει χαθεί. Συνωμοσίες πίσω από την εμφάνιση της τοξικής βροχής. Αλήθειες έρχονται στο φως μέσα από τους χώρους απολύμανσης της καραντίνας.

Η αδελφική αγάπη αποτελεί ορόσημο μιας και κάθε εμπόδιο ξεπερνιέται χάρη στον σεβασμό, την αφοσίωση και την αυτοθυσία. Οι ανθρώπινες σχέσεις εύθραυστες καθώς οι έγκλειστοι ανακαλύπτουν βήμα βήμα τον κόσμο και κλυδωνίζονται κατά την επαφή με τα άτομα της αγέλης υπό του Alpha Αρχηγού Μάρτιν (Mikkel Boe Følsgaard). Επιθυμία:Το αίσθημα ότι ανήκεις κάπου. Τα νεανικά σκιρτήματα του έρωτα, οι  αντίθετες γνώμες,οι συγκρούσεις. Οι ενοχές των τολμηρών αποφάσεών τους και παλεύουν με αξίες όπως ο Θεός, η πίστη η αγάπη, η εμπιστοσύνη, η απώλεια κι ο θάνατος  σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Το “ΤHE RAIN” αποτελεί σειρά του Netflix, Δανέζικης παραγωγής. μία σεζόν και έχει 8 επεισόδια. Πάρα πολύ καλές κριτικές και αναμένουμε να μας εκπλήξει με την δεύτερη σεζόν.

Πρωταγωνιστές: Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard

Είδος:: Teen, TV Sci-Fi Τhriller, Post - Apocalyptic

Δημιουργοί: Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Jacobsen, Christian Potalivo

Original release May 4, 2018

 

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα