"Cougar δεν γεννιέσαι…. Γίνεσαι" σύμφωνα με την Θωμαή Πινακά.

Γράφτηκε από την

thomai pinakaaΤέσσερις επιτυχημένες γυναίκες, γίνονται τα “Cougars” της Νέας Υόρκης. Κανείς  δεν μπορεί να αντισταθεί στο εντυπωσιακό εξώφυλλο του βιβλίου.  Αναγνωστική τέρψη θα τον κατακλύσει καθώς η αφήγηση ρέει κινηματογραφικά, αλλά κι θα προβληματιστεί  για τα κοινωνικά θέματα που καυτηριάζει η πένα της συγγραφέως. Με κατανοητό κι ευχάριστο τρόπο παρουσιάζει  γνώριμες καταστάσεις στο γυναικείο φύλλο. Η Θωμαή Πινακά αγγίζει τις εύθραυστες  χορδές των ανθρώπινων σχέσεων χάρη στην αγάπη και τις γνώσεις πάνω  στον τομέα της ψυχολογίας. Διαβάστε περισσότερα για το βιογραφικό της.

✍️ Πάμε λοιπόν να μάθουμε από πού η συγγραφέας αντλεί έμπνευση και πως νιώθει που εκδόθηκε το πρώτο της ολοκληρωμένο έργο;

Να συζητήσουμε για την "πικάντικη εμφάνιση" των Cougars  και τους λόγους  που ταράσσουν τις ισορροπίες στις ζωές των τεσσάρων γυναικών.

Κυρία Πινακά σας καλωσορίζουμε στο Aisthisis.gr, είναι μεγάλη μας χαρά που έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε το πρώτο λογοτεχνικό πόνημα  σας στο αναγνωστικό κοινό με τίτλο “Cougars” από τις Εκδόσεις Maradel Books.

♥ Έχετε σπουδάσει Συμβουλευτική, Life coaching καθώς έχετε κάνει εξειδίκευση στην Παιδοψυχιατρική, ενώ επίσης έχετε παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων Ψυχολογίας. Πως πιστεύετε ότι η συγγραφή επιδρά ως μέσο έκφρασης;

Θ.Μ: Καλώς σας βρήκα, θεωρώ πώς οτιδήποτε καλλιτεχνικό επιδρά ως μέσο έκφρασης. Η συγγραφή όμως κατά την γνώμη μου είναι το ύψιστο όλων, καθώς αποτυπώνεται στο χαρτί με λέξεις και αναδεικνύει ξεκάθαρα το συναίσθημα.

Από ποια ερεθίσματα αντλείτε έμπνευση; Υπάρχει κάποιο συναίσθημα ή κατάσταση που σας ευαισθητοποιεί ιδιαίτερα;
Θ.Π: Νομίζω πώς αντλώ έμπνευση από την καθημερινότητα, από κάτι που θα δω ή θα ακούσω, από τους προβληματισμούς τους δικούς μου και των γύρω μου. Γράφω όταν δεν είμαι καλά..όταν έχω μαζέψει πολλά μέσα μου η συγγραφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα εξωτερικεύσω.

Πως αισθάνεστε τώρα που κρατάτε στην αγκαλιά σας  την πρώτη εκδομένη συγγραφική δουλειά από τις Εκδόσεις Maradel Books;
Θ.Π: Αισθάνομαι σαν περήφανη μαμά...Χαίρομαι που οι επιλογές μου όσο αφορά τον τίτλο και το εξώφυλλο ήταν πετυχημένες  σύμφωνα πάντα με  το αναγνωστικό κοινό. Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μηνύματα που λαμβάνω καθημερινά για το περιεχόμενο του βιβλίου, τα οποία με κάνουν να αισθάνομαι συγκίνηση και δικαίωση.

Όλα τα βιβλία έχουν μια ιστορία. Θα θέλαμε να την μοιραστείτε με τους αναγνώστες πως προέκυψε η σύλληψη της ιδέας των «Cougars».
Θ.Π: Όπως προείπα, γράφω όταν δεν είμαι καλά. Έπειτα λοιπόν από μια 10ετια γεμάτη με προβλήματα υγείας, αποφάσισα πώς κάπως έπρεπε να εξωτερικεύσω τα συναισθήματα μου, όμορφα αλλά και άσχημα. Έτσι, αποφάσισα μια μέρα να γράψω..πήρα το λάπτοπ μου και σκέφτηκα πώς ήθελα να γράψω μια ιστορία έρωτα, όχι όμως με την κλασική έννοια.

«Cougar δεν γεννιέσαι…. Γίνεσαι!» Τι μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα ώστε να οικειοποιηθεί αυτόν τον τίτλο;
Θ.Π: Οι άνθρωποι έχουμε μάθει να κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε την ιστορία αυτού που έχουμε απέναντι μας. Εάν δεν μπούμε στα ''παπούτσια'' του άλλου και δεν ''περπατήσουμε'' το μονοπάτι της ζωής του, νομίζω πώς δεν έχουμε το δικαίωμα να τον κρίνουμε. Μια γυναίκα λοιπόν, μπορεί να οικειοποιηθεί τον τίτλο αυτό όταν οι καταστάσεις στην ζωή της, της τα φέρουν έτσι ώστε να αλλάξει την κοσμοθεωρία της και να ερωτευτεί έναν μικρότερο άνδρα σε ηλικία από εκείνη.

thomah pinaka cougars
Γιατί επιλέξατε την Ν.Υόρκη ως  υπόβαθρο της ιστορίας; Πιστεύετε ότι η Ελληνική κοινωνία είναι συντηρητική ή οι ευκαιρίες της καθημερινότητας  και του κοινωνικού βιοτικού επιπέδου/status δεν επιτρέπουν την  έντονη εμφάνιση των Cougars;
Θ.Π: Θεώρησα πώς σε μια πόλη όπως την Ν.Υόρκη ήταν  πιο εύκολο να σταθεί η ιστορία μου.. όχι ότι εκεί φυσικά δεν υπάρχουν οι κοινωνικές νόρμες. Η Ελληνική κοινωνία όμως αντιμετωπίζει τις Cougars με μεγαλύτερο συντηρητισμό.

Ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε με το έργο σας;
Θ.Π: Μέσα από το έργο μου ήθελα να τονίσω την αξία της φιλίας,την ιδέα της αυτοδιάθεσης μιας γυναίκας, την απόπειρα της σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο της εργασίας και την καταγγελία αυτής, την δυσκολία τεκνοποίησης μιας γυναίκας, της ασθένειας κ.α

Σύμφωνα με το βιβλίο μια δύσκολη στιγμή, μια απώλεια, μια ασθένεια ενώνει τους ανθρώπους; Ποια τα πνευματικά εφόδια  που  χρησιμοποιούν οι τέσσερεις ηρωίδες για να απαλύνουν τον πόνο;
Θ.Π: Ναι, οι ηρωίδες μου είναι φίλες από παιδιά και η μια επηρεάζει την ζωή της άλλης. Νομίζω πώς η φιλία και ο έρωτας τις βοηθάνε να πάνε την ζωή τους πιο πέρα..έτσι δεν γίνεται άλλωστε και στην πραγματικότητα;


Είναι δυνατόν μια εριστική κατάσταση, μια προδοσία να κλονίσει τις ανθρώπινες σχέσεις σε σημείο ώστε να αφυπνίσει τους δαίμονες του νου, να συνταράξει τον εμπλεκόμενο και να ανατρέψει την παγιωμένη καθημερινότητα;
Θ.Π: Κατά την γνώμη μου ναι. Οτιδήποτε μας πονά πολύ μας αλλάζει..προς ποιά κατεύθυνση φυσικά είναι δική μας η επιλογή.


Κατά την ανάγνωση, το κοινό θα πετύχει μια σχέση κτητικότητας, εγωισμού και επιβεβαίωσης, το λεγόμενο "σκοτσέζικο ντους". Πιστεύω ένα μεγάλο μέρος αναγνωστριών θα ταυτιστούν,  για ποιο λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει στις μέρες μας;
Θ.Π: Νομίζω πώς στις μέρες μας οι άνθρωποι φοβούνται να δείξουν τα συναισθήματα τους, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον φόβο του να μην πληγωθούν. Έτσι, είναι πιο εύκολο το σε θέλω αλλά..και πάλι από την αρχή!

Πόσο δύσκολο είναι  κανείς να συγκρουστεί με τις αρχές του, και να αντιμετωπίσει την κατακραυγή του κόσμου μπρος στο όραμα της ευτυχίας;   
Θ.Π: Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο, ειδικά αν μιλάμε για την ελληνική κοινωνία στην οποία δεσπόζουν διαφορετικά κοινωνικά πρότυπα.

Μέσα στις σελίδες ο αναγνώστης θα ανακαλύψει το σκάνδαλο μιας σεξουαλικής κακοποίησης. Τι έχετε να πείτε σε όλες τις γυναίκες που έχουν βιώσει μια παρόμοια κατάσταση κι φοβούνται να μιλήσουν;
Θ.Π: Ναι, έχω σκεφτεί πώς μέσα από τα βιβλία μου θέλω να περνάω και κοινωνικά μηνύματα. Κάθε γυναίκα έχει την δυνατότητα της αυτοδιάθεσης του εαυτού της, είτε είναι ιδιαίτερα ενεργή σεξουαλικά(όπως η Ρενέ), είτε όχι. Κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλλει το αντίθετο..και εάν το κάνει πρέπει να καταγγέλλεται και να τιμωρείται. Όχι μόνο για την δική σου δικαίωση αλλά και για να βοηθήσεις κάτι τέτοιο να μην ξανά επαναληφθεί σε οποιαδήποτε γυναίκα.


Η Ναόμι Τζόνσον, η Ρενέ Πίτ, η Αλίσια Κούπερ και η Ρεμπέκα Λι, οι ηρωίδες σας. Υπάρχει κάποια που ταυτίζεστε μαζί της ή θαυμάζετε κάποιο γνώρισμα που δεν έχετε και γιατί;
Θ.Π: Όλες έχουν κάποιο στοιχείο μου, το οποίο φυσικά δεν θα σας αποκαλύψω. Θαυμάζω όλες τις ηρωίδες μου εξίσου, γιατί η καθεμιά έχει να μας πει την δική της ιστορία, αισθάνομαι πώς όλες είναι κομμάτι μου.


Ποια είναι τα επόμενα  βήματα σας και οι προσδοκίες σας;
Θ.Π: Έχω ξεκινήσει να γράφω το επόμενο βιβλίο μου. Θα μιλάει και πάλι για την ζωή τεσσάρων γυναικών αλλά αυτή την φορά στην Ελλάδα, θα είναι θεματολογικά πολύ διαφορετικό από το Cougars.


Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη θα θέλατε να πείτε στο αναγνωστικό κοινό;
Θ.Π: Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνανε να αγοράσουν το βιβλίο μου. Ευελπιστώ το επόμενο να είναι ακόμη καλύτερο, έχοντας πλέον περισσότερη εμπειρία.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε ώστε να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη.
Λάτρεψα το βιβλίο και εύχομαι ολόψυχα να είναι καλοτάξιδο και να αγαπηθεί από τους αναγνώστες. Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες!
Θ.Π: Εγώ σας ευχαριστώ για τις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που μου θέσατε, δίνοντας την ευκαιρία στους αναγνώστες να με γνωρίσουν καλύτερα.


✍️ Μπορείτε να διαβάσετε την αποψή μας για το Cougars.

Το έργο της συγγραφέως, Θωμαής Πινακά μπορείτε να το βρείτε στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία κι φυσικά στις εκδόσεις Maradel Books.

Καλοτάξιδο και πάντα επιτυχίες!

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα