"Δεν σταματάω ποτέ να γράφω", μας εξομολογείται η Νεκταρία Μαρκάκη.

Γράφτηκε από την

nektaria markaki iliotropio

Η Νεκταρία Μαρκάκη είναι μια νεαρή συγγραφέας με αξιόλογες προτάσεις στο συγγραφικό ενεργητικό της.  Κύριο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας της: η δημιουργική διάθεση, το σπιρτόζικο πνεύμα, η ακόρεστη φαντασία, ενώ η βαθιά συναισθηματική  αποτύπωση τόσο του ψυχισμού των ηρώων όσο και των ζωηρών εικόνων των αφηγήσεων της, αγγίζουν τις ψυχές των αναγνωστών. Μέσα από τις σελίδες των έργων της, οι αναγνώστες θα συναντήσουν γνώριμες καταστάσεις, αλλά και θα ικανοποιήσουν και την δίψα τους για περιπέτεια. Επίσης είναι γεγονός πως μέσω της πένας της, ο σεβασμός κι η αγάπη ξεχειλίζει κατά την σκιαγράφηση των χαρακτήρων της. Πριν χρόνια  η Νεκταρία ξεκίνησε να αναρτά ιστορίες στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Wattpad, σήμερα κι ύστερα από ταξίδι, όχι μόνο έχει εκδομένα έργα της στα ράφια των βιβλιοπωλείων, αλλά και ένα πλήθος ακολούθων να αλληλεπιδρά άμεσα με τις ιστορίες της. Διαβάστε περισσότερα για το βιογραφικό της. 

✍️ Ώρα λοιπόν να μάθουμε περισσότερα για «Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο».

Για να δούμε η συγγραφέας θα μας αποκαλύψει τι συμβολίζει το  ηλιοτρόπιο;

Τις σκιές που κρύβουν το χαμόγελο Ερρίκου κι το μυστικό αισιοδοξίας της Λίζας;

Κυρία Μαρκάκη με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στο Aisthisis.gr, είναι ιδιαίτερη τιμή στα πλαίσια της συνεργασίας μας,  να συνομιλήσουμε για το συγγραφικό έργο σας με τίτλο “Το κορίτσι με το Ηλιοτρόπιο” από τις Εκδόσεις Maradel Books.

Είστε ένας άνθρωπος που οφείλω να ομολογήσω ότι ζει για να γράφει.  Στο ενεργητικό σας έχετε τα εκδομένα έργα «Χωρίς Χάρτη», «Για να μην ξεχνάς»,  «Το κορίτσι με το Ηλιοτρόπιο» και άλλες τόσες ιστορίες στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Wattpad.

❀ Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με την συγγραφή και από τι εμπνέεστε;

Ν.Μ: Καταρχάς, σας ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία! Όπως είπατε και πιο πάνω, ζω για να γράφω. Είναι τρόπος έκφρασης και αποσυμπίεσης συναισθημάτων. Ξεκίνησα στην εφηβεία, σε μια περίοδο που ήμουν κλεισμένη στον εαυτό μου και ο μόνος τρόπος ν’ αδειάσω το μυαλό μου. Τελικά έγινε ένας τρόπος ψυχοθεραπείας για μένα, ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Εμπνέομαι από τα πάντα. Μπορεί να είναι ένα τραγούδι, μία λέξη, μία εικόνα που να στείλει ερεθίσματα στον εγκέφαλο αλλά κυρίως, εμπνέομαι από τον έρωτα και την ατέλειωτη δύναμή του. Είμαι ρομαντική ψυχή και δεν το κρύβω, παρότι ως άνθρωπος γενικά αντιδράω με μεγάλο δισταγμό και δεν φανερώνω εύκολα τα συναισθήματά μου. Αλλά δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από τον έρωτα και γι’ αυτόν γράφω συνήθως.

❀ Πως βοηθάει το Wattpad την ανάγκη της δημιουργικής έκφρασής σας. Πείτε μας δυο λόγια για τις αντιδράσεις και την αγάπη των αναγνωστών στην πλατφόρμα.

Ν.Μ: Ας αρχίσουμε με το ότι αν δεν υπήρχε το Wattpad δεν θα είχα φτάσει στο σημείο που βρίσκομαι. Έχει βοηθήσει φοβερά στην εξέλιξή μου αφού η ανάγκη μου να μοιραστώ ιστορίες με τους αναγνώστες, μ’ έκανε να γράφω ατέλειωτα τα τελευταία πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και γραφής μου και να ανέβει επίπεδο. Για μένα εκτός του είναι ένας τρόπος να έχω άμεση επαφή με όσους διαλέγουν να διαβάσουν τα έργα μου, είναι κι ένα εργαλείο που με έχει βοηθήσει υπερβολικά πολύ.  Αυτός είναι κι ο λόγος που συνεχίζω να γράφω ασταμάτητα και να ανεβάζω ιστορίες εκεί. Ομολογώ πως όταν ξεκίνησα το ταξίδι μου στο Wattpad, δεν περίμενα καμία ανταπόκριση και πραγματικά ακόμα και τώρα, νιώθω πως όλη αυτή η αγάπη που λαμβάνω είναι εξωπραγματική. Οι αναγνώστες στην πλατφόρμα με στηρίζουν όσο κανείς άλλος, τους χρωστάω το γεγονός πως κυνήγησα να κάνω πραγματικότητα ένα όνειρό μου, αυτό της έκδοσης. Τους φωνάζω “Λιακάδες μου” γιατί μου φτιάχνουν τη μέρα και το λέω από την καρδιά μου πως είναι τα φτερά μου.

❀ Πως αισθάνεστε τώρα που κρατάτε στην αγκαλιά σας   «Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο»  από τις Εκδόσεις Maradel Books, ύστερα από το μεγάλο του λογοτεχνικό ταξίδι;

Ν.Μ: Οι εκδόσεις Maradel Books έκαναν ένα όνειρό μου πραγματικότητα με το να στεγάσουν το βιβλίο μου και να το αγκαλιάσουν με τόση αγάπη παρότι κυκλοφορούσε ήδη δύο χρόνια. “Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο” έκανε ένα μεγάλο πετυχημένο ταξίδι στην Amazon όμως δεν συγκρίνεται η χαρά μου για το νέο ταξίδι που κάνει με τη σφραγίδα των εκδόσεων Maradel. Συγκίνηση, αυτό νιώθω, όσο υπερβολικό κι αν μπορεί να ακουστεί σε κάποιους. Αυτό το βιβλίο έχει βγει κατευθείαν μέσα από την καρδιά μου και κρατάει μία ξεχωριστή θέση εκεί.

❀ Αλήθεια τι συμβολίζει το «ηλιοτρόπιο» για εσάς;

Ν.Μ: Το “ηλιοτρόπιο” σαν λουλούδι για μένα συμβολίζει την αναγέννηση, τον ήλιο, το φως και την ελπίδα. Η ζεστασιά που μπορούν να προσφέρουν όλα αυτά στην καρδιά, όπως οι ακτίνες του ήλιου.  Το “ηλιοτρόπιο” σαν βιβλίο εξυμνεί όλα τα παραπάνω!

 iliotropio

❀ Ο Ερρίκος και η Λίζα, δυο χαρακτήρες φαινομενικά αντίθετοι αλλά αλληλένδετοι. Τι είναι αυτό που τους ενώνει; Η μεταξύ τους σχέση, εκρηκτική. Πιστεύετε πως στις μέρες μας όπου το «Εγώ» κυριαρχεί, μια τέτοια αγάπη είναι εφικτή στην πραγματικότητα;

Ν.Μ: Η Λίζα και ο Ερρίκος συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Τους ενώνει η λαχτάρα για αγάπη. Και οι δύο θέλουν να αγαπηθούν αλλά και να αγαπήσουν. Αυτό τους κρατά μαζί παρότι έχουν και οι δύο ν’ αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, εμπόδια, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό που είναι ο χειρότερός τους εχθρός τελικά.

Δεν ξέρω αν σήμερα μπορεί να υπάρξει τέτοια αγάπη αφού δυστυχώς παρατηρώ πως τις περισσότερες φορές δεν τολμάμε να ανοιχτούμε εντελώς σε όποιον έχουμε απέναντί μας, μα ούτε κάνουμε τον κόπο να ξύσουμε την επιφάνεια και παραμένουμε στο φαίνεσθε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αληθινό δέσιμο. Ευτυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αλλά επί το πλείστον, κυριαρχεί ο εγωισμός. Μία τέτοια αγάπη μπορεί να υπάρξει αν το θέλουν και οι δύο, ο ένας μόνο δεν μπορεί να τη διαχειριστεί.

 

❀ Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο, η Λίζα είναι η χαρά της ζωής. Τι διακρίνει στον δυσπρόσιτο Ερρίκο που την ωθεί στην τριβή μαζί του; Πιστεύετε ότι στην ζωή μας πρέπει να τολμούμε παρά τις δυσκολίες κι να μην εγκαταλείπουμε;

Ν.Μ: Η Λίζα είναι από φύση της ένα περίεργο πλάσμα που θέλει να λύνει μυστήρια. Την εξιτάρει ο Ερρίκος γιατί μπορεί να δει ξεκάθαρα στα μάτια του πως δεν του αρέσει η μοναξιά στην οποία έχει υποβάλλει τον εαυτό του. Καταλαβαίνει από τον τρόπο που συμπεριφέρεται πως φοβάται τους ανθρώπους και την επαφή μαζί τους, γι’ αυτό και αποφασίζει να τον πλησιάσει. Πέφτει λιγάκι στην παγίδα, που πέφτουν όλες σχεδόν οι γυναίκες, του “θέλω να τον σώσω από τον εαυτό του” αλλά στην πραγματικότητα μέσα από τη σχέση της με τον Ερρίκο ανακαλύπτει και τις δυνάμεις της. Δεν το βάζει κάτω, πολεμάει για ό,τι αγαπάει κάτι που σπανίζει αφού έχουμε μάθει με την πρώτη δυσκολία να τα παρατάμε καθοδηγούμενοι από το φόβο της αποτυχίας.

 

❀ Το παρελθόν του Ερρίκου είναι πολύπλοκο, όπως κι ο πολυσύνθετος χαρακτήρας του. Θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας τα γεγονότα-συναισθήματα-καταστάσεις που σας ώθησαν να του δώσετε  την συγκεκριμένη καταγωγή. Τι θέλατε να θίξετε;

Ν.Μ: Ο Ερρίκος έρχεται από μια χώρα που έχει γνωρίσει τον πόλεμο, έχει δει τον θάνατο στα μάτια και έχει ζήσει με το φόβο για χρόνια και φυσικά επικρατεί μέσα του ένας ατέλειωτος πόλεμος που δεν λέει να τελειώσει. Το βιβλίο το έγραφα κατά την περίοδο όπου ο πόλεμος στη Συρία ήταν πρώτο θέμα και που κύματα μεταναστών περνούσαν από τη χώρα μας με την ελπίδα της σωτηρίας. Θυμήθηκα τα γεγονότα στην Πρώην Γιουγκοσλαβία και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή, και πόσο με είχαν επηρεάσει. Γινόταν πόλεμος δίπλα μας, δεχόμασταν με ανοιχτές αγκάλες τότε παιδιά που τα φιλοξενούσαν οικογένειες για να τα κρατήσουν μακριά από εκείνη τη φρίκη. Ο Ερρίκος εκτός του ότι την έζησε και την κουβαλάει μέσα του, βυθίστηκε λιγάκι παραπάνω στη σκοτεινιά αναγνωρίζοντας τον πόνο και τη φρίκη του πολέμου- χαρακτηριστικό είναι πως αναφέρει πως την ξαναζεί μέσα από την τηλεόραση. Σίγουρα περισσότερο ήθελα να επικεντρωθώ στην εμπόλεμη κατάσταση μέσα στο μυαλό του Ερρίκου που ήταν αποτέλεσμα των όσων είχε ζήσει.

 

❀ Υπάρχουν στην Λίζα στοιχεία του χαρακτήρα που ταυτίζεστε  μαζί της; Υπάρχει κάποιο γνώρισμα που θα θέλατε  να είχατε;

Ν.Μ: Δεν έχω πολλά κοινά στοιχεία με τη Λίζα όσο έχω με τον Ερρίκο. Ωστόσο, αποτελεί εκείνο το κομμάτι του εαυτού μου που θα ήθελα τον περισσότερο καιρό να υπερτερεί. Θα ήθελα να είχα λίγη από την αισιοδοξία και το πείσμα της. Βλέπει την ομορφιά γύρω της με μεγάλη ευκολία κι αυτή είναι η μεγαλύτερή της αρετή. Βρίσκει τρόπους να είναι ευτυχισμένη, βρίσκει ομορφιά στα πιο απλά πράγματα.

 

❀ Το γεγονός ότι σκιαγραφείτε έναν ανδρικό χαρακτήρα, ως γυναίκα συγγραφέας πόσο πρόκληση ήταν για εσάς από την στιγμή που οι αναγνώστες αφουγκράζονται τις σκέψεις κι την ενσυναίσθηση του εσωτερικού κόσμου του. Σας δυσκόλεψε να διατηρήσετε τις ισορροπίες;

Ν.Μ: Με δυσκόλεψε αρκετά στην αρχή κι είχα περάσει αρκετό καιρό να σκέφτομαι πως θα έπρεπε να το γράψω, πως θα έπρεπε να εκφράζεται, πως θα κινιόταν στο χώρο. Όμως κάποια στιγμή σκέφτηκα πως ίσως δεν έπρεπε να τον αντιμετωπίσω ως άντρα αλλά απλά ως έναν άνθρωπο με έντονα συναισθήματα που ήθελε να τα μοιραστεί κυρίως με τη Λίζα. Νομίζω η σκέψη με απελευθέρωσε και τελικά ήταν πολύ ευκολότερο να γραφτούν τα δικά του κομμάτια, που επί το πλείστον, αποτελούν δικές μου σκέψεις.

 

❀ Αναφερόμενη στον Χρήστο θα χρησιμοποιήσω μια φράση από τον Μικρό Πρίγκιπα: «Με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια». Τι πιστεύετε ότι μας κάνει μοναδικούς στα μάτια των άλλων;

Ν.Μ:  Μπορεί να ζούμε στην εποχή όπου το φαίνεσθε επικρατεί κατά κράτος αλλά σίγουρα η προσωπικότητα κάποιου είναι αυτό που μπορεί να τον κάνει να ξεχωρίζει, η ομορφιά της ψυχής του. Αν είσαι όμορφος μέσα σου, τότε φαίνεσαι όμορφος κι εξωτερικά. Αν μέσα σου επικρατεί κακία και μίσος, όσο όμορφος και να προσπαθήσεις να δείξεις εξωτερικά, πάντα θα φαίνεσαι άσχημος σ’ εκείνους μπορούν να δουν πίσω από το προσωπείο σου. Αυτό που μετρά και κάνει κάποιον μοναδικό είναι η ικανότητά του να αγαπά και να δίνει χωρίς να απαιτεί ανταλλάγματα. Ομορφιάς ψυχής πάνω απ’ όλα.

 

❀ Πόσο καλά μπορεί να κρυφτεί ένας συγγραφέας πίσω από τις λέξεις;  Γιατί πιστεύετε ότι το κάνει; Μπορεί  το «image» του να συγκρουστεί με την πραγματική ταυτότητα του;

Ν.Μ: Μπορεί να κρυφτεί και το κάνουν πολλοί. Είναι ίσως ένας τρόπος να προστατευτούν ή να γίνουν κάποιος που στην πραγματικότητα δεν είναι, ένα άτομο πιο θαρραλέο ίσως ή πιο ενδιαφέρον αν το θες, αλλά σίγουρα κάτι περισσότερο υπάρχει από πίσω από το λόγο που διαλέγουν να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο. Ναι, μπορεί να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ του πραγματικού τους εαυτού και του image τους ειδικά όταν πλέον δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ποιο από τα δύο είναι στην πραγματικότητα. Αν δεν υπάρχει εσωτερική ισορροπία, είναι εύκολο να χαθείς και να μην ξέρεις κι ο ίδιος ποιος είσαι τελικά.

 

❀ Περιγράφετε σοβαρές ασθένειες μέσα στο βιβλίο σας, οι οποίες επηρεάζουν την ροη της ιστορίας. Δυστυχώς οι περισσότεροι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με αυτές είτε μες την οικογένεια μας, είτε στον κοινωνικό περίγυρο. Τι θα ήθελες να πεις στους ασθενείς που παλεύουν αλλά κι σε όσους τους φροντίζουν;

Ν.Μ: Ζω με αυτοάνοσο νόσημα όμοιο με αυτό που ζει η Λίζα, από τότε που ήμουν εννέα. Έχω δει αγαπημένους μου ανθρώπους να φεύγουν από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο κι όχι μόνο. Δεν είναι εύκολο να ζεις συνεχώς με τον πόνο και σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο να πρέπει να βλέπεις τον άνθρωπό σου να χάνεται. Όμως σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν πρέπει να το βάζεις κάτω. Η καλή ψυχολογία είναι το Α και το Ω, όσο κι αν ακούγεται δύσκολο. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή κι από τις δύο τις πλευρές μα κυρίως από εκείνους που πρέπει να φροντίσουν κάποιον ασθενή. Πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας πως εκτός του ότι έχουν να παλέψουν ενάντια σε μια αρρώστια, έχουν και έντονες τύψεις γιατί θεωρούν πως μπορεί να είναι βάρος κι αυτό από μόνο του μπορεί να χειροτερέψει την κατάστασή τους. Γι’ αυτό υπομονή... και μην το βάζετε κάτω.

 

❀ Μέσα στις σελίδες του βιβλίου θίγετε το φαινόμενο του ρατσισμού, παρ’όλες τις δυσχερείς δυσκολίες, εξυμνείτε τον αγώνα για επιβίωση και όσο το δυνατόν για καταξίωση. Τι θέλατε να πετύχετε με αυτό;

Ν.Μ: Κανένας δεν είναι ανώτερος κανενός και όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή, τη μάθηση, την εργασία, την αγάπη, τον έρωτα, την κοινωνική ανάδειξη και την καταξίωση. Από τύχη έχουμε γεννηθεί στον τόπο που βρισκόμαστε, με το χρώμα επιδερμίδας που έχουμε και θα πρέπει το πρώτο πράγμα που θα διδάσκουμε στα παιδιά μας να είναι ο σεβασμός απέναντι στο διαφορετικό. Ο ρατσισμός κάθε είδους δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτός και η διαφορετικότητα δεν θα έπρεπε να είναι κατακριτέα. Το συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα και που προσπαθώ να θίγω συχνά. Πρέπει να αφυπνιστούμε επιτέλους και να διδάξουμε την αγάπη κι όχι το μίσος για ό,τι δεν καταλαβαίνουμε και δεν χωράει στα δικά μας καλούπια.

 iliotropio1

❀ Ξεχωρίζετε κάποιο από τα πονήματα σας κι αν ναι, γιατί;  

Ν.Μ: Αγαπώ (σχεδόν) ό,τι έχω γράψει είτε έχει εκδοθεί ή όχι. Σίγουρα ξεχωρίζω λιγάκι παραπάνω για προσωπικούς λόγους τα “Χωρίς χάρτη” και “Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο” γιατί και τα δύο αυτά βιβλία τα έγραψα σε περιόδους που βασάνιζα τον εαυτό μου και με βοήθησαν να αποσυμπιεστώ και να μην εκραγώ. Παρόλ’ αυτά έχω αδυναμία σε πολλά από τα πονήματά μου γιατί το καθένα έχει γραφτεί με αγάπη.

 

❀ Ποια τα επόμενα βήματα;  Ετοιμάζετε κάτι νέο μιας κι βρίσκεστε πάντα σε εγρήγορση;

Ν.Μ: Δεν σταματάω ποτέ να γράφω! 

❀Διορθώνω το επόμενο βιβλίο προς έκδοση(να είμαστε πρώτα καλά) του οποίου η συγγραφή τελείωσε εδώ κι έναν χρόνο και ήρθε η ώρα να το μοιραστώ με το κοινό. Ονομάζεται “Ανάσα μου” κι είναι ένα κοινωνικό-ερωτικό δράμα, η ιστορία της Ήβης που επηρεάζεται από την απραξία της μητέρας της και τις πράξεις γεμάτες μίσος, της γιαγιάς της.

❀Παράλληλα τελειώνω το προσχέδιο ενός αστυνομικού βιβλίου που γράφω από πέρυσι τον Φλεβάρη, το “Aradia” που αποτελεί την πρώτη μου προσπάθεια για γράψω κάτι αυτού του είδους. Το προχωράω αργά γιατί ένα αστυνομικό μυστηρίου κρύβει πολλούς κινδύνους και θέλω να είμαι ευχαριστημένη 100% πριν πω πως είναι έτοιμο.

❀Ταυτόχρονα γράφω μία ιστορία για δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή, το “Δεύτερη ευκαιρία” που μάλλον θα ανέβει στο Wattpad αργότερα, με ένα θέμα όχι τόσο πρωτότυπο αλλά σίγουρα ενδιαφέρον αφού πρόκειται για τη ζωή μιας γυναίκας που ξαφνικά συνειδητοποιεί πως δεν είναι καθόλου ευτυχισμένη στο γάμο της.

❀Στο πρόγραμμα υπάρχει η διόρθωση δύο βιβλίων που είχαν αγαπηθεί πολύ στην εφαρμογή και που σκέφτομαι να προωθήσω προς έκδοση. Το πρώτο είναι το “16” που το έχω υποσχεθεί στους αναγνώστες του Wattpad που το έχουν αγαπήσει υπερβολικά και το δεύτερο είναι το “Η κατάρα” μία περιπέτεια φαντασίας γεμάτη έρωτα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν σταματάω να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο!

 

❀ Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη θα θέλατε να πείτε στο αναγνωστικό κοινό;

Ν.Μ: Θέλω να πω από καρδιάς ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους έχουν δώσει μία ευκαιρία στα βιβλία μου, είτε αγοράζοντας τα έντυπα ή διαβάζοντας ό,τι έχει ανέβει στο Wattpad. Η γνώμη τους, αρνητική ή θετική, είναι πολύ σημαντική και την εκτιμώ πολύ γιατί μου δίνουν ώθηση να γίνω όσο καλύτερη μπορώ.Η στήριξή τους είναι συγκινητική. Εύχομαι να είμαστε καλά και να κάνουμε πολλά ταξίδια μαζί, για πολλά χρόνια. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε ώστε να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη.

Διάβασα το βιβλίο ξανά κι ένιωσα να με κατακλύζουν τα συναισθήματα όπως την πρώτη φορά! Διαβάστε εδώ την αποψή μας.

Εύχομαι ολόψυχα να είναι καλοτάξιδο και να αγαπηθεί από τους αναγνώστες. Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες! Το βιβλίο της συγγραφέως, Νεκταρίας Μαρκάκη μπορείτε να το βρείτε σε ενημερωμένα  βιβλιοπωλεία κι φυσικά στις εκδόσεις Maradel Books.

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα