12 Γυναίκες - Κώστας Χαρδαβέλλας & Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας

Γράφτηκε από την

12 gynaikes kostas kostantinos xardavellas «Δώδεκα γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, που τις ενώνει ένα αόρατο νήμα: η ερωτική τους σχέση με τον διάσημο δημοσιογράφο Βάνια Βενιέρη. Έναν άντρα πλούσιο, επιτυχημένο, διαπλεκόμενο με την εξουσία, σκληρό και αδίστακτο με τις γυναίκες, που παίζει μαζί τους πουλώντας τους κάλπικα όνειρα, οργώνει τις ψυχές και τα κορμιά τους κι ύστερα τις πετάει σαν αποτσίγαρα.

Μέχρι που φτάνει η στιγμή που οι αμαρτίες του παρελθόντος επιστρέφουν μεταμφιεσμένες σε Νέμεση, απειλώντας να τινάξουν στον αέρα το παρόν και το μέλλον του. Μία εβδομάδα είναι ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του για να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα της εκδίκησης, πριν δει τη ζωή του να γίνεται στάχτη. Θα προλάβει;» (οπισθόφυλλο).

Με αυτή την απορία, αν θα προλάβει ο πρωταγωνιστής να ανακαλύψει ποιος είναι αυτός που ζητά εκδίκηση, ξεκίνησα την ανάγνωση και δεν άφησα το βιβλίο μέχρι να φτάσω στην τελευταία σελίδα. Οι Δώδεκα Γυναίκες με πήραν μαζί τους, με έβαλαν στην καρδιά τους, στις εσωτερικές τους αναζητήσεις, στα συναισθήματά τους, στην ζωή τους.

Πρώτη κοινή απόπειρα συγγραφής του κυρίου Χαρδαβέλλα και του κυρίου Κωνσταντίνου Χαρδαβέλλα και η συνταγή πέτυχε απόλυτα. Δύο διαφορετικές γενιές, κι όμως κατάφεραν και ταίριαξαν άψογα τις ιδέες τους, τις σκέψεις τους και έγραψαν ένα βιβλίο το οποίο σε βάζει να εξερευνήσεις, να κατανοήσεις και να δικαιολογήσεις ίσως, όχι μόνο τους πρωταγωνιστές, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Με δώδεκα ιστορίες ξεχωριστές και μοναδικές, με έναν άντρα ψυχρό εκτελεστή συναισθημάτων, οι κύριοι Κώστας και Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη σημερινή πραγματικότητα. Αποτύπωσαν την κρίση που περνάει η χώρα μας. Κρίση όχι οικονομική, αλλά κρίση ηθική. Μέσα από τις δώδεκα αυτές γυναίκες παρουσιάζονται όλες εκείνες οι γυναίκες που έπεσαν συναισθηματικά θύματα ανδρών – κυρίαρχων. Γιατί ο Βάνιας δεν είναι απλά ένας άντρας – κατακτητής. Ο Βάνιας εκπροσωπεί όλους εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν και έχουν δικαίωμα να καταπατούν τη συναισθηματική ζωή της γυναίκας.

Δεν θα κρύψω βέβαια ότι θύμωσα και με τις γυναίκες αυτές. με την ευκολία που πίστευαν τα ψέματά του. Όμως, με περισσότερη εμβάθυνση στις αγωνίες τους, στις ανησυχίες τους, στα θέλω τους, κατάλαβα πόσο μπορεί να μας «τυφλώσει» η ανάγκη για μία αγκαλιά, ώστε να μην βλέπουμε τα εμφανή. Κάθε μία διαφορετική, κάθε μία ιδιαίτερη, κάθε μία με τους δικούς της δαίμονες μέσα στην ψυχή της. Κάθε μία με άγγιξε με τον δικό της τρόπο, κάθε μία με βοήθησε να βγάλω κομμάτια της ψυχής μου που είχα κρύψει.

Όσο για τον πρωταγωνιστή; Δυστυχώς, είναι από τους τύπους ανδρών που συναντάμε συχνά στον δρόμο μας. Για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην αφήνουμε τέτοιους ανθρώπους να ποδοπατούν το «εγώ» μας, την καρδιά μας, την ψυχή μας. Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας.α με βοήθησε να βγάλω κομμάτια της ψυχής μου που είχα κρύψει.

Η δικαίωση τελικά ήρθε; Και τι σημαίνει για τον κάθε έναν από εμάς «δικαίωση»;

Εδώ θα σας αφήσω με την απορία … Θα το ανακαλύψετε διαβάζοντας το βιβλίο … Για να ανακαλύψετε τόσο τις Δώδεκα Γυναίκες, όσο και τον εαυτό σας …

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα