Αίθουσες ονείρων - Κών/νος Συρράκος

Γράφτηκε από την

aithouses oneirwn sirakos«Αίθουσες ονείρων», σκοτεινές γωνιές του νου μας, οι οποίες αντηχούν ανείπωτες επιθυμίες και τρομακτικούς φόβους! Ανατριχιαστικά προμηνύματα ως μέσο επικοινωνιακής διασύνδεσης του γήινου, υλικού αλλά και υπερβατικού σύμπαντος. Μια ιστορία τρόμου με κεντρικό σημείο αναφοράς την αγάπη και το πραγματικό ενδιαφέρον καθώς ύστερα από αλλεπάλληλα εμπόδια «θριαμβεύει» ακόμη κι αν το κόστος είναι «φόρος αίματος».

 Αυτό το βιβλίο είναι το πρώτο εκδομένο συγγραφικό έργο του Κων/νου Συρράκου καθώς ασχολείται με την συγγραφή. Και σαν πρώτο έργο δεν θα μπορούσα να  μην θαυμάσω την φανταστική δημιουργική διάθεση και την αποτύπωση των σκέψεων στο χαρτί αλλά και να εντοπίσω «ασθενή» σημάδια που μπορούν να παρουσιάσουν μέγιστη βελτίωση με την εξέλιξη του χρόνου και την εξάσκηση στο τρόπο γραφής.

 Το κείμενο έχει την μορφή θεατρικού σεναρίου και συνοπτικό κατάλογο των εμπλεκόμενων προσώπων και χαρακτηριστικών τους στο τέλος του βιβλίου. Οι περιγραφές είναι γρήγορες και κοφτές χωρίς πομπώδες λογοτεχνικούς ή επιθετικούς προσδιορισμούς, γεγονός που καθιστά την αφήγηση ως κινηματογραφική ροή. Το λεξιλόγιο είναι απλό και κατανοητό προς όλες τις ηλικίες  (14+) χρησιμοποιώντας ακόμη και καθημερινές εκφράσεις δηλώνοντας με αμεσότητα το αντίκρισμα της σημερινής κοινωνίας. Στο κείμενο επαναλαμβάνονται συνέχεια σκηνές ρουτίνας που θα ήταν ωφέλιμο να είχαν επεξεργαστεί/τροποποιηθεί από την επιμέλεια του βιβλίου. Δεδομένα που ο συγγραφέας θα αξιοποιήσει όπως αυτός επιθυμεί καλύτερα στο επόμενο βιβλίο εφόσον είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. Επίσης θέλω να τονίσω όπως αναγράφεται κι στην εισαγωγική σημείωση  του  έργου, φαίνεται πως η ιστορία παρουσιάζει κενά, σκοπός τους είναι ο αναγνώστης με την φαντασία  να συμμετάσχει  δίνοντας  ο ίδιος απαντήσεις στα ερωτήματά του.

Ας εμβαθύνουμε στην ιστορία:

Ύστερα από ένα συνταρακτικό γεγονός στην πόλη Γκορ των Η.Π.Α η καθημερινότητα της οικογένειας Μόρτον κλονίζεται. Η άγρια δολοφονία της Τζιλ Μόρτον σημαδεύει τον σύζυγο Τζέημς και με τον αγαπημένο δεκαπεντάχρονο γιο τους Τιμ αποφασίζουν να μετακομίσουν στο Μπρίγκερ Κας.

Μια γυναίκα δηλητήριο, μια ψυχωτική δολοφόνος κυκλοφορεί ανάμεσα μας. Δηλώνει χωρίς οίκτο τις εμμονές κυριαρχίας μπρος το αντικείμενο του πόθου της. Άκρα αισθησιακή και πρόσχαρη, φαινομενικά αθώα και στοργική.

Ένας πατέρας προσπαθεί να ανταπεξέρθει σε "σφοδρά" διλήμματα τα οποία θα καθορίσουν την σχέση του με το παιδί του. Πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών και θύμα ενός ερωτικού τριγώνου. Παλεύει με τους δαίμονες που στοιχειώνουν το μυαλό του. Καταραμένος βιώνει ξανά και ξανά το άυλο βλέμμα της αδικοχαμένης συζύγου σαν αποδιοπομπαίο τράγο στο ζοφερό δολοφονικό παιχνίδι των αδυσώπητων επιθυμιών. 

Ένα νεαρό αγόρι με έντονο πάθος για την ιππασία. Αντιμετωπίζει την απώλεια της μητρικής φροντίδας και την αποδοχή των νέων καταστάσεων, οι οποίες ταράζουν την ισορροπία της ζωής του Το πένθος σε συνδυασμό με τον εκφοβισμό του «νέου μαθητή» δίκοπο μαχαίρι στην καρδιά. Παρά το νεαρό της ηλικίας του βρίσκει την ψυχική δύναμη να απεγκλωβιστεί από την ζοφερή πραγματικότητα μιας αδίστακτης σκευωρίας και σαν ντετέκτιβ αντεπεξέλθει ενάντια σε κακοποιούς επιζητώντας δικαιοσύνη με τις πολεμικές τέχνες ως σύμμαχο κι όχι ως δολοφονικό όπλο, ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του αλλά και αυτούς που αγαπά.

Η φιλήσυχη μικρή κοινωνία ταράζεται Ένοχα μυστικά αποτυπώνονται στο μελωδικό πεντάγραμμο της σαρκικής σαγήνης και του αδάμαστου πόθου. Ναρκωτικά, βιασμοί και σατανικές δολοπλοκίες έχουν εγκληματικές επιπτώσεις. Χείλη επτασφράγιστα, διεστραμμένος προσωπικότητες αλληλεπιδρούν με τους κατοίκους της πόλης σε ένα επικίνδυνο θανατηφόρο παιχνίδι. Ο σερίφης της πόλης, κος Κόνορ προπομπός του οδυνηρού γρίφου επίλυσης της ρώσικης ρουλέτας, με αυτοθυσία και στοργή ξετυλίγει ένα κουβάρι αποκαλύψεων. Μπρος τα τρομακτικά γεγονότα που ακολουθούν, λίγο πριν την δυσοίωνη στιγμή μια αιθέρια φιγούρα, καθοδηγεί  και προστατεύει. Μοιάζει με φάντασμα, με απόκοσμη οντότητα που σέρνεται στις αίθουσες των ονείρων. Καθώς η λογική μπερδεύεται με την παράνοια, αρνούμενη να πιστέψει τους οφθαλμούς, η αποκάλυψη της αλήθειας σκιαγραφείται στα άδυτα του μυαλού χάρη στην αφοσίωση και την παντοτινή αγάπη, την ολοκλήρωση της ευτυχίας

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα