desmoi aimatos kristen painterΕντυπωσιακό εξώφυλλο, κόσμημα της βιβλιοθήκης. Γοτθική σαγήνη,  τόνοι λευκού, χρυσού και πορφυρού, συνάδουν στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Κομαρέ, τόσο για την λεύκη περιβολή όσο και για τα μάνταλα σχέδια, την επίχρυση δαντέλα που στολίζει το κορμί της με μάνταλα σχέδια (αστέρια και λουλούδια).

Περίμενα το βιβλίο πιο ρομαντικό. Αλλά αυτό είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό μιας και με γοητεύει το σκοτεινό ρομάντζο. Παρόλα αυτά το καθιστά εξαιρετικό και για το ανδρικό κοινό μιας και κάποιος ίσως θεωρούσε περιττά τα γοτθικά σαλιαρίσματα. Ο ρομαντισμός, είναι ζοφερός, υπόγειος κι αφάνταστα προκλητικός. Με αποτέλεσμα να προκαλεί έξαψη στο μυαλό του αναγνώστη.

2067: Η Κρισαμπέλ είναι μια Κομαρρέ. Το αίμα της ανήκει στην τέρψη του προστάτη. Θα πλήρωνε όσο όσο για την κυριαρχία πάνω της. Κι όμως βρίσκεται δολοφονημένος. Κατηγορείται.  Το σκάει με σκοπό να αναζητήσει καταφύγιο στην  θεία της στην Αμερική. Συναντά τον Μάλκομ ενώνουν τις δυνάμεις τους  εναντίον της Τατιάνας,

Υπέροχη γραφή. Έκφραση με ένταση και πλούσια συναισθηματική αποτύπωση.  Παράλληλη αφήγηση. Άψογη σκιαγράφηση σκηνών  και χαρακτήρων.  Ζωηροί διάλογοι αποκαλύπτουν τα κομμάτια του πάζλ για την αναλυτική του υποβάθρου, φέρνοντας τους  αναγνώστες σε άμεση επαφή με τους δαίμονες, κι τα πάθη των ηρώων. Η πραγματική θεωρώ πως ξεκινά από το μέσο του βιβλίου και μετά, μιας κι αποκαλύπτονται μυστικά ενώ η δράση από τις πρώτες κιόλας γραμμές.

Έκπτωτοι κι αριστοκράτες. Αερικά κι ξωτικά. Πλήθος οντοτήτων κι αρχετύπων οι οποίες αναφέρονται στην αρχή της ιστορίας. (Αγελαίοι, Βαρκολάι, Στοιχειά, Περιθωριακοί , Αναθεματισμένοι, Προστάτες, Λείψανα κι φυσικά Αριστοκράτες).

Δυναμικός  γυναικείος χαρακτήρας σε αντίθεση με νουβέλες. Συνδυάζει την γλυκύτητα και το δολοφονικό ένστικτο. Αναζητά το παρελθόν κι την ελευθερία της  με όπλο το οξυδερκή πνεύμα κι το ιερό σπαθί- σακρέ της.

Δαίμονες, φωνές, εφιάλτες, μυστικά. Θάνατος! Μια κατάρα δεσμώτης του σκότους. Ένα τελετουργικό απελευθέρωσης.  Ανείπωτες πράξεις, τρομαχτικά αποτελέσματα για τον αναθεματισμένο Μαλ. Ακολουθεί τα χνάρια της λύτρωσης στο παιχνίδι της μοίρας της , δέσμιος των παλιών αδυναμιών, συμπορευόμενος με την Κρισαμπέλ

Πάθος.  Ένας θάνατος γρίφος. Δίψα για εξουσία. Δομή και παρουσίαση του κοσμου των βικολάκων. Φατρίες συγκρούονται για κυριαρχία με αθέμιτα μέσα. Κατάρα, προφητεία. Διάσπαση συνθήκης δυο κόσμων. Επιρροή του κακού, του σκότους. Ατέρμονες μάχες.

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα