Ο Προσκεκλημένος - Αβραάμ Κάουα

Γράφτηκε από την

o proskeklimenos abraam kaouaΑγαπημένη μου φίλη λάτρεψα το δωράκι σου!

Λοιπόν σαν φαν του Bram Stoker θεωρώ πως είναι μια απολαυστική περιπέτεια για όσους θέλουν να διαβάσουν μια "fanfiction-precuel" ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται στο ζοφερό σύμπαν του. Η πένα του Αβραάμ Κάουα συνθέτει 160 σελίδες.Παρά το φαινομενικό μικρό μέγεθος του, το βιβλίο είναι πυκνογραμμένο. Διακρίνεται ο ευρηματικός τρόπος που συνδέονται τα κομμάτια του φανταστικού παζλ ώστε να διοχετεύονται όλες απαραίτητες πληροφορίες στους αναγνώστες με σκοπό να αποδοθεί το γοτθικό υπόβαθρο και η αύρα μυστηρίου να πλανιέται ανα τις σελίδες. Καθηλωτικές περιγραφές! Ξεκάθαρη αποτύπωση του ιστορικού υποβάθρου, συνηθειών, καθημερινής ρουτίνας, ενδυμασιών κι στυλ. Σκοτεινός αισθησιασμός, ηδονικές λεπτομέρειες και φυσικά σοκαρίστηκες σκηνές τρόμου, πανικού κι φρίκης!

Η ιστορία  διαδραματίζεται στο 1893, αποτελεί μια ενδιάμεση στάση του δικηγόρου  Τζόναθαν Χάρκερ στο Μόναχο πριν συνεχίσει το ταξίδι του προς την Μπιστρίτσα και συνεπώς στο επιβλητικό κάστρο του Κόμη Δράκουλα. Ο Προσκεκλημένος επισκέπτεται  τα αξιοθέατα της περιοχής όμως δύο ξάγρυπνα πυρωμένα μάτια τον παρακολουθούν. Ένα βίαιο αιματοκύλισμα συντροφεύει τα βήματά του. Μια παλιά απαγορευμένη ερωτική ιστορία τον στοιχειώνει. Ένα ειδύλλιο που ναυάγησε για την χάρη της δεσποινίδας Μίνας. Μια αινιγματική κοντέσα τον σαγηνεύει, τον μυεί στον κίνδυνο μιας ανατριχιαστικής απειλής. Μια αλυσίδα από μακάβρια γεγονότα ξεκινά!

Τα αρχέτυπα ξυπνούν κάτω από την ματωμένη σελήνη! Σέρνονται από την Κόλαση στον κόσμο των θνητών. Θρύλοι και μύθοι καραδοκούν σε σκοτεινές αλέες! Ομιχλώδες νεκροταφεία, απάτητα μονοπάτια κι χιονισμένες βουνοκορφές. Δαιμόνιες νύφες σαν στοιχειά ακροβατούν μεταξύ ονείρων κι λήθης να πλανέψουν αθώες ψυχές. Σεντόνια ξεχειλίζουν από έρωτα ενώ ταυτόχρονα μουλιάζουν στο αίμα και την αμαρτία. Ο σκοτεινός αφέντης  τρομοκρατεί, χειρίζεται την αστραπή και τον κεραυνό, επιφέρει κτηνωδία. Την ανείπωτη φρίκη στις γωνίες του Μονάχου. 

Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από το σκοτεινό αφέντη. Τον σκοτεινό Κόμη...

Θα γίνει το θέλημα του. Στόχος του, ο Τζον να κατευθυνθεί στην Τρανσυλβανία.

Και πρέπει να τον επιτύχει με κάθε κόστος!

 

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα