nyfes dracula nour2Δράκουλας, o άρχοντας του σκότους. Ο απέθαντος δαίμονας. Ο αδάμαστος θρύλος των θλιβερών αιώνων.

Ο παλουκωτης, ο ήρωας τιμωρός όσων στέρησαν το πολυπόθητο αγαθό Ελευθερίας.

Γυρνώντας το  εξώφυλλο  ο αναγνώστης βρίσκεται στα σκλαβοπάζαρα της Κωνσταντινούπολης του 1622. Η Ημισέληνος βυθίζεται στην αγκαλιά του Βοσπόρου.Σαν αφουγκραζόμαστε τις σκέψεις της Νουρ.  Μιας ατίθασης  προσωπικότητας, δέσμιας  των  έκφυλων παθών του σουλτάνου και των ανώμαλων ορέξεων του. Περίσσεια ομορφιά και χάρη, μα πιο σημαντικό χείλη επτασφράγιστα  και χίλια, ακοή αφουγκράζεται τους ψιθύρους του ανέμου. Κατανόηση και σεβασμό  στη φιγούρα του κόμη μεσαγήνη την ψυχή της. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία βρίσκεται στο απόγειο της δύναμης της. Παιχνίδια εξουσίας, κι συνωμοσίες κλυδωνίζουν την υποστασή της. Μία επανάσταση που ετοιμάζεται να ξεσπάσει, μία προδοσία που ετοιμάζεται να διχάσει. Πυρωμένη συμφωνία που ραγίζει σαν γυαλί.  Και  ύστερα πόνος, οδύνη και οργή.  Αυτοθυσία  για την επιβολή κάθαρσης, Καθαγιάζει η λαμπρότητα της δικαιοσύνης και αφύπνιση του πνεύματος, του νου και των αισθήσεων μέσα από τη νεκρή καρδιά της με αίμα από το αίμα του υψίστου βασιλέα.

nyfes dracula nour3

Στιγμιότυπο της σχεδίασης. Φοβερή. Μπράβο!

"Οι Νύφες του Δράκουλα 1: Νουρ". Το κόμικ ήταν εκπληκτικά καθηλωτικό. Πραγματικά στεναχωρήθηκα όταν τελείωσε η ανάγνωση του. Ήθελα κι άλλο και αναμένω το δεύτερο τεύχος," ΣΝΤΕΝΚΑ Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΡΝΤΑΛΑΚ" το οποίο θα το διαβάσω ασυζητητί και απνευστί. Σε λευκό και μαύρο φόντο με αποχρώσεις του γκρι. Οι αναγνώστες αντικρύζουν ζωηρές λεπτομερείς αναπαραστάσεις. Εξαιρετικό σκίτσο σαγηνεύει τους αναγνώστες στα αυτα του γοτθικού τρόμου. Φεγγαρόλουστοι λόφοι και η γαλήνια Βασιλεύουσα, η πόλη των πόλεων. Σώματα πληγωμένα κοιμούνται νεκρικά στις ακτές του κύμματος κι άλλοτε γυμνά, με αέρινα πέπλα, πλουμιστά στολίδια και ενδυμασίες εποχής.  Γενίτσαροι κι αξιοματούχοι ψιθυρίζουν την φρίκη του πολέμου κατω από πανύψιλους μιναρέδες. Ανάγλυφα χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες, όπως σουβλερά νύχια αιχμηρά δόντια και ρυτίδες έκφρασης του προσώπου, αποτυπωμένα ανάλογα με τα συναισθήματα του εκάστοτε πρωταγωνιστή.  Η δράση αναπαραστάται με δυνατές εναλλαγές που βασίζονται στις πράξεις και  στην ένταση της στιγμής. Εξαιρετικό πολλά συγχαρητήρια! 

nyfes dracula nour1Σενάριο: Αβραάμ Κάουα

Σχέδιο: Γιάννης Ρουμπούλιας

48 Σελ.

Μ/Α.Σχήμα: 20.50 x 29.00 cm

ISBN: 978-618-5116-55-2

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα