prigipisesΤα παραμύθια με πριγκίπισσες κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.  Ένα πραγματικό διαμάντι φιλοτεχνημένο με αγάπη και σεβασμό για αγγελούδια σας σε μετάφραση της Αργυρώς Πιπίνη και εικονογράφηση του Peter Malone.

  Ώρα να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι. Απόλαυσα τον καφέ μου ενώ αποσυνδέθηκα όχι μόνο από τα social media μου αλλά και από αυτό την καθημερινότητα. Οι πύλες της ονειροπόλησης άνοιξαν και με υποδέχτηκαν με αρωγό τη φαντασία σαν ψηλάφησα τα ιριδίζοντα ίχνη των παραμυθιών εκεί ψηλά στα αστέρια.

Γνώρισα από κοντά:
τη Σταχτομπούτα,
τη Χιονάτη και τους Εφτά νάνους,
τον Πρίγκιπα Βάτραχο,
την Ωραία Κοιμωμένη,
τις Δώδεκα Πριγκίπισσες,
τον Νάνο Ραμπελστίλτσκιν,
την Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι,
την Πεντάμορφη και το Τέρας.

Το ταξίδι μου διήρκησε κάποια λεπτά. Κάποτε μέρες ολόκληρες έως ότου να μάθω να συλλαβίζω και να διαβάζω με ευφράδεια λόγου τις μικρές ιστοριούλες που μου αγόραζαν οι γονείς μου. Παρόλα αυτά θέλω να τονίσω πως η ανάγνωσή του βιβλίο υπενθυμίζει τις αξίες και τις αρετές που οι άνθρωποι πρέπει να πρεσβεύουν στη ζωή τους αλλά ξεχνούν κατά την προσπάθεια της επιβίωσης και των δυσκολιών. Το αν είσαι πρίγκιπας ή πριγκίπισσα, δεν αποτελεί την οικονομική κατάσταση, αλλά τον πλούτο και την ομορφιά της ψυχής που αντικατοπτρίζεται στις πράξεις των ατόμων με σκοπό το καλό των συνανθρώπων.


Αξίες κι ήθη όπως:

  • Η ανιδιοτελής αγάπη που στα σπλάχνα της κρύβει την στοργή, την φροντίδα και την τρυφερότητα.
  • Η καλοσύνη, η εξυπνάδα, και η δικαιοσύνη. αποτελούν τις βάσεις του άσβεστου θάρρους. Η δε επιμονή, υπομονή και το πείσμα οδηγούν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός στόχου.
  • Η  γνώση υπερνικά κάθε εμπόδιο και απωθεί τα στερεότυπα διευρύνοντας τους πνευματικούς ορίζοντες.
  • Η τήρηση των υποσχέσεων και η σημαντικότητά της στάσης απέναντι στο καθήκον.
  • Η εναντίωση στον ενοχλητικό εκφοβισμό, τον ψυχολογικό πόλεμο. Η πανουργία της ζήλιας τιμωρείται καθώς κι ο αλαζονικός εγωισμός. Λάθη υπεροψίας επιφέρουν δυσχερή αποτελέσματα.
  • Η ομορφιά είναι πλασματική, εύθραυστη. Άλλωστε λένε ” μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του” .

  Ευανάγνωστο ανάγνωσμα, διόλου κουραστικό με στοχευμένες περιγραφές τόσο στην πλοκή του παραμυθιού αλλά στο νόημα. Κατά την διάρκεια της αφήγησης, η συλλογή παραμυθιών περιλαμβάνει αξιέπαινες λεπτομερείς  εικονογραφήσεις όμοιες με αριστουργήματα τέχνης. Μοιάζουν με ελαιογραφίες κι απεικονίζουν άριστα  τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ηρώων που έχουν παγιωθεί στο πέρασμα του χρόνου. Ποικιλόχρωμα άνθη κι εντυπωσιακά κάστρα. Σκηνές από την καθημερινότητα. Ιριδίζουσες ιπτάμενες Νεράιδες, πριγκίπισσες με πέπλα κι πλουμιστά φορέματα, ετοιμοπόλεμοι πρίγκιπες, ομιλούντα ζώα, τετραπέρατοι νάνοι και ξωτικά. Θα μπορούσα άνετα να έχω το βιβλίο σε γυάλινη προθήκη και να γυρνάω τις σελίδες ανάλογα με την επιθυμητή αρεστή ζωγραφιά.

  Αγαπητοί αναγνώστες να θυμάστε πως τα όνειρά μας μπορούν να πραγματοποιηθούν αρκεί να μην παρεκκλίνουμε από το στόχο μας και να διοχετεύουμε την θετική αύρα και καλή μας διάθεση και στους άλλους. Έτσι εμποτίστε τα βλαστάρια σας με στοργή και φροντίδα μιας κι αποτελούν την ελπίδα. Όταν θα ανθίσουν θα υπέροχα μεγαλειώδη ροδοπέταλα θα εκπέμψουν θεραπευτική ζεστασιά που θα διώχνει κάθε αρνητισμό μακριά. Αφιερώστε χρόνο και διαβάστε ένα παραμύθι στα παιδάκια σας!

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα