Παρέα με τον Ελύτη - Μαριλένα Παππά

Γράφτηκε από την

Parea me ton Elyti marilena papaΗ Μυρτώ, ένα κορίτσι στα 28 του που βιώνει με τον πιο απότομο τρόπο την κρίση της σημερινής Ελλάδας. Κρίση οικονομική και συναισθηματική. Μαζί της η Σο, η παιδική της φίλη «Σοφία» κατά κόσμον, Σο για την Μυρτώ. Και ο Γιώργος, ο άνδρας της παρέας. Μια παρέα σχεδόν τριάντα, σε μια ζωή που σχεδόν τους ανήκει. Η Μυρτώ ζει μια στρωτή ζωή με την δουλειά της και τους γονείς και την παρέα πάντα δίπλα της. Μόνο μελανό σημάδι, ο χωρισμός της. Και ενώ προσπαθεί να τον αντιμετωπίσει, έρχεται άλλο ένα πλήγμα. Η απόλυση. Η εταιρία στην οποία δουλεύει στο πλαίσιο των περικοπών λόγω κρίσεως της ανακοινώνει ότι λύει τη συνεργασία μαζί της. Και κάπως έτσι η Μυρτώ από το νέφος της Αθήνας βρίσκεται στον καθαρό αέρα της Μήλου.

Ένα ταξίδι – έξοδος από τα προβλήματά της, ένα ταξίδι – αναζήτηση του εαυτού της, ένα ταξίδι – παρέα με τα ποιήματα του Ελύτη. Στη Μήλο η Μυρτώ θα γνωρίσει καλούς και κακούς, υπερόπτες και φιλάνθρωπους, ανθρώπους που θα σταθούν δίπλα της, αλλά και ανθρώπους που θα την κοντράρουν. Και μέσα σε αυτό το μωσαϊκό χαρακτήρων θα ζήσει την απώλεια στο έσχατο σημείο της, αλλά και την επιστροφή του έρωτα. Ένας έρωτας που τη σημάδεψε, αλλά κυρίως την έκανε να συνειδητοποιήσει την αξία της. Και εκεί που όλα δείχνουν μουντά, ο έρωτας ξανάρχεται όσο πιο αναπάντεχα γίνεται και την οδηγεί στη Ρώμη!

«Παρέα με τον Ελύτη», λοιπόν, ταξίδεψα και εγώ στην Αθήνα του 2016, του άγχους και της πίεσης, αλλά κυρίως ταξίδεψα στην όμορφη Μήλο και τα «σουβλάκια του Γιάνγκου». Ταξίδεψα στο παρελθόν μου, καθώς πολλά από τα περιστατικά της ζωής της Μυρτούς μου θύμισαν στιγμές από τη δική μου ζωή. Μελαγχόλησα μαζί της, θύμωσα, χάρηκα και ικανοποιήθηκα με τις αποφάσεις της.

Η Μαριλένα Παππά, μέσα από την υπέροχη γραφή της, τις ζωντανές εικόνες, χωρίς περιτολογίες, προσφέρει στον αναγνώστη μοναδικές συγκινήσεις και κυρίως προσφέρει ένα σημαντικό μήνυμα … Τα πάντα μπορείς να τα αντιμετωπίσεις στη ζωή, αρκεί να έχεις πίστη στον εαυτό σου. Αρκεί να χαμογελάς και να λες «Θα σταθώ όρθιος». Ένα όμορφο βιβλίο, χωρίς φανφάρες, πολύπλοκες περιγραφές, αλλά με ζωηρές, σύντομες και συγχρόνως έντονες καταστάσεις και περιγραφές. Ένα βιβλίο το οποίο σίγουρα θα σας ταξιδέψει…

 

 

 

Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου

Από Κομοτηνή και Καλαμάτα, κατέληξα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μετανάστρια του έρωτα. Λατρεύω τα ταξίδια και έχω γυρίσει σε πολλά - πολλά μέρη. Αλλά πάνω από όλα λατρεύω τα ταξίδια της ψυχής! Και έχω κάνει πολλά! Μέσα από την μοναδική, παντοτινή, ανεκτίμητη αγάπη για τα βιβλία. Αυτή την αγάπη -και όχι μόνο- θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε περισσότερα