PRIN ER8EIS ESY 1Λου και Γουίλ. Γουίλ και Λου. Δυο άνθρωποι τόσο διαφορετικοί μα και τόσο ίδιοι. Δύο άνθρωποι που συναντιούνται από ένα γύρισμα της μοίρας και αγαπιούνται βαθιά και αληθινά. Δύο άνθρωποι που μέσα από τα αναπάντεχα γεγονότα της ζωής τους, έρχονται πιο κοντά. Ερωτεύονται, πονάνε και ζουν. Όπως μπορούν.

Η Λου Κλαρκ, μια νεαρή κοπέλα είκοσι έξι χρόνων, χάνει την δουλειά της, που τόσο αγαπούσε, αναπάντεχα. Τα δύσκολα οικονομικά της οικογένειας της, θα την αναγκάσουν να δεχτεί μία θέση στον τομέα της περίθαλψης. Η Λου και μόνο στην ιδέα ανατριχιάζει, αλλά όταν μαθαίνει πως η δουλειά της, θα είναι να προσέχει έναν νεαρό άντρα δέχεται. Και έτσι γνωρίζει τον Γουίλ Τρέινορ.

Ο Γουίλ, ένα νέος, όμορφος, γοητευτικός πετυχημένος άντρας, τα έχει όλα. Δουλεύει σε μία καλή εταιρεία, σε μία πολύ καλή θέση και ζει την ζωή του στο έπακρο. Ταξιδεύει, ριψοκινδυνεύει και κάνει όλα εκείνα που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια του την ζωή. Ένα όμως απλό ατύχημα στον δρόμο, τον καθηλώνει σε αναπηρικό καροτσάκι. Και έτσι ο Γουίλ γνωρίζει την Λουΐζα Κλαρκ.

Ήταν από τις λίγες φορές που πρώτα παρακολούθησα την ομώνυμη ταινία και ύστερα διάβασα το βιβλίο. Ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα, πως παρότι η ταινία δεν ακολουθούσε το βιβλίο πιστά, ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια η μεταφορά του στην οθόνη. Βέβαια σε αυτό συνέβαλλαν και οι καταπληκτικοί ηθοποιοί και σκηνοθεσία. Ας μιλήσουμε όμως για το βιβλίο.

Δεν έχω διαβάσει μέχρι τώρα πιο αναπάντεχη, όμορφη, πονεμένη ιστορία αγάπης. Η Λου μια κοπέλα που βαθιά μέσα της καταπιέζεται από τις απαιτήσεις της οικογένειας της, θάβει τα θέλω και τις ανάγκες τις για εκείνους. Όταν γνωρίσει και μάθει τον Γουίλ, όλα αυτά που καταπιέζει τόσα χρόνια θα βγουν στην επιφάνεια. Θα αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά, οι προτιμήσεις της θα αλλάξουν και ίσως για πρώτη φορά στην ζωή της, θα οραματιστεί ένα δικό της, ξεχωριστό μέλλον, μακριά από την μικρή πόλη όπου ζει.

Ο Γουίλ, ένας άντρας που πάντα είχε ότι επιθυμούσε, ζει πλέον εγκλωβισμένος σε μία κατάσταση που ποτέ δεν ήθελε να βρεθεί. Προσπαθεί να παλέψει με όλα αυτά που έζησε αλλά και με όσα ακόμα θα ήθελε να ζήσει. Αρνείται να συμβιβαστεί με αυτά τα νέα δεδομένα, του ατελείωτου πόνου, της αρρώστιας, της ακινησίας και της μόνιμης εξάρτησης του από τρίτους. Κλείνεται στον εαυτό του και μαζί με την δική του ζωή, δυσκολεύει και τις ζωές όσων των περιτριγυρίζουν.  

Η συνάντηση τους θα είναι μια ανάσα ζωής και για τους δύο. Η Λου μαζί με τον Γουίλ ανακαλύπτει νέους ορίζοντες και ένα μέλλον που ποτέ δεν πίστευε ότι θα είχε. Μαζί της ο Γουίλ, θα χρωματίσει τους τελευταίους μήνες της ζωής του με χαρά, αισιοδοξία, διασκέδαση και παρδαλά χρώματα. Ο έρωτας που θα χτυπήσει και τους δύο θα είναι αναπάντεχος, αλλά και γλυκός. Από αυτούς τους έρωτες που σπανίζουν στις μέρες μας.

Σας το είπα στην αρχή και σας το ξαναλέω, είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Τα συναισθήματα που σου μεταβιβάζει η συγγραφέας είναι πολλά και διαφορετικά. Λύπη για την κατάντια του Γουίλ αλλά και αγανάκτηση για τα όσα υπομένει εξαιτίας της τυφλής κοινωνίας μας προς τα άτομα με αναπηρίες. Το ζωηρό και ανήσυχο πνεύμα της Λου μεταβιβάζει την ζωντάνια του και στους αναγνώστες. Η συνεχής μάχη που δίνει με τον χρόνο, ώστε να καταφέρει να αλλάξει γνώμη στον Γουίλ για αυτό που έχει σχεδιάσει, δεν θα αφήσει κανέναν, μα κανέναν ασυγκίνητο.

Πόνεσα πολύ με αυτούς τους δύο. Έκλαψα εξίσου πολύ. Αλλά και γέλασα με το έξυπνο χιούμορ τόσο των χαρακτήρων, όσο και της συγγραφέας. Στο τέλος με άφησε με ένα μεγάλο παράπονο και ένα εξίσου μεγάλο ΓΙΑΤΙ. Γιατί να συμβαίνουν κακά πράγματα σε καλούς ανθρώπους; Γιατί αυτοί οι τόσο μεγάλοι, όμορφοι και δυνατοί έρωτες να έχουν πάντα τέτοια τέλη; Γιατί; Γιατί; Γιατί;

Όσες σελίδες και να γράψω, για το βιβλίο, τα όσα με δίδαξε και με έκανε να αισθανθώ, δεν θα είναι αρκετές, πιστέψτε με. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας πω το εξής: Διαβάστε αυτό το βιβλίο. Σας το συστήνω. Είμαι σίγουρη ότι μέσα στις σελίδες του, όλοι θα βρείτε έστω και ένα ελάχιστο κομμάτι του εαυτού σας.

Χριστίνα Μιχελάκη

Ονομάζομαι Χριστίνα, όπως πολύ καλά βλέπετε και ζω στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Είμαι σύζυγος και χαζομαμά. Αγαπάω πολύ την λογοτεχνία για αυτό όπου σταθώ και όπου βρεθώ, είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι. Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας γιατί είναι πολλοί! Ως αθεράπευτη ονειροπόλα, πολλές φορές οι ιστορίες που παλεύουν μέσα στο κεφάλι μου με συνεπαίρνουν. Γι΄ αυτό και γω της γράφω δίνοντας τους πλήρη ελευθερία. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο Τα Αστέρια Του Πεπρωμένου, ενώ άλλες συμμετοχές μου μπορείτε να βρείτε στις ανθολογίες, Το ξύπνημα, Σκοτάδι, Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI,που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Συμπαντικές διαδρομές, αλλά και στο site thebluez.gr.

Διαβάστε περισσότερα