Το κυνήγι της Μάγισσας - Χριστίνα Μιχελάκη

Γράφτηκε από την

xristina mixelaki to khnygi tis magisasΗ Χριστίνα Μιχελάκη πλάθει με αστείρευτη αγάπη  και σεβασμό έναν κόσμο βυθισμένο στα άδυτα της φαντασίας με κύριο σημείο αναφοράς  την μαγεία, η οποία σκανδαλίζει την περιέργεια, αλλά από τις πρώτες γραμμές σαν ξόρκι σαγηνεύει το αναγνωστικό κοινό και σκλαβώνει το ενδιαφέρον των αναγνωστών .

Σας προσκαλώ να ακολουθήσουμε "Το κυνήγι της μάγισσας" από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής. Να γνωρίσετε την Αλίνα  κι τα ζοφερά μυστικά του Σάμερλαντ.  Με την ευλάβεια της Μητέρας Φύσης κι την Αρχέγονη γνώση των Γηραιών του Κύκλου της Σελήνης να φωτίζουν το ταξίδι της προς την ενηλικίωση χρησιμοποιώντας τη σοφία των άστρων και τα τεχνάσματα της Γητείας. Μάθετε για τους φύλακες της πηγαίας δύναμης που διαφυλάσσουν την τάξη, την κληρονομία κι την αρμονία.

Το υπέροχο λαμπερό εξώφυλλο  προοικονομεί σαν κλειδαρότρυπα το  περιεχόμενο της ιστορίας, μπρος το ταξίδι αυτογνωσίας κι τους γρίφους  που καλείται να λύσει η νεαρή Προικισμένη.

500 σελίδες ξεχειλίζουν αστείρευτη δράση κι αλλεπάλληλα γεγονότα. Η ροή κυλά κινηματογραφικά σαν γάργαρο νερό χωρίς περιττές φλυαρίες που θα καθιστούσαν το βιβλίο βαρετό και κουραστικό. Ο αναγνώστης σαν άλλοτινός ντεντέκτιβ  ακροβατεί μεταξύ του εκρηκτικού έρωτα της Αλίνα και του Στέφαν, της αποδοχής της υπερφυσικής κληρονομιάς και τέλος ανατρεπτικών μυστικών που χάνονται στο εβένινο λαβύρινθο της γραμμής αίματος. Παράλληλες ιστορίες πλεγμένες ως στοιχεία κλειδιά ολοκληρώνουν τον κύκλο της κάθαρσης. Ένα συνονθύλευμα ανατροπών συμπληρώνει τα χαμένα κομμάτια του πάζλ της πλοκής.

Όσον αφορά την μαγεία: Βλέπουμε ξόρκια εξαγνισμού - προστασίας, μελλοντικά οραμάτα, τρομακτικά όνειρα, πυροκίνηση, αστρικά ταξιδία,  τελετές υπό τις ευλογίες της υπέρλαμπρης Φωτεινής Θεάς.

 Αληθοφανείς διάλογοι σε συνδυασμό με κινητήρια ερεθίσματα, μαγικά "λογοτεχνικά" άλματα κι τεχνάσματα επιτυγχάνουν ένα εξαίσιο αποτέλεσμα αποκαλύπτοντας σκοτεινές πτυχές κατά την απόπειρα της συγγραφέως να παρουσιάσει τις απολήξεις μιας τραγωδίας με συναισθηματική κορύφωση. Κι όμως γίνεται!

 Το λεξιλόγιο είναι κατανοητό χωρίς βαρύγδουπες λέξεις το οποίο το καθιστά ευανάγνωστο ανάγνωσμα, θέλγητρο για το νεανικό κοινό  λόγω των καθημερινών εκφράσεων που χρησιμοποιεί. Χιούμορ, δράση, έρωτας κι αγωνία.

Η συγγραφέας αποτυπώνει με ανάγλυφες πινελιές την καθημερινότητα του φιλήσυχου Σάμερλαντ, την παρασκηνιακή θαυμαστή πλευρά του αλλά και τη γοτθική, αριστοκρατική  αντίθεση της πόλης του προηγούμενου αιώνα.

 Ύστερα από τον αινιγματικό θάνατο των γονιών της, η Αλίνα Σαρλετον μετακομίζει με τους παππούδες της λίγα χιλιόμετρα από τη Σάντα Μπάρμπαρα. Βυθίζεται στη θλίψη και τον βουβό πόνο της απώλειας. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη από μια επικείμενη καταιγίδα απροσδόκητων εξελίξεων. Χειρότερος κριτής για τις επιλογές της, ο εαυτός της το είδωλό της στον καθρέφτη. Ο προσωπικός δαιμονας  Κι όμως είναι μία Προικισμένη, σεβαστός τίτλος που κληροδοτείται στο πέρασμα του χρόνου. Παρατηρεί τις ψυχοσυναισθηματικές αλλαγές,  με  την σπίθα της ενέργειας να διαρρέει το κορμί της να φουντώνει με κάθε ανεπιθύμητο εμπόδιο. Στο εξερευνητικό ταξίδι τα στηρίγματα της είναι η Έμιλυ και η Γκάμπι. Η φιλιά τους απελευθερώνει την Αλίνα από το το αδιέξοδο της θλίψης κι διασφαλίζει την ελπίδα ώστε η καρδιά της να διαχέεται από εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση κι λευκή θεραπευτική αύρα.

Tο βιβλίο είναι κατάλληλο τους εφήβους μιας και θα ταυτιστούν σε γνωστές καταστάσεις όπως η σχολική κοινότητα- καθημερινότητα, τα χιουμοριστικά γεγονότα- καταστάσεις, οι αντιζηλίες οι κλίκες, ο εκφοβισμός της αψεγάδιαστης Σαμάνθα, οι οποία κρύβεται κάτω από το πέπλο της εξουσίας του δημάρχου.  Η Αλίνα την αντιμετωπίζει μιας κι την διακρίνει η αίσθηση του καθήκοντος κι η επιβολή της δικαιοσύνης.  Η κακοποίηση  σε όλες της μορφές της καταδικάζεται από την πένα της συγγραφέως.

Και μιας η εικόνα παίζει σημαντικό ρόλο και βρισκόμαστε στην κοινωνία της πληροφορίας, καιροφυλαχτεί ο έρωτας της Αλίνα και του Στέφαν.  Δύο φαινομενικά διαφορετικοί χαρακτήρες με κοινό σημείο τη μοναχικότητα της ψυχής κι τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Μπρος τους προσωπικούς δαίμονες του ο Στέφαν χρησιμοποιεί ως μάσκα την παρορμητικότητα, τον εκνευρισμό, την τόλμη, την ίντριγκα.  Η σχέση τους μοιάζει με καπρίτσο, μα η Αλίνα καταφέρνει να πετάξει το προσωπείου του δημοφιλούς κακού παιδιού κι να ανασύρει το ρομαντισμό που κρύβει. Όμως απροσδόκητη  τροπή κυκλώνει τις φλόγες της αγάπης. Η εμπιστοσύνη δίκοπο μαχαίρι στην καρδιά μιας οργισμένης μάγισσας.

Η εμφάνιση ενός αγνώστου  άνδρα αποτελεί απειλή.  Είναι μοχθηρός, ανελέητος κι οι δράσεις του καλούν την προσωποποίηση κακού από την άβυσσο του σκοτεινού δάσους.  Ένα κουβάρι από μνήμες, Ερινύες ξεσπά σαν καταιγίδα πάνω από το Σαμερλαντ.

Μια πληγή που ματώνει! Το σκαλισμένο μισοφέγγαρο κρύβει τα χνάρια της σκοτεινής θεάς του φεγγαριού. Παλιοί ανοιχτοί λογαριασμοί  σαν ψίθυροι θεριεύουν.  δηλητηριασμένος χείμαρρος τους μισούς: ο φθόνος, η δίψα για εξουσία, η ηδονική λαιμαργία, και η αλαζονεία.

Μην ξεχνάτε πως η μαγεία επιφέρει τίμημα. Την μαγεία της πραγματικής ευτυχίας. Πολλοί την πόθησαν; Βιαιοπράγησαν, εφάρμοσαν αθέμιτα μέσα να την αποκτήσουν κι άλλοι προσπάθησαν να την εξαλείψουν.

Η σωφροσύνη κι η σύνεση οδηγούν στον Όρκο. Η αλαζονική έπαρση και η παρακοή των θεσπισμένων κανόνων έχει ως αποτέλεσμα την μήνη των Μεγάλων Τεσσάρων, τη διάρρηξη του κύκλου και καταστροφικά αποτελέσματα τόσο της φύσης αλλά κι ενός δυσοίωνου μέλλοντος. Η Αλίνα καλείται να διαφυλάξει την ισορροπία του σύμπαντος με οποιοδήποτε κόστος.

Τι καλύτερα μάγια από την αληθινή αγάπη; Η αυτοθυσία, με όπλο το δώρο της πίστης καταρρίπτει τους φυσικούς απαράβατος κανόνες. Ανίκητο θεριό στα πυρωμένα δάκρυα του φθόνου.

Καλοτάξιδο κι πάντα επιτυχίες!

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα