ektos elegxou aleah barleyΗ Χάνι Μουρ είναι το κακό κορίτσι. Δεν επέλεξε τις ατυχίες της ζωής, όμως τόλμησε να αντιμετωπίσει τα εμπόδια της με ανορθόδοξο τρόπο και παρά την παραβατική συμπεριφορά της, κατάφερε να  διαφύγει και δημιουργήσει μια διέξοδο από τα προβλήματά της και να ενταχθεί στην κοινωνία με την επαγγελματική ιδιότητας της ως μηχανικός αυτοκινήτων. Τουλάχιστον έτσι νόμιζε! Ένας εμπρηστής καίει το σπίτι της και την κυνηγά σε ολόκληρο το Λος Άντζελες. Απεγνωσμένη  ζητά τη βοήθεια του Τζακ Όγκντεν. Και το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Τζακ είναι μια γυναίκα στη ζωή του μιας κι είναι μπλεγμένος σε μπελάδες. Αμφιταλαντεύεται, λόγος το εκρηκτικό παρελθόν τους, όμως η παλιά φιλιά τους θα σταθεί γέφυρα επικοινωνίας δυο τελείως αντίθετων χαρακτήρων.

Ο Τζακ είναι το καλό παιδί. Μεγαλωμένος στον πλούτο ως νεαρός παραμέριζε τα δικά του “θέλω” για τα “πρέπει” των οικείων του. Με την πάροδο των χρόνων κάθε στόχος του επιτυγχάνεται χάρη στην επιμονή και την εργατικότητα του. Ως αστυνομικός προσφέρει στον συνάνθρωπο. Επιφέρει την τάξη και την αρμονία. Συνδετικος  κρίκος των πρωταγωνιστών, οι πομπώδες προσωπικότητες τους

Μια παρορμητική ύπαρξη βασισμένη στον τσαγανό κι το καπρίτσιο. Το μικρό αγοροκόριτσο που δεν συμβιβάζεται, το αλάνι που θέλησε να αγαπηθεί όσο τίποτα μετατράπηκε σε εκθαμβωτική ύπαρξη με προκλητική συμπεριφορά. Και το μισεί ο Τζακ, μισεί τον τρόπο που τον χειραγωγεί αλλά λατρεύει τον τρόπο που την αποπλανεί. Η σχέση τους, εμπεριέχει σημεία εγκλωβισμού. Αναπάντητα ερωτήματα κρατούν σε αγωνία τον αναγνώστη μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάγνωση του βιβλίου ενώ μυστικά έρχονται στο φως και αλληλοσυμπληρώνουν τα άγνωστα κομμάτια του παζλ που συγκροτούν την  πλοκή της δράσης. 

Πώς συνδέονται οι δύο χαρακτήρες; Πως θα βρεθεί η ταυτότητα του εμπρηστή; Σκάνδαλα, κι χρηματικά κίνητρα.  Μια περιπέτεια δράσης με ερωτικές περιγραφές, ζωηρές εικόνες πάθους, έντασης κι μυστηρίου. Η σαρκική επαφή είναι ο μαγνήτης, το μυστικό συστατικό αλλά η αγάπη είναι βαθύτερη. Το βιβλίο αναφέρεται στην κάλυψη των συναισθηματικών κενών. Τις περιστάσεις, τα παιχνίδια της τύχης, και πως κάποια στερεότυπα εμποδίζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις ώσπου οι χαρακτήρες ωριμάσουν κι αποκαλύψουν τις αληθινές προθέσεις.

Απολαυστικό, ανατρεπτικό μέχρι τέλους!

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα