Το μεγάλο ερώτημα - Σοφία Ζαρκαλή

Γράφτηκε από την

megalo erotima zarkali«To μεγάλο ερώτημα», είναι το δεύτερο συγγραφικό εγχείρημα της αγαπημένης συγγραφέως, κυρίας Σοφίας Ζαρκαλή. Αποτελεί ένα φανταστικό ταξίδι αυτεπίγνωσις και αυστηρής κριτικής με σκοπό την κάθαρση. Όχι μόνο για την εξιλέωση των τεσσάρων ηρωίδων του βιβλίου, αλλά και των ποικίλων προβληματισμών που θέτει στο αναγνωστικό κοινό. Το οποίο καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον γήινο υλικό κόσμο των επιπόλαιων φθαρτών επιλογών και τον πνευματικό κόσμο της κρίσης - συγχώρεσης. Δυο κόσμους αντίθετους, με κοινό σημείο την απόλυτη θεραπευτική κι άδολη αγάπη.

Ακολουθώντας μέσα από διαφορετικά βήματα τον μίτο της Αριάδνης και υπερπηδώντας εμπόδια στον δαιδαλώδη λαβύρινθο των σκέψεων της συγγραφέως, οι αναγνώστες ανακαλύπτουν με ιδιαίτερη χαρά πως το βιβλίο συνθέτει την υπέρτατη «Ωδή» στην «Γυναίκα». Σαν μητέρα, αδελφή και ερωμένη! Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην θηλυκή υπόσταση και στο θαύμα της γέννησης!

Εμβαθύνοντας στην πλοκή αγαπητοί αναγνώστες, η πένα της συγγραφέως σας τονίζει να μην αγνοείτε τα θεόσταλτα προμηνύματα του ανώτερου εαυτού σας κι υποκύπτετε στις επίγειες απερίσκεπτες επιθυμίες. Κάπως έτσι. κόπηκε το νήμα της ζωής τεσσάρων γυναικών διαφορετικής ηλικίας ύστερα από ένα τραγικό γεγονός. Η Εύα, η Αθηνά, η Έφη και η Κωνσταντίνα βουλιάζουν στο σκοτεινό πυθμένα των χαμένων ονείρων.

Με άψογη περιγραφική ικανότητα και γρήγορη αφήγηση η συγγραφέας, όχι μόνο ορίζει την κοσμοθεωρία των «εναλλασσόμενων» ψυχών και την ολοκλήρωση του προορισμού τους στην Γη, αλλά δημιουργεί σαν άριστος «καλλιτέχνης» ένα απαστράπτον αστρικό περιβάλλον. Σκιαγραφεί αγγελικά πλάσματα με την μορφή καθοδηγητών-παρατηρητών ως δίαυλο συνείδησης με σκοπό την λύση του γρίφου, του Μεγάλου Ερωτήματος.

Οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τον καθρέφτη της στυγνής πραγματικότητας. Ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την καθημερινότητα τους ανατρέπεται κι έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με καλά κρυμμένους φόβους και καταστάσεις που δεν γνώριζαν καν πως υπόβοσκαν πίσω από χαμογελαστά προσωπεία. Οι ανθρώπινες σχέσεις κλονίζονται, το μίσος, η επίκριση, η χειραγώγηση κυριαρχεί, ενώ γέφυρες της επικοινωνίας γκρεμίζονται στο βωμό της διπροσωπίας και του οποιοδήποτε επιθυμητού κέρδους .

Με σκοπό την αποδέσμευση της ψυχής από το ενδιάμεσο αδιέξοδο που λειτουργεί ως καθαρτήριο, οι τέσσερις γυναίκες αναλαμβάνουν το κυνήγι του ανεκπλήρωτου ύψιστου σκοπού για την αποκατάσταση γεγονότων που στιγμάτισαν την ζωή τους . Διορθώνοντας λάθη, κατευθύνοντας καταστάσεις και επιβάλλοντας δικαιοσύνη σεβόμενες πάντα την ελεύθερη βούληση.

Με σκηνοθετική μαεστρία και κινηματογραφική ροή, η αφήγηση περιστρέφεται σε όλες της γωνιές της Ελλάδας, με κύριο άξονα τους χαρακτήρες της εκάστοτε αποστολής. Κυριαρχούν οι ανατροπές, μιας κι ουδείς σε αυτό τον κόσμο δεν είναι αναμάρτητος. Δεν υπάρχει σημείο που να θεωρήσετε δεδομένο καθώς οι δραματικές απολήξεις της ιστορίας τυλίγονται με έμφαση γύρω από την εξιστόρηση δευτερευόντων, μα χαρακτήρων «κλειδιά», δημιουργώντας ένα πολύβουο μελίσσι με ζωηρές πινελιές στον καμβά της δημιουργίας . Επίσης στο βιβλίο γίνεται λόγος για την συναισθηματική εκμετάλλευση στους εύθραυστους οικογενειακούς – φιλικούς δεσμούς, την επιζήτηση και το κόστος της ευτυχίας, το δικαίωμα και το σεβασμό στην διαφορετικότητα, την χρησιμοποίηση ανδρείκελων ή αθέμιτων μέσων για την επίτευξη ενός στόχου, τα αδυσώπητα δίχτυα του εμπορίου ναρκωτικών και τις δολοπλοκίες του υποκόσμου της νύχτας. Αγαπητοί αναγνώστες αντισταθείτε στην σαρκαστική ειρωνεία της τύχης και απολαύστε το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας μέσα από τα ακτινοβόλα μάτια της Ζωής και του Πέτρου. Βρεθείτε ένα κλικ πριν το τέλος, νιώστε αύρα ντεζαβού να σας τυλίγει και αφήστε έναν ορμητικό χείμαρρο χαρούμενων συναισθημάτων να σας κατακλύσει, όχι μόνο θαυμάζοντας το θείο δώρο της αγάπης αλλά και υπογράφοντας ένα ανεπανάληπτο φινάλε που σίγουρα θα σας αποζημιώσει!

Μια συγκλονιστική ιστορία αλληλοεφαπτώμενων ζωών, που οι μοίρα ένωσε για να απαντήσουν το «Μεγάλο Ερώτημα», δημιουργώντας από τις στάχτες των λαθών τους.. από τον απόλυτο πόνο, την βαθύτατη θλίψη, την αβάσταχτη οδύνη ….. Γαλήνη, ευημερία και ψυχική αγαλλίαση στα αγαπημένα τους πρόσωπα..

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα