Το μυστικό των Ντόνοβαν - Nora Roberts

Γράφτηκε από την

to mystiko twn ntonoban nora robertsΕίναι η πρώτη φορά που διαβάζω έργο της Νόρα Ρόμπερτς  και πραγματικά σαγηνεύτηκα από τη γραφή της.

Αλήθεια ποιο είναι το μυστικό των Ντόνοβαν;

Ότι ανήκουν σε μια αρχέγονη φυλή μαγισσών με ρίζες στην Ιρλανδία.

Το  συγγραφικό έργο περιέχει δύο ιστορίες, "Το ξόρκι του έρωτα" και τα " Μαγεμένα φιλιά". Ουσιαστικά είναι οι ιστορίες δύο εκ των τριών πρωτοξάδερφων Ντόνοβαν ενώ παράλληλα συνδετικό κρίκο αποτελεί η εισαγωγή δευτερογενών χαρακτήρων και η συνεχές εξελίξιμη αλληλεπίδραση τους κατά την ροή των δυο ιστοριών.

Η πρώτη ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη Μοργκάνα και σκοπός της είναι να εισάγει τον αναγνώστη στα κλισέ της μαγείας. Μας εντρυφεί στην καθημερινότητά της, στη σχέση με τα ξαδέρφια της Σεμπάστιαν και Αναστασία, ενώ παράλληλα αντιλαμβανόμαστε την έξαρση της έμπνευσης του επιτυχημένου σεναριογράφου Νας Κέρκλαντ, όποιος επιθυμεί να εμβαθύνει τις γνώσεις του πάνω στη μαγεία με σκοπό τη δημιουργία μιας επιτυχημένης ταινίας  που θα ταράξει το Box Οffice του σινεμά. Ήσυχη πλοκή με μπόλικο αισθησιασμό  για όποιον τον σαγηνεύει η μυστηριώδης αύρα του έρωτα.

Αισθησιακές μυρωδιές,  απαλές υφές. Πολύτιμοι Κρύσταλλοι, μπουκαλάκια με εντυπωσιακά διαλείμματα, σαγηνευτικά όνειρα, τράπουλα ταρό και η γνώση της μαντείας.  Άνθη ποικιλόμορφα σε όλο τους το μεγαλείο και ονειρεμένες τελετές υπό το σεληνόφωτος.

Η Μοργκάνα πιστή στο καθήκον κι τον όρκο αίματος, μα σαν κάποιος πληγώσει τις ευαίσθητες χορδές της θα μετουσιωθεί σε πυρ και μανία  εξαπολύοντας τις τηλεκινητικές κι πυροκινιτικες δυνάμεις εναντίον του. Ο τολμηρός Νας λατρεύει να παίρνει ρίσκο κι τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στο διάβα του. Μέσα από τον σαρκασμό και την οξύτητα του πνεύματος αντιλογίας αναπτύσσεται ένα ειδύλλιο μεταξύ του σεναριογράφου και της μάγισσας. Κάποιο ξόρκι ή μάλλον κάποιο καπρίτσιο σαν η ψυχή του θνητού απελευθερώνεται από τα σπλάχνα κι εξομολογείται τα πάθη της. Μήπως αυτός έχει χειραγωγηθεί καθώς ο σπόρος των ευθυνών  φυτεύεται  στον αρσενικό παράγοντα μέσα δολοπλοκιών του θηλυκού;

Η δεύτερη ιστορια αποκτά αστυνομικό χαρακτήρα, έντονη δράση και όπως προανέφερα εστιάζει στον ξάδερφό της Μοργκάνας, Σεμπάστιαν οποίος διαθέτει τηλεπαθητικές ιδιότητες.
 
Η Μαίρη Έλεν Σέδερλαντ ερευνά την υπόθεση εξαφάνισης ενός παιδιού.  Σε συνεργασία με τη μητέρα του έρχεται σε επαφή με τον Σεμπάστιαν για να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητές του με σκοπό την εύρεση του. Ξεκινάει μια περιπέτεια κατά την οποίαν ο δυναμικός χαρακτήρας εξάπτει το ενδιαφέρον του μάγου και συνεπώς  ξυπνά ερωτικά αισθήματα.

 Η Μελ είναι ένα πλάσμα φαινομενικά σκληρό, ριψοκίνδυνο, μα στην ουσία είναι εύθραυστη σαν γυαλί κι ευαίσθητη σαν Μικρό κορίτσι. Ασπίδα προστασίας έχει την σεξουαλικότητα, την αποφασιστικότητα και την επιμονή στο στόχο της. Περιμένει απλά τον κατάλληλο άνθρωπο να ενωθεί μαζί του. Η αποπλάνηση χειμαρρώδης που ακολουθεί ο Σεμπάστιαν είναι χειμαρρώδης σε σχέση με τη Morgana. Το καυστικό χιούμορ, οι προκλήσεις της δουλειάς, τα δειλά ραντεβού, η επικινδυνότητα της κατάστασης. Ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος θηρευτής από τον αποφασιστικό Σεμπάστιαν.

Κυκλώματα παράνομου εμπορίου, υποχθόνια clubs, χλιδή κι περιποιήσεις, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, παρορμητικά ταξίδια, με σκοπό την εξάλειψη ενός κυκλώματος εμπορίας βρεφών μερικά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία των μαγεμένων φιλιών.

Επίσης η μητρότητα αποτελεί συνδετικό κρίκο των δυο ιστοριών μιας και νιώθω ότι όλα καταλήγουν εκεί. Επανεμφάνιση χαρακτήρων της πρώτης ιστοριούλας με την πάροδο της δεύτερης. Δεν θα αποκαλύψω κάτι περισσότερο. Θα καταλάβετε κατά την ανάγνωση σας.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι και τα δύο ξαδέρφια είναι ότι εισάγουν τους αγαπημένους τους μέσα στην οικογένειά Ντόνοβαν, μοιράζονται στιγμές και συζητάνε με τους οικείους τους.

Πέρασε καλά όσο διάβαζα το συγγραφικό έργο και θα αναζητήσω το επόμενο βιβλίο που έχει την ιστορία της Αναστασίας,  Είμαι πολύ περίεργη να δω τι θα επακολουθήσει στη συνέχεια και τι εκπλήξεις θα μας επιφυλάξει. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Silk.

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα