cloudΤο Σύννεφο, κόμικ από την webcomics.gr. 144 έγχρωμες σελίδες αγνής περιπέτειας και ένας ποικιλόχρωμος χείμαρρος συναισθημάτων, οποίος  κατακλύζει το αναγνωστικο κοινο μέσα από το σχέδιο του Vincenzo Balzano και το σενάριο του Κώστα Ζαχόπουλου. Ένα παραμύθι για μεγάλα και μικρά παιδιά. Για όλους τους λάτρεις της φαντασίας καθώς εκμαιεύει στους αναγνώστες διδάγματα και διεισδύει στις ανθρώπινες συμπεριφορές κατά το εξερευνητικό ταξίδι αυτογνωσίας του ηλιοκυνηγού. Ο νεαρός ανεμοκαβαλάρης ταξιδεύει συντροφιά με τον ιπτάμενο λύκο του πάνω από μια πυκνή ανήλιαγη αιθάλη με προορισμό αιωρούμενες πόλεις σαν αναζητά τον εντοπισμό μιας "Ευχής". Στο ταξίδι του θα συναντήσει αλλόκοτα πλάσματα, ενώ μυστικά και αναμνήσεις θα ανασυρθούν από τα χνάρια της πυξίδας του χρόνου σε ένα κουβάρι απροσδόκητων αποκαλύψεων  παρουσιάζοντας την Κοσμοθεωρία του “Μεγάλου Πριν ” και τα καταστροφικά αποτελέσματα του τώρα!

Καθηλωτικό! Καλο- δομημένο και συμπαγές σενάριο. Κατά την εξέλιξη της ροής της ιστορίας και των γεγονότων του παρόντος, με πανέξυπνο σχεδιαστικό τρόπο γίνεται η αποτύπωση παρελθοντικών καταστάσεων καθώς και των κρίσιμων αποφάσεων που καλούνται να πάρουν οι χαρακτήρες σκιαγραφώντας λεπτομερώς το υπόβαθρο τους αλλά και την σφιχτοδεμένη υπόθεση της πλοκής.

Η αυτοθυσία και η γενναιότητα είναι  κύρια χαρακτηριστικά του κόμικ σαν αποτελούν εκστατική κορύφωση της ιστορίας. καθώς και η ανιδιοτελής αγάπη, η οποία αποτελεί κινητήρια δύναμη και κίνητρο της έναρξης του επικού οδοιπορικού στην ανεύρεση της πατρικής φιγούρας και γονεϊκής θαλπωρής. Η αισθηση της απωλειας τροφοδοτεί την τόλμη. Το ατομικό συμφέρον δίνει την θέση του στην συμπόνια και τη φιλία, αρετές οι οποίες σφυριλατουν την αλληλουποστήριξη, το πυρωμένο θάρρος για αντιμετώπιση οποιονδήποτε εμποδίων. Το ύψιστο αγαθό της 'Ελευθερίας" τρέφει με το αίσθημα ομοψυχίας, εξίπνοσης πνεύματος και αναταραχές κι δράσεις ενάντια στην καταδυνάστευση των τυράννων της. Τους άπληστους κυρίαρχους και καταχραστές της εξουσίας.

Πανέμορφο. Καθηλωτικό. Κόσμημα για τους συλλέκτες! Εντυπωσιακές πόλεις βυθισμένες στις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος. Παγωμένες κοιλάδες, ξεχασμένες στα άδυτα της κλεψύδρας του χρόνου. Κόσμοι βαφτισμένοι στο μύρο της φαντασίας. Ποικίλες συναισθηματικές αποκλίσεις σύμφωνα με την έκρηξη της έντασης κι την υπόσταση  της κάθε σκηνής. Λεπτομερείς απεικονίσεις που σαγηνεύουν κι εξάπτουν την παρατηρητικότητα του κοινού σαν ο αναγνώστης ακολουθεί με το βλέμμα σπιθαμή προς σπιθαμή τις ανάγλυφες πινελιές των σκίτσων του κυρίου Balzan. Εντυπωσιακή ένδυση, ανατομία αλλόκοτων πλασμάτων, ζωηρές αληθοφανείς εκφράσεις και εκπληκτική σχεδίαση  γεωμορφολογικού υποβάθρου.

Δίψα για εξουσία. Μια μάγισσα επικαλείται μία αρχαία προφητεία. Τα σπινθηροβόλα μάτια του ανεμοκυνηγού σαγηνεύονται από  έναν ιριδίζοντα λίθο πικραλίδας. Ιστορίες, αναμνήσεις πριν την λάμψη του "Μεγάλου Πριν" συνθέτουν την Κοσμογονία του συγγραφέα. Την αρχή της αναζήτησης, την επιτομή του ταξιδιού. Μία τρομακτική ομίχλη, ένα σύννεφο που αποτρέπει τις θερμές ακτίνες του ήλιου. Οι πρωταγωνιστές συναντούν παράξενα πλάσματα, τρομαχτικά κτήνη κατά πολλούς, τα οποία προκαλούν ευχαρίστηση στην δίψα των αναγνωστών. Συμμάχους και εχθρούς σε ένα ντελίριο εξελίξεων έχοντας πάντα στο νου πως οι πρωταγωνιστές κυνηγούν τρομαχτικούς δουλέμπορους που ακροβατούν στα ιστία ιπτάμενων γαλερών και ένα τρελό βασιλιά να αντιμετωπίσουν.

.

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα