athanatos karen koehlerΤελικά τι είναι η αθανασία; Μήπως ηδονική έκσταση ή απόλυτη κυριαρχία; Μεθυσμένα αιματοβαμμένα φιλιά σε πορφύρα σεντόνια, μουλιασμένα στο ντελίριο του καπνού.

Στο βιβλίο “Αθάνατος” γίνεται αναφορά στα κυκλώματα της πορνείας και του σκοτεινού αισθησιασμού στα industrial clubs της βαμπιρικής αστικής κοινωνίας. Η είσοδος και η παροχή των απόκοσμων υπηρεσιών γίνεται μόνο στα elite members. Και ο Μπρεντ θέλει να χωθεί, όμως δεν λαμβάνει υπόψη του την σοβαρότητα της  περιπέτειας που πρόκειται να μπλέξει καθώς δολοφονίες γυναικών θέτουν σε λειτουργία το προστατευτικό ένστικτο, τις υπηρεσίες  αλλά και την καταστρεπτική  μανία του Εκτελεστή. Κανείς αντίπαλος δεν θέλει να νιώσει την καυτή λεπίδα του ξίφους του,  αλλά ούτε να βυθίσει τους κυνόδοντες στον λαιμού του.

Η Ιρίνα, μια “σέξι” χορεύτρια με μητρικά ένστικτα για τη μικρή Λίλη, ψάχνει να βρει διέξοδο  από την άθλια καθημερινότητα της . Έρχεται αντιμέτωπη με τον τρομακτικό υπόκοσμο. Αμφιταλαντεύεται μεταξύ της  πρόστυχης δημοσιότητας και του ήθους. Παρότι  οι αρχές της ακροβατούν μπρος τα πάθη στέκεται ως μητέρα, αδερφή και φίλη στο νεαρό κορίτσι. Την ελπίδα της για το μέλλον.

Κι όπως έλεγα ένας περίεργος εκδότης επιθυμεί να διεισδύσει στον κόσμο  των βαμπίρ  αναζητώντας το λίκνο της αθανασίας. Τολμηρός δεν διστάζει να εκβιάσει  αλλά και αντιμετωπίσει τα αρπακτικά της νύχτας με σκοπό να ικανοποιήσει την εμμονή του. Παράλληλα βλέπει τους χαρακτήρες του τρελά επιτυχημένου best seller “Πορφυρός Βαρόνος” να παίρνουν σάρκα κι οστά. Αναζητά μια γερή μπάζα, επισυνάπτει μια  μηχανορραφία, κι ποιος είναι ο καταλληλότερος από τον Άλεκ Νάιτ για να την πραγματοποιήσει;

Η Karen Koehler με χιουμοριστικό τρόπο μας “τρολάρει”  εκδοτικά φαινόμενα και τους τρόπους που θέλει να πλασάρει ένας εκδότης το έργο ή ακόμη και τον ίδιο το συγγραφέα για το κέρδος.

Μην ξεχνάμε επίσης πως η ιστορία με τίτλο “Αθάνατος” αλλά και Το αίμα του δράκου συνθέτουν τον ξενόγλωσσο τόμο “Black Miracles”, σίκουελ του τίτλου "Εκτελεστής"

Φόβος, θυμός, ένταση, αγωνία, έρωτας, αισθησιασμός, απόδοση δικαιοσύνης... όλα τα περιέχει, απλά το ερωτεύτηκα!

Λάτρεψα το βιβλίο παρά την “συνήθη” πλοκή, θεωρώ πως σε σχέση με τα προηγούμενα είχε  καλύτερη και πιο περίτεχνη δομή διότι υπάρχουν δύο άξονες αφήγησης, οι οποίοι ενώνονται ύστερα από ένα σημείο καθώς οι χαρακτήρες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Στην συνέχεια αποκαλύπτονται σκοτεινά σημεία του παρελθόντος, τα οποία κατά το τέλος του έργου  μας εξηγούν την παρούσα κατάσταση  και τα καταστρεπτικά αποτελέσματα της.

Λες και η πένα της Κoehler είχε βυθιστεί σε νοσταλγικό μελάνι επανέφερε στην ζωή τον Αρχιερέα του Τάγματος, Αμαντέους, την μυστηριώδη γοητεία της Ακίσσα και τον σατανικό εραστή της και άρχοντας της κυψέλης της Αβύσσου, Κάρφαξ. To Βατικανό καραδοκεί. Εκτελεστές...εκδικητικοί, παράφρονες σατανικοί, πανομοιότυποι σαν δυο σταγόνες νερό στην υπηρεσία του υπό το νέκταρ της τελειότητας.  Η συγγραφέας δημιούργησε μια νέα ανείπωτη ιστορία εμβαθύνοντας τόσο στο υπόβαθρο των προαναφερόμενων όσο και σε πτυχές του χαρακτήρα του Άλεκ, ο οποίος στο νέο βιβλίο μετουσιώνεται σε αυστηρό δάσκαλο, στοργικό πατέρα αλλά κι παθιασμένο εραστή. Ενθουσιάστηκα, όπως κι όλοι οι φανς της σειράς. Δεν σας σποΪλάρω ίσα ίσα σας δίνω στοιχείο που εξυψώνει το βιβλίο και εξάπτει την φαντασία των αναγνωστών. Και είμαι σίγουρη πως αυτή η ευχάριστη ανατροπή τοποθετεί στην υποψήφια “vampire freaks” λίστα αγορών. 

Ο ρομαντισμός αναπτύσσεται αργά όπως τα εύθραυστα ροδοπέταλα ενός τριαντάφυλλου.  Αυτή η πινελιά  δίνει μία συναισθηματική έκφραση , αλλά και εξιλέωση στη μοναχικότητα του Άλεκ ως πατέρα, προστάτη μπολιάζοντας την αρχή μιας νέας αλυσίδας εκτελεστών με τον σπόρο της πεισματάρας Φοίνιξ.

Τονίζεται η αφύπνιση των νταμπίρ και η σκληρή εκπαίδευση του ως πολεμική μηχανή. Ο αξιοσέβαστος δεσμός μεταξύ δασκάλου κι μαθητή Η αναγκαιότητα της τροφής. Ο αυτοέλεγχος  τόσο της κατάποσης αίματος όσο κι του οξυδερκή χαρακτήρα, έτοιμου να κατασπαράξει τους επικείμενους εχθρούς του. 

Το βιβλίο κλείνει με την αντιμετώπιση των  προσωπικών φόβων με έναυσμα μια παρανοϊκή ιδιοφυΐα.

Πέρασα πολύ όμορφα κατά την αναγνωστική μου περιπέτεια κι ούτε κατάλαβα πότε το ολοκλήρωσα. Μιας κι ροή κυλάει νεράκι. Στεναχωρήθηκα που τελείωσε, αλλά ξέρω πως κάθε φορά που η Πανσέληνος γεμίζει … το αγόρι ερπετό, ο Εκτελεστής, ο Άλεκ Νάιτ είναι εκεί έξω και σαν σκοτεινός άγγελος ακροβατεί στα όνειρά μας!

Βασιλική Μπούζα

Με λένε Βασιλική Μπούζα και κατοικώ στο Πέραμα του Πειραιά. Λατρεύω την φανταστική λογοτεχνία, κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι είτε με ένα βιβλίο κι ένα στυλό στο χέρι. Οδεύω προς την έκδοση του πρώτου ολοκληρωμένου συγγραφικού έργου μου και έχω συμμετάσχει στις ανθολογίες: Μαγικοί Χοροί, Θρύλοι του Σύμπαντος VI, Σκοτάδι, Το ξύπνημα.

Διαβάστε περισσότερα